תמיד יש בחירה, ולכן לא צריך ללמוד את כל הנושאים (3-הרצל, עליות, אסלאם) כנ"ל בבית שני. תרומות של הרצל? הקונגרס שאירגן גרם לכך שכל העולם הכיר בצורך של היהודים, 2. לא יודע 3. לא יודע
אני ממש לא זוכר את הגופים.. היה ועד שצריך להשיג צ'רטר וועד שמעורר ציונות בקרב יהודי העולם-זה זה? שאלה שלי: 2 מדינות שהרצל ביקש מהן צ'רטר?
האימפריה העות'מנית- הוא הציע לסולטן כסף לכיסוי החובות בתמורה לזה שהאימפריה תתמוך בהקמת בית לאומי ליהודים בארץ ישראל, בהתחלה הסולטן סירב, אחר כך הסכים, ובסוף הרעיון בוטל מכיוון שהרצל לא הצליח להשיג תומכים. בריטניה- בריטניה הסכימו להקמת בית לאומי ליהודים, רק לא בארץ ישראל, הם הציעו שהיהודים ירוכזו במקום אחר שתחת מנדט בריטניה כמו אוגנדה. אבל כמובן שההצעה הזאת העלתה זעם רב ונפסלה! עזר?
היה מבנה מבחן שונה, כיוון שפרק ראשון הורכב משום מה משני חלקים.. באסה! אבל בחרתי ב-1 והלכתי על-פי ההיגיון ונראה לי שהצלחתי בכ-50%.. בסך-הכל היה ממש חביב
בפרק הראשון עשיתי 2 ו-3 בפרק השני 13 ו-16 ואת חמשת המושגים הראשונים. הבגרות הייתה דיי מוזרה אולי זה בגלל העובדה שמעולם לא בחנו אותנו עם מתכונת נורמלית.