האם מישהו יכול להמליץ על משהו מיוחד באיזור אגם גרדה בצפון איטליה? יש לי יומיים חופשיים שם. אני לא מחפשת אתרי תיירות מפורסמים אלא דוקא דברים לא ידועים. מסלולי הליכה יפים, שווקים מיוחדים, וכד' תודה הדס
אני בד"כ פונה לפורומים הנוגעים בדבר והם עונים יפה וטוב, כפי שקורה אצלנו. מצ"ב הפורום: טיולים בחו"ל. ממליצה גם לבדוק בפורטלים אחרים וגם לאתר של: המטייל. בהצלחה!
בדרום האגם נמצאת עירה שנקראת סימיונה שווה ביקור. בצפון האגם , כ-20 ק"מ צפונה יש מערכת מפלי מים נסתרים. לי לא היה מזל בביקורי עם נכדי בר-המצווה , מזג האויר היה סוער. כדאי להפליג מדרום האגם לצפונו (תלוי במזג האויר כמובן) ושמישהו יחכה עם רכב כדי לחזור לאורך האגם! אמי
כל האיזור של לאגו די גארדה הוא מקסים, סימיונה באמת שווה ביקור, עיירה ציורית ועתיקה מוקפת חומות, שווה להגיע לשם בערב, גלריות, ענתיקות ומסעדות, עד כמה שאני זוכר. שתהיה נסיעה טובה אלי
אגם גרדה הוא לטעמי האגם היפה ביותר בצפון איטליה. כבר הזכירו את המפלים, הם נמצאים בצפון, לא הרחק מריבה ושמם cascada varone ככל הזכור לי. בצד הצפוני, ממערב לאגם, יש כביש מפותל העולה על הרכס מכיוון ריבה ויורד שוב לאגם ליד מקום שנקרא "לימונה דל גרדה" אם יש לך רכב זה שווה ביקור. הנוף עוצר נשימה! בצד המזרחי יש עיירות קטנות על החוף. באחת מהן ישב גתה תקופה ארוכה וכתב שם את יצירתו "מכתבים מאיטליה". סירמיונה בדרום היא אתר תיירותי ממוסחר עד הסוף. אני הייתי מוותר עליו אם הייתי בלחץ של זמן. טיול מהנה!