קודם כל בודקת אם מדובר בתאריך תפוגה
או בתאריך אחרון לשיווק. לרוב זה תאריך אחרון לשיווק מה שאומר שיש למוצר עוד הרבה זמן להיות על המדף. אחר כך פותחת ובודקת. יש מוצרי חלב שטעימים רק אחרי שהם מתיישנים. יוגורט של תנובה למשל, אני קונה במיכל של ליטר וחצי או שני ליטר ונותנת לו לעמוד לפחות חודש במקרר כדי שיתחיל לקבל טעם טוב. גבינות עובש למיניהן או גבינות באופן כללי הן סתם רטובות ודלילות כשהן טריות. הטעם בא עם הזמן. גבינה לבנה למריחה אני זורקת רק אם היא משנה צבע וריח, וזה לוקח זמן. רק קוטג' משום מה מתקלקל לנו מהר מאוד, וגם זה רק אחרי פתיחה, כשהוא סגור הוא עמיד יותר. על מוצרים אחרים אני בכלל לא בודקת תאריך אלא אם כן המוצר נראה לא משהו. אני לא רואה סיבה לזרוק מוצר טוב רק בגלל שהיצרן חייב לתת תאריך תפוגה. נועם