אוכלות או זורקות???

ligla

New member
אבל כדי להירשם מחדש אני צריכה

כתובת אימייל חדשה, הם לא נותנים לפתוח שם נוסף על אותה כתובת אימייל. ואין לי עוד כתובת. תודה.
 

רווי1

New member
אז פשוט תפתחי כתובת באחד החינמים

דוגמת הוטמייל, נענע וכו'.
 
בתור אחת שקצת למדה על תעשיית המזון

אני יכולה להגיד שלגבי מוצרי חלב החברות בוחרות לכתוב תאריך שלא תמיד המוצר פג תוקף ולא ראוי למאכל בתאריך הזה. קוראים לזה מרווח ביטחון/כיסוי תחת או קנוניה על הצרכנים כדי שיקנו יותר. בשורה תחתונה החושים שלנו יכולים לשרת אותנו נאמנה ואם הריח הטעם והצבע בסדר אין סיבה לזרוק. לגבי מוצרים אחרים כמו חומוס מיונז ובשר לא הייתי חושבת פעמיים וזורקת לפח
 

נועם@בת

New member
קודם כל בודקת אם מדובר בתאריך תפוגה

או בתאריך אחרון לשיווק. לרוב זה תאריך אחרון לשיווק מה שאומר שיש למוצר עוד הרבה זמן להיות על המדף. אחר כך פותחת ובודקת. יש מוצרי חלב שטעימים רק אחרי שהם מתיישנים. יוגורט של תנובה למשל, אני קונה במיכל של ליטר וחצי או שני ליטר ונותנת לו לעמוד לפחות חודש במקרר כדי שיתחיל לקבל טעם טוב. גבינות עובש למיניהן או גבינות באופן כללי הן סתם רטובות ודלילות כשהן טריות. הטעם בא עם הזמן. גבינה לבנה למריחה אני זורקת רק אם היא משנה צבע וריח, וזה לוקח זמן. רק קוטג' משום מה מתקלקל לנו מהר מאוד, וגם זה רק אחרי פתיחה, כשהוא סגור הוא עמיד יותר. על מוצרים אחרים אני בכלל לא בודקת תאריך אלא אם כן המוצר נראה לא משהו. אני לא רואה סיבה לזרוק מוצר טוב רק בגלל שהיצרן חייב לתת תאריך תפוגה. נועם
 
אני גם זורקת אבל

בעלי מסוגל לאכול (תלוי במידת קירקור הבטן) ואפשר להכין מזה אחלה פשטידות אבל אני לא יעמוד להכין פשטידה רק בגלל שיש לי קוטג' ב5 שקל לזרוק שעבר תוקפו...
 

רונית1

New member
אצלי אם הקופסה פתוחה ועבר התאריך

אני זורקת. אם קרה שנשכחה קופסה שעדיין לא נפתחה אבל עבר התאריך ביומיים-שלושה אני משתמשת (בעיקר לאפייה).
 

ixmix

New member
מעיף כמו טיל לפח.

ואחרי קלקול קיבה טוב, גם את תתחילי.
 
למעלה