אאוצ'! כמה?

mayagb

New member
חברים יקרים, כן כן. היום ה-1.11!

ועל כן, בלי שום קשר לכלום... אני רוצה להחריז על תחילתו הרשמי של החורף (לפחות מבחינתי). שיר החודש, הוא "NOVEMBER RAIN". אני מאלחת לכולכם חורף גשום, רומנטי ומחמם עם הרבה אהבה! שיהיה חודש מקסים. מאיה.

../images/Emo34.gifעברי ב- "24 שעות" על המצעד

עברי הופיע מול סטודנטים בארה"ב ודבר על מצעד הגאווה.

../images/Emo192.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo101.gif

פורום הורים לפגים שמח לתת מענה לכול שאלותיכם בנושא חיסון ה-rsv. התשובות יינתנו על ידי אורן מלברגר, יושב ראש עמותת לה"ב: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=444&msgid=88386914
רוצים לזכות בסינגל של נורית גלרון? פורום מילואים- הסדרה מזמין אתכם לעצב לו גלויות בנושא הסדרה, ולזכות בפרס! לפרטים נוספים הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1214&msgid=88432788
יעל בר זהר ויעל גולדמן כובשות את Flix בסערה! סדרת דוקו-דרמה מדהימה, מטורפת ומרגשת המוציאה אמנים ישראלים מוכרים מסביבתם הטבעית, וממקמת אותם במקומות מנוגדים לחלוטין לאופיים. יעל בר זוהר וקרין מגריזו חולבות פרות וקולעות צמות בשבט ההאמר באפריקה, אסי וליאור דיין מתנקים מכימיקלים באמירים, יעל גולדמן מבלה במעצר בית עם יעקב אלפרון, עפיה וסרנגה כובשים את הטכניון וקובי אריאלי וקובי אוז לומדים שערבים זה לא רק חומוס בכפר ברטעה על קו התפר. באתר תוכלו למצוא פרקים מלאים וקטעים נבחרים מתוך התוכניות וגם להשתתף בוידאו טוקבק העברי הראשון ולחלוק עם האומה את רשמיכם מהתוכנית: http://www.flix.co.il/YesPaam/

maymayush

New member
עבדר מדבר על מצעד הגאווה

יש כתבה ב"ידיעות". הוא מספר כי לדעתו אין עוד צורך במצעד הגאווה כמו פעם, שהיה יותר טוב אם היו מכניסים למצעד הרצאות ואומנות, ושאין טעם לקיים את המצעד בירושליים, לתל אביב יגיעו יותר. בכל אופן... האמת שפתחתי את ההודעה הזו במיוחד כדי לספר לכם משהו. היום בבוקר היה לנו שיעור אזרחות כפול, וכמו בכל שיעור התחלנו לדבר על נושאים חשובים ובוערים במדינה. אז היום הועלה הנושא של מצעד הגאווה. בחיים שלי לא התעצבנתי על מורה כמו הפעם. המורה שלנו אמרה שזה סטיות, שירושלים תטומא אם המצעד יערך שם, וחזרה על ביטויים אלו מספר רב של פעמים. כמובן שאחריי שהיא אמרה את זה ילדים מהכיתה העירו לה על כך, והיא התחמקה בתגובה "אני מדברת על המעשים שלהם, לא עליהם... ולפי הדת זו סטייה", וגם לאחר השיעור, כשניסיתי לשוב ולדבר אליה בהיגיון ולבקש ממנה שלא תעיר כאלו הערות סובייקטיביות ותשפיע עלינו במהלך השיעור, היא אמרה בכעס שמה שהיא אמרה זה בסדר גמור. היא גם הציגה בכיתה את עברי כ"חלוץ הקהילה", דבר שמאוד הפריע לי. עברי אולי סמל של הקהילה, ואולי מהווה גורם משפיע אבל הוא לא חלוץ. כך לפחות אני רואה את זה. הערתי לה לאחר השיעור (ניסיתי במהלכו אך היא קטעה אותי) שעברי הוא מוזיקאי, וזה המקצוע שלו וזה מה שהוא עושה, ועל זה צריך לשים את הדגש, שזה העיקר. בסופו של דבר ביטויים כאלו הם שגורמים לאנשים לשים את המיניות של עברי לפני היצירה, ודבר זה גורם לקהלים רבים (כמו למשל בנים בגילי, שלא רוצים להיתפס כבעלי נטיות מיניות שונות) לא להקשיב למוזיקה שלו. גם הכעיסה אותי מאוד העובדה שהמורה שלנו קישרה את עברי בעצם למעשים טמואים (לפי דבריה, כן? אני כמובן ממש לא מסכימה עם זאת), וכך יוצא שלא רק שהיא השפיעה על הכיתה בעצם לחשוב שלהיות הומו/לסבית זה סטייה ומעשים טמואים, אלא היא גם הבליטה את העובדה שעברי מייצג את המעשים האלו. ביקשתי ממנה רשות להגיד דברים אלו בסוף השיעור השני איתה, והיא הסכימה, אך לאחר מכן לא נתנה לי לדבר. וחוץ מזה, דיברנו על זכויות של נשים, ואני הערתי שמאוד מעצבן אותי שהמורים מכתיבים 'קרא', 'ענה'. במקום 'קראו' או 'ענו'. היא הנהנה והסכימה, ולאחר מכן המשיכה להכתיב בלשון זכר. אני בכל אופן יצאתי מאוד פגועה וכועסת מהשיעור, ואני חושבת שהמורה לא הייתה בסדר במקרה זה. בכלל, היה לנו היום יום מוזר... במהלך שיעור תלמוד דיברנו על דוד ויהונתן, ואחר כך גם על האגדה על נרקיס, ששם כתוב "אהבו אותו רבים, משני המינים" ואני שאלתי למה הרגישו צורך להדגיש את העובדה שהתאהבו בו משני המינים. בכל אופן, לא קיבלתי תשובה.

driffted girl

New member
../images/Emo2.gif

מקסימה שיהיה לך חורף מושלם
הרבה גשם, ושלוליות לקפץ בהן... הרבה קור, ומלא דרכים להתחמם בהן... המון אהבה
וחיוך אחד גדול
אין על החורף
-יכולת לנצל"ש
-

maymayush

New member
להתלונן? אולי...

אני יודעת שאין לה שום זכות להביע את הדעות שלה ככה, ועוד יותר מעצבן אותי שהיא לא הסכימה להודות בכך שזזה שגוי. אבל מהיכרותי עם מערכת החינוך ועם בתי הספר אני יכולה להגיד בוודאות שמה שיקרה זה שאני אתלונן, המורה תגיד את הצד שלה, כולם יגידו שהיא צודקת ואני אסתכסך איתה אפילו יותר (לא שממש אכפת לי... אבל חסר תועלת אם לא יהיו תוצאות). לא יודעת... קודם אני אירגע מהכעס, ואחשוב בהיגיון.

TauberiT

New member
הוא אמר את זה גם בחדשות...

אה, היתה עליו אתמול או שלשום כתבה בערוץ 1...
על השגרירות שלו בארה"ב וכל זה, והוא גם שם דיבר על מצעד הגאווה, ושזה לא שווה את זה אם אנשים נפגעים...

ברוש15

New member
מממ

המורה שלך באמת לא בסדר.. זה לא כ"כ משנה מה היא חושבת על הנושא כי על פי חוק אסור לה לתת את דעתה הפוליטית וזה כולל גם את דעתה לגבי כל דבר שניתן להתווכח אליו והיא עלולה[בתיאוריה כמובן] לשנות דעה של תלמיד עקב כך.. את בהחלט יכולה להתלונן..

נועמופ

New member
היא המחנכת שלך?

אם היא סתם מורה, תפני למחנכת. זה אסור על פי החוק שמורים יאמרו דעות שמשפיעות על התלמידים. לא רק שהיא עוברת על החוק, היא גם לא מקשיבה לך. את צריכה להתלונן, מורים כאלה צריך לפטר.

נתוש ז

New member
כל האנשים שהעירו על להתלונן על המור

ה.. אני לגמרי לא מסכים עם הדעות של המורה. בכלל לא. דעותי מנוגדות ודומות לשלך. אך למרות זאת להתלונן על דבר כזה...זה כזה עלוב. שיעור אזרחות (לאלה שלא זוכרים או שלא למדו עדיין) הוא שיעור שבו לרוב עוסקים בנושאים טעונים, והמורה אומר את דעותיו לגבי נושאים אלו. לדוגמא: אצלנו בכיתה עסקנו בעיקר בחוקה, והמורה תמיד הדגישה את חשיבות החוקה, והחסרון של האי-חוקה במדינת ישראל, ושהממשלות מתחמקות מזה בדרכים לא תקינות וכו'... אז אם יש תלמיד שנגד חוקה הוא ילך ויאשים את המורה שהיא פגעה בו, והיא אמרה את דעותיה?
ובנוגע לחוקה זה רק נושא אחד מתוך 1000, גם המורה שלנו ביקרה את ה"אי שיוויון" בנוגע לדתים וחילונים, ושאם אני אחסום כביש ביום חמישי בערב כי לדעתי לא צריך לנהוג ביום חמישי בערב-אני אהיה בכלא, ואם דתי יחסום בירושלים כביש ביום שישי בערב, ועוד יפוצץ באבנים כל מכונית שעוברת-לא יקרה לו כלום..וגם ביקרה על זה שמתנגדי ההתנתקות עשו בגרויות בכלא ואנשים אחרים שהיו בכלא על עברות פחות חמורות לא קיבלו רבע מהזכויות של המנתחלים... אז שכולם יתלוננו על כל המורים. בסה"כ כמעט כל המורי אזרחות (שאני מכיר) מביעים דעה... אנחנו נגיע רחוק ועתיד ההוראה רק ישתפר מזה..וככה המורים גם לא יהיו רובוטים שמקריאים מהספר-הם ירגישו חופשי לדבר איתנו (התלמידים) על הכל.. יהיה כיף. ושוב אני חוזר, אני לא מסכים כלל עם המורה. אבל לדעתי המורים כן צריכים להביע את דעותיהם בנוגע לעינינים מסויימים-גם אם לפעמיים זה מרגיז.. והחוק האוסר על זה? מפגר.

נועמופ

New member
טוב.

אתה די צודק. גם המורה שלי לאזרחות מביעה דעה [קיצונית מאוד!!!] ואני עדיין מעריכה אותה, אבל אם אתה פונה למורה והוא לא מסכים להקשיב לך ולהביע את הדעה שלך, אז לפי דעתי כן צריך להתלונן עליו.

maymayush

New member
תשמע

(וגם כל אלו שהציעו לי להתלונן). אני לא הולכת להתלונן על המורה, למרות שהיא לא הייתה בסדר, אלא אם המצב יחזור על עצמו. אני חושבת שאם היא הייתה מקשיבה לי לאחר מכן אז השאלה בכלל לא הייתה עולה, ולא היה טעם להתלונן... אבל זה שהיא לא הקשיבה מרתיח אותי כמו ואפילו יותר כל הדברים שהיא אמרה. אבל כרגע אין טעם להתלונן, מכיוון שבאמת, זה שיעור כזה שבו המורה לא יכולה לא להביע שום דעה, ועד כה זו הפעם הראשונה שהיא מגיבה ככה... אני אחכה ואראה, אם הדבר יחזור על עצמו אז אני אתלונן. בכל אופן, את המורה הזו אני כבר לא מעריכה. (לא שקודם כ"כ הערכתי אותה... אבל עד כה היא לא באמת עשתה משהו קיצוני כזה).

B a 7 a K

New member
אתה מתבלבל באבחנה.

מה שאתה טוען שהמורים שלך אמרו תמיד, זו לא הבעת דיעה, אלא הצגת עובדות. כי זה ככה. אם אתה תחסום כביש בחמישי בערב, אתה תיכנס למעצר, בעוד על החרדים שצועקים "שבס" אין שום סנקציות בחוק. זו עובדה, זו לא איזו דעה סובייקטיבית. אם היא הייתה אומרת: "וואלה, כל החרדים האלה אוכלי חינם צבועים, שיודעים רק לזרוק אבנים על מכוניות בשבת ולא נענשים. מה שהם עושים כ"כ מעצבן ומכעיס אותי, הלוואי שהם ייענשו כולם", זו כבר סובייקטיביות שהיא לא עובדתית, וזה ההבדל הקטן. מה שהמורה שלה עשתה, הוא אסור בתכלית האיסור. אין שום מקור מוסמך בחומר אותו הוא הוסמכה ללמד במסגרת היותה מורה לאזרחות, שאומר שההומואים סוטים שעלולים לחלל, רחמנא לצלן, את כבודה של ירושלים הקדושה. זו הבעת דיעה אישית נ ט ו. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי. וזיכרו- החיים והמוות ביד הלשון.

B a 7 a K

New member
וסתם כדי לסגור את כל הקצוות הפתוחים

אני אשיב גם לדוגמה הראשונה שנתת. עניין החוקה, למרות שנראה לך אחרת, הוא עניין אובייקטיבי לחלוטין. את החסרונות שנוצרים כתוצאה מכך שאין לנו חוקה (כמו למשל- מדינה שמתבססת על הלכה עלולה למצוא את עצמה בדילמות רבות, ולהוות מטרד לאנשים שבוחרים לחיות אורח חיים חילוני) אף אחד לא יוכל להכחיש. גם לא האנשים שמתנגדים לחוקה. כי הבעיתיות קיימת. האנשים שמתנגדים לה, אולי ימצאו את היתרונות שבחוסר חוקה, וינסו להראות שהם רבים יותר מהטיעונים הנגדיים, אבל לא יוכלו להכחיש אותם. למורה, במסגרת תפקידה, וזה לא רק בגדר המלצה, אלא בגדר חובה, לדון על החסרונות והיתרונות שבכל דבר. היא לא באה ואמרה מה צריך להיות פה, לדעתה (לפחות ע"פ הדברים שהצגת כאן). כי כן, מה לעשות, במדינות אחרות יש חוקה, וזה עובד יופי, אף אחד לא יכול להכחיש, ואם היא אמרה שלדעתה צריכה להיות חוקה- היא עשתה משהו שהיא לא אמורה לעשות. אבל שוב, כל מקרה לגופו, והתחום הזה הוא יותר בתחום ה"יבש", שלא באמת מסוגל לפגוע באנשים באופן אישי, כפי שהנושא שבו המורה של מאיה הביעה דעה מסוגל. עם כל הכאב העז שבדבר, אני מניח שתלמיד בישראל, שתומך בחוסר-חוקה, יצליח להתמודד עם כך שהמורה תומכת בחוקה, מבלי שחייו ייפגעו יתר על המידה, ולכן עוד אפשר להעלים עין. עיניכם הרואות, אני במצב רוח חפרני. ואני בכלל אמור לישון. זה לא אישי.

../images/Emo127.gifמסכימה איתך מאוד מאיה.

תמיד אני מסכימה איתך
ןגם הפעם, קודם כל לפי דעתי גם אם דעתה של המרוה שלך היא ככה על ההומאים [וזה עצוב, באמת] אין לה שום זכות להגיד את זה בשיעור
ממש ממש לא
אממ ובקטע על עברי שהוא קודם כל זמר ואומן את צודקת לחלוטין
וכמו שרשמתי גם למטה, מה שעברי אמר בכתבה על מצעד הגאווה לדעתי הוא נכון לגמריי, אני חושבת שצריך שהקהילה ההומו-לסבית בישראל צריכה לקיים מצעד גאווה אבל בצורה שונה ממה שעושים היום.

למעלה