עבדר מדבר על מצעד הגאווה
יש כתבה ב"ידיעות". הוא מספר כי לדעתו אין עוד צורך במצעד הגאווה כמו פעם, שהיה יותר טוב אם היו מכניסים למצעד הרצאות ואומנות, ושאין טעם לקיים את המצעד בירושליים, לתל אביב יגיעו יותר. בכל אופן... האמת שפתחתי את ההודעה הזו במיוחד כדי לספר לכם משהו. היום בבוקר היה לנו שיעור אזרחות כפול, וכמו בכל שיעור התחלנו לדבר על נושאים חשובים ובוערים במדינה. אז היום הועלה הנושא של מצעד הגאווה. בחיים שלי לא התעצבנתי על מורה כמו הפעם. המורה שלנו אמרה שזה סטיות, שירושלים תטומא אם המצעד יערך שם, וחזרה על ביטויים אלו מספר רב של פעמים. כמובן שאחריי שהיא אמרה את זה ילדים מהכיתה העירו לה על כך, והיא התחמקה בתגובה "אני מדברת על המעשים שלהם, לא עליהם... ולפי הדת זו סטייה", וגם לאחר השיעור, כשניסיתי לשוב ולדבר אליה בהיגיון ולבקש ממנה שלא תעיר כאלו הערות סובייקטיביות ותשפיע עלינו במהלך השיעור, היא אמרה בכעס שמה שהיא אמרה זה בסדר גמור. היא גם הציגה בכיתה את עברי כ"חלוץ הקהילה", דבר שמאוד הפריע לי. עברי אולי סמל של הקהילה, ואולי מהווה גורם משפיע אבל הוא לא חלוץ. כך לפחות אני רואה את זה. הערתי לה לאחר השיעור (ניסיתי במהלכו אך היא קטעה אותי) שעברי הוא מוזיקאי, וזה המקצוע שלו וזה מה שהוא עושה, ועל זה צריך לשים את הדגש, שזה העיקר. בסופו של דבר ביטויים כאלו הם שגורמים לאנשים לשים את המיניות של עברי לפני היצירה, ודבר זה גורם לקהלים רבים (כמו למשל בנים בגילי, שלא רוצים להיתפס כבעלי נטיות מיניות שונות) לא להקשיב למוזיקה שלו. גם הכעיסה אותי מאוד העובדה שהמורה שלנו קישרה את עברי בעצם למעשים טמואים (לפי דבריה, כן? אני כמובן ממש לא מסכימה עם זאת), וכך יוצא שלא רק שהיא השפיעה על הכיתה בעצם לחשוב שלהיות הומו/לסבית זה סטייה ומעשים טמואים, אלא היא גם הבליטה את העובדה שעברי מייצג את המעשים האלו. ביקשתי ממנה רשות להגיד דברים אלו בסוף השיעור השני איתה, והיא הסכימה, אך לאחר מכן לא נתנה לי לדבר. וחוץ מזה, דיברנו על זכויות של נשים, ואני הערתי שמאוד מעצבן אותי שהמורים מכתיבים 'קרא', 'ענה'. במקום 'קראו' או 'ענו'. היא הנהנה והסכימה, ולאחר מכן המשיכה להכתיב בלשון זכר. אני בכל אופן יצאתי מאוד פגועה וכועסת מהשיעור, ואני חושבת שהמורה לא הייתה בסדר במקרה זה. בכלל, היה לנו היום יום מוזר... במהלך שיעור תלמוד דיברנו על דוד ויהונתן, ואחר כך גם על האגדה על נרקיס, ששם כתוב "אהבו אותו רבים, משני המינים" ואני שאלתי למה הרגישו צורך להדגיש את העובדה שהתאהבו בו משני המינים. בכל אופן, לא קיבלתי תשובה.