סקר חדש

בת ים

New member
../images/Emo31.gifסקר חדש../images/Emo45.gif

במדינות רבות בעולם, כלל אין חובה להוציא רשיון משיט על יאכטה, כל שכן על סירה מהירה. האם זה עושה את השלטונות פחות אחראים כלפי הבטיחות של שייטי המדינה או אולי זה מצביע על מדיניות יד חופשית ו"ידידותית" כלפי האזרח בכל הכרוך בבירוקרטיה ורישוי? העלאתי סקר חדש בנושא, בעד ונגד החובה להוציא רשיון סירה מהירה /יאכטה, בישראל. אמשח מאד לשמוע את דעתכם בנושא.

ה ש ח ף

New member
גיל להוצאת רישיון

הגיל המינימאלי להוצאת רישיון טייס בין לאומי הוא 17 מדוע עבור רישיון משיט בין לאומי צריך להמתין לגיל 21 ? מדוע רישיון סירה מהירה אינו כולל אפנוע ים ? למה צריך להפריד את הסירות המהירות לשתי קטגוריות נפרדות ? מדוע הסמכה של חובל משמרת בכיר (חובל שני) אינה מוכרת להובלת נוסעים בשכר (כמו בשאר העולם) ? יש עוד הרבה שאלות בנושא תעודות משיט, אולי למישהו יש גם תשובות?

בת ים

New member
בתקופה שאני למדתי

רשיון משיט עד 24 מטר כלל גם רשיון לסירה מהירה ואופנוע ים. מדוע שינו את החוק? אם מישהו ממשרד התחבורה, כלי שייט קטנים קורא כאן לפעמים, אולי לכם יש תשובה???

soso_sami

New member
שינוי החוק מכמה סיבות

אני מודה ומתוודה איני שייך למשרד התחבורה, איני בקיא בתקנות הנוכחיות אבל... כיוון שהדרכתי ובחנתי בעברי אני מכיר קצת מה היה פעם לא כל כך מזמן. לפני שהיו אופנועי ים באמת סירה מהירה כללה גם רשיון לאופנועי ים ורשיון משיט חופי או בינלאומי כלל גם סירה מהירה משום שכלל את כל החומר הנלמד. מאז מותו של אבי רן בכינרת הופעל לחץ הולך וגובר על מנהל הספנות ומשרד התחבורה לשנות את הקריטריונים. גם ריבוי אופנועי הים והפגיעות שבעקבותיהן והדרישות המיוחדות של הכלי הוסיפו לחץ למערכת כשהטיעונים היו: אין דין אופנוע כדין סירה שהרי תנאי ההשטה שלו שונים והמיומנויות הנדרשות שונות. מדוע על משיטי האופנועים ללמוד ולתרגל חומר לא רלוונטי כמו נהיגה בסירה שלא יבצעו אף פעם ולהפך? מצא לנכון המחוקק וטוב שכך להפריד בין סוגי כלי השייט השונים ולבחון מיומנויות המפעיל בכל כלי שייט בנפרד בדיוק כמו במכוניות ואופנועים. אם יש לך רשיון על מכונית אין זה אומר שאתה יודע לרכב על אופנוע ולהפך ואם אתה מיומן לנהוג במכונית אין זה אומר שיש לך את המיומנויות הנדרשות למשאית או אוטובוס וכו´

arik2000

New member
יש כמה סיבות

לשינויים ,כמו שכתב סמי חוץ מזה גם ענין כספי יותר אגרות וכ"ו ויותר פרנסה לענף המדריכים. האם צריך רשיון לסירה מהירה ,לדעתי כמובן שכן כי אם תראו את ההתנהגות של הישראלי הממוצע במרינות תבינו שגם הרשיון הנוכחי לא מספיק. בארצות שאין צורך ברשיון כמו בארה"ב גם האוכלוסיה שונה בהתנהגותה וגם יש תשלום עונשין על זה בפרמית הביטוח לכלי השייט שלבעלים אין רשיון. אצלנו המצב שונה ואם היה לממשל שלנו שכל הם היו עובדים שבשיטה האמריקאית כלומר אם אין רשיון הביטוח עולה יקר מאוד. ואז האנשים לא היו מתלוננים על הרשיון ועושים אותו מהר מאוד בשביל לא לשלם פרמיה גבוהה בביטוח. אבל אצלנו החיים קשים והמדינה מענישה לפני שהיא נותנת צאנס לכסף לדבר.

bravura

New member
לא הייתי פה שנים../images/Emo24.gif

לפי מיטב ידיעתי ההפרדה של אופנוע הים מרשיון לסירה מהירה ומהסקיפר, נוצרה בגלל העובדה שכדי לעבור מבחן באופנוע-ים , בניגוד לכל כלי השיט האחרים , צריך לקפוץ למים ולעלות בכוחות עצמך חזרה לאופנוע ויש אנשים שלא מסוגלים,פיזית,לבצע את הפעולה.אז כדי למנוע תאונות.... bravura

למעלה