מוזס היום

Skiddie

New member
../images/Emo31.gif מוזס היום

בחלוקת תפקידים של good cop - bad cop, עופר כתב את הביקורת על ספארקס, ואני קיבלתי עלי את תפקיד השוטר הרע, ואני אכתוב את מה שהיה היום במוזס. בשתי מילים - היה בינוני מינוס. הרבה מינוס. הגענו, התיישבנו. הסכו"מ מונח על השולחן במין סטנד מוזר של סכו"מ-מאפרה-מפיות-סוכר (למה יש מאפרה בחלק של הלא-מעשנים?). מאוד לא מכובד בעיני. עופר התרגש פחות. הוא לא פנאט כמוני בענייני הגיינת סכו"מ. תפריט הצהריים מצומצם ביותר, ב-45 ש"ח מקבלים המבורגר, סלט קטן ושתיה. ב-59 מקבלים מנה ראשונה כמעט נורמאלית, ועיקריות פשוטות למדי. אז לקחנו שתי עיסקיות פשוטות, והוספנו עוד מנה ראשונה - שיפודי פילה בקר בברנדי. בקשתנו להוסיף גבינה ל"ארט בורגר" נתקלה בסירוב. מה פתאום, לא מוסיפים גבינה להמבורגר הזה, אי אפשר. אני לא מעריכה חוסר גמישות ברמות האלה, אבל ניחה. בשלב הזה עוד היינו אופטימיים. שני המבורגרים מדיום-וול, קולה ודיאט קולה. הסלטים היו קטנים ביותר, וכללו חסה ובצל (בלי עגבניית שרי אחת לרפואה). שיפודי הפילה היו מדהימים (בעיני), ונחמדים ולא יותר (בעיני עופר). שתי כוסות הקולה הגיעו די מהר, אבל כמות הקרח בהן לא הייתה מביישת עובד over-enthusiastic במקדונלדס. יחס של 50-50 בערך בין קולה לקרח. את כוסות המים שביקשנו עם ההזמנה של האוכל היינו צריכים לבקש עוד פעם עד שקיבלנו אותן לאחר 10 דקות. מיותר לציין שבכוסות המים לא היתה ולו קוביית קרח מיותמת אחת. ההמבורגרים הגיעו. אכלתי המבורגר בהרבה מסעדות. במסעדות גורמה, במסעדות עממיות, ובשום מקום מלבד מקדונלדס לא נתקלתי בהמבורגר שמוגש סגור. הגבינה בהמבורגר ה"רגיל" הייתה דבוקה בין ההמבורגר ובין הלחמניה בצורה שמנעה כל אפשרות לאכול ללא חלקי לחמניה דבוקים. מעבר לכך - מיונז בכמות נדיבה ביותר על שני ההמבורגרים. גם לא מקובל כל כך. ביקשנו שיביאו לנו את ההמבורגרים ללא מיונז. לאחר ויכוח של דקה וחצי עם המלצרית ("אבל כתוב בתפריט שזה עם מיונז!". בתפריט הארוחה העסקית לא מוזכר דבר וחצי דבר על מיונז). ההמבורגר של עופר חזר להוצאת מיונז, ההמבורגר שלי נשאר, וחלקו העליון נמסר להורדת מיונז. החלק המיונזי בהמבורגר שלי הושאר אחר כבוד בצלחת על ידי מלצרית ממהרת. הדבר השאיר לי זמן להסתכל על הירקות, שהכינוי "ירקות" הוא ללא ספק מחמאה עבורם. פרוסת עגבניה עייפה, פרוסות דקות ועלובות של מלפפון חמוץ, ובצל שלפי הריח שלו עמד הרבה יותר מדי בחוץ לאחר שנחתך. בינתיים ביקשנו עוד קולה ודיאט קולה, "עם ממש קצת קרח הפעם". הכוסות הגיעו לאחר שתי דקות, עם כמות קרח גדולה אפילו מהפעם הקודמת (לא ברור לי איך אפשר, אבל כן). הפננו את תשומת ליבה של המלצרית, שחייכה חיוך מזלזל והלכה להחליף. החלטנו לחלוק בינתיים את ההמבורגר שלי, עד ששל עופר חוזר. התחלתי לחתוך ואז הסכין נתקלה במשהו קשה שעשה קולות של "קראנץ' קראנץ'". הייתה זו הלחמניה הגריאטרית. פריכה מבחוץ, קשה באופן מחשיד מבפנים. ככל הנראה היא הפכה לטוסט על מנת להסוות את גילה המתקדם. מפאת כבוד לדברים המבוגרים ממני, הפסקתי לחתוך אותה וחילקנו את הקציצה בלבד. מדיום וול? אולי מדיום רייר. אדום, גושי, ועם חתיכות לבנות חשודות. עופר אמר שהוא דווקא טעים, אני אכלתי שני ביסים. ההמבורגר של עופר חזר. הפעם היה עליו מין קטשופ חריף למדי. החלטנו לבלוע את הצפרדע (חתול, כלב, מה זה משנה), ועופר אכל מההמבורגר שלו בכניעה. הגענו לשלב הקינוחים. בהתלבטות בין קינוח אחד או שניים סיננתי לעופר ש"אנחנו ממילא לא חוזרים לפה אף פעם, בוא לפחות ניתן להם צ'אנס עם הקינוחים". עוגת "סבתא מוזס" וסוג של וופל בלגי-בננה ספליט. העוגה הייתה מין פיוז'ן בין עוגת שוקולד מלא ובין עוגה כושית של יום-הולדת בכיתה ג'. קצפת המסקפונה לא הייתה מספיק אוורירית כדי להיות קציפה, ולא הייתה מספיק מתוקה כדי להיות מוס. הוופל הבלגי עם הבננה היה נחמד, מלבד השיחה הבאה שהתנהלה ביני לבין עופר: אני:"בכלל אין פה בננה!" עופר:"בכלל אין פה וופל" אוקיי, וופל לחוד ובננה לחוד. נו שוין. הנזק? 205 שקלים. אנחנו למוזס לא חוזרים. שירות איום ונורא (אפילו לא התנצלות אחת במשך כל הארוחה). האוכל? בינוני מינוס. ללא ספק לא הולם מסעדה שמתיימרת להיות איכותית, וכל כך יקרה.

פ ו ל ק ע

New member
לא מתווכחת איתך אבל

יש המון דברים בביקורת שלך שממש צורמים לי, למשל: "לחמניה גריאטרית" - לחמניות המבורגר הן תמיד קלויות. גם במקדונלדס. זה לא נועד להסוות את גיל הלחמניה אלא לקלות אותה ולמנוע ממנה לספוג את כל המיץ ולהפוך לסמרטוט. מאפרות באזןר הלא-מעשנים - אני דווקא חושבת שזה עניין מבורך. לי, בתור לא-מעשנת תמיד חסר מקום לשים את המסטיק/גרעינים של זיתים/עטיפות סוכר. הסלט - היה כתוב איפשהו שאמורות להיות עגבניות שרי? אני מכירה את הסלט הזה ומעולם לא נתקלתי בעגבניה. הוא סלט מאוד טעים (בעיני) וגם מבחינת כמות הוא בהחלט מספק אותי. לא הייתי קוראת למנה הזאת קטנה. לגבי שאר הדברים - חלקם עניין של טעם (קטשופ פלפלים יכול להיות חריף מדי) וחלקם עניין של שירות. אבל נדמה לי שברגע שדברים התחילו להשתבש - "נכנסתם לזה" וכבר היה קשה לרצות אתכם.

slarti

New member
כמה הערות...

1. לגבי הלחמניה - תאמיני לי, אכלתי יותר מהמבורגר אחד בחיים. נכון - תמיד טיפה קולים אותן (גם במקדולנדס). בין טיפה קולים לבין הטוסט שהיגישו לנו שם היום (שניתן היה בקלות להרגיש שהיא ישנה והקלייה העודפת מנסה להסתיר את זה)... 2. לגבי הסלט - לא היה כתוב שאמור להיות צ'רי. אבל יוצא לי, פה ושם, נגיד כל יום בצהריים ועוד כמה פעמים בערב לאכול בחוץ, וברוב המקומות שמים קצת צ'רי בסלט. זה לא חובה כמובן, אבל זה נותן נקודות זכות למקום... 3. לגבי הקטשופ פילפלים - סבבה עניין של טעם. אבל תזהירו, תגידו, תשאלו אם רוצים. בכל מקום נורמאלי שהוא לא מקדונלדס המבורגר מגיע בלי רטבים והסועד מוזמן להוסיף אותם בעצמו. ושוב - אפשר להזהיר שזה כזה מיוחד (וכשהיה ברור בעליל לפי השאלות שלנו שאנחנו לא מכירים את הארט בורגר שלהם). ובכל מקרה - לא "נכנסו" לשום דבר. פשוט השירות היה מתחת לכל ביקורת, והיחס היה לא נעים ולא לעניין. כשהשירות הוא רק נקודתית בעייתי (ע.ע ספארקס) אנחנו יודעים להבדיל. כשהשרות הוא כללית גרוע, וגם האוכל לא במיוחד מוצלח, אז אכן אנחנו לא מרוצים.

Skiddie

New member
תגובה לא לעניין.

נראה מהתגובה נסיון להטפל לפרטים, במקום להתייחס לעיקר. "נראה שנכנסתם לזה". fool me once shame on me, fool me twice...

פ ו ל ק ע

New member
אל תקחו את זה אישי

זאת ממש לא הכוונה. הביקורת שלך היתה כולה פרטים ופרטי-פרטים כלן היה לי קל יותר "להיתפס לפרטים". אני אוהבת מאוד לאכול במוזס. אוהבת את הסלט בלי העגבניות, אוהבת את ההמבורגר עם הקטשופ החריף. מעולם לא נתקלתי שם ביחס מזלזל או בעייתי. ואני אוכלת שם לפחות פעמיים בחודש. בעיקר את ההמבורגר הנ"ל. יכול להיות שנפלתם על יום רע ויכול להיות שהמסעדה הזאת היא לא "כוס התה" שלכם. קורה. ובתור מישהי שיצא לה לסעוד במסעדה אחת או שתיים - אני מכירה היטב את התחושה שכשמשהו לא מצליח - הוא בדרך כלל לא מצליח עד הסוף. ולזאת היתה הכוונה ב"נכנסת לזה". אחרי שהתאכזבתם על ההתחלה כבר היה קשה מאוד שתצאו מרוצים מהמסעדה. קחו את זה בקלות, כו-לה מסעדה. לא צריך להעלב.

Forum User

New member
גם לנו היו שם ענייני מיונז...

יש משהו לא ברור בהתעקשות שלהם להגיש את המנות עם מיונז, גם לילדים, גם כשמדגישים בבירור "שיהיה בלי מיונז". הסטנד לסכו"ם, לעומת זאת, הוא חלק מהקונספט הכללי והקליל של מוזס, שממש לא מנסה להיות מסעדה מכובדת, וזה חלק מהקסם שלה. וכמה טיפ השארתם למלצרית הממהרת עם החיוך המזלזל? זו ההתלבטות הגדולה שלי, תמיד, אם וכמה טיפ להשאיר למלצר, לא כל שכן לצוות מלצרים, שגרם לי להצטער שנכנסתי למסעדה מסויימת.

Skiddie

New member
10 אחוז

וגם זה הרגיש הרבה, הרבה יותר מדי. (למרות שהמלצרית עשתה פרצוף, ושאלה פעמיים להבין האם היא שמעה נכון את הסכום להוסיף לאשראי.)

slarti

New member
להיות פחות פורמאלי

זה בסדר גמור מבחינתי, כשזה מגיע כחלק מעסקת חבילה של מקום שבאופן כללי לוקח את עצמו קצת פחות ברצינות. אבל מקום שלא מוכן להתאים מנות לדרישות סועדים, תחת איזה דאווין של איכות קולינארית, כאילו שהשף יפגע אם נשים לו גבינה על הארט בורגר (ובכלל - רק השם ארט בורגר לא בדיוק משדר קלילות), לא נכנס אצלי לקטגוריה הזאת. המקום מצד אחד מנסה לשדר פוזה של חוסר פורמאליות, ומהצד השני פלצני בצורה מעצבנת.

shima

New member
דיי מסכימה

גם לדעתנו השירות שם לא להיט. לדעתי שווה לבוא רק בלילה ואז הארטבורגר עולה 29 ש"ח, כמו מקדונלדס ויותר טעים. גם אותי הם ביאסו ששמו לי את הרוטב פלפלים החריף על ההמוברגר בלי להזהיר, וגם לי יצא להתחנן לכוס מים...( ביקור לפני שבוע וחצי)

meravbr

New member
../images/Emo43.gif פה נמחק שרשור של התלהמויות

ודיבורים שלא מתאימים לרוח הפורום הזה.

nalathe1

New member
אוי וייבוי.....

רק נסעתי לכמה ימים ושוב בלגאן? טעות שלי. לנלה מצאתי סידור לימים האלה אבל את סיגור שכחתי לקשור. 'צטערת. איך, איך פספסתי שרשור התלהמויות "שלא" ברוח הפורום?

cozymkiv

New member
פספסתי...

עדיין למרות כל המעילות והשטויות ששומעים בחדשות על אגאדיר, עדיין הקציצה הכי טובה בעיר לטעמי.

slarti

New member
דווקא מסיבוב ההמבורגרים האחרון

שלנו - אני חייב לציין שדווקא הפריים (מקום שלכאורה איננו מומחה בורגרים) מציע המבורגר פשוט יוצא מן הכלל. גם במרמורק המבורגר מצויין לדעתי, טוב יותר מאגאדיר.

cozymkiv

New member
שנים מדברים על המבורגר הכי טוב

במרמורק שבמרמורק... נראה לי כבר מדובר בדקויות... אין ספק כל אלה שצויינו טובים. אין לי נסיון רב עם השאר (טעימה חד פעמית מקרית וכאלה). טעים לי באגאדיר... באופנה כאן גילוי נאות... אז אני קצת משוחד... כי זה המקום שאחרי הבילוי היינו יורדים על המבורגר אגאדיר בנחלת בנימין על הבר..איך הזמן טס... זה היה לפני 15 שנה.

למעלה