טיפ_טיפ

New member
../images/Emo3.gif

מרגישה רע, חולשה ,כאבי בטן ועוד... ורק לחשוב שהגסטרו בעוד חודש ושבוע. ולמרות שנורא בא לי לנסות לקצץ בגלוטן...אני ממשיכה ל"חגוג" קצת מוזר לי לחשוב שהסיבה זה גלוטן, אבל אני חייבת לבדוק שזה לא זה. הבדיקות דם חזרו ואני עדיין אנמית להחריד..וזה פשוט מורגש אין לי כוח. חוץ מזה, קראתי כל כל מיני סימפטומים באתר האגודה ו...זה כ"כ אני מי חשב שהאחראי לכל הדברים הלא קשורים האלה זה דווקא לחם. זהו, הייתי חייבת להתבכיין קצת, אני לא יכולה לחשוב לספר על זה למישהו רק הסימפטומים מביכים לכשעצמם.
על ההקשבה...שוב.

Reznik

New member
זה כל כך מוכר,

יש פה לפחות עוד מישהי שהמתינה הרבה זמן לבדיקה. זה אף פעם לא נעים, אבל תנצלי את הזמן כל עוד "מותר" לך גלוטן. נ.ב נחמד לראות אותך שוב

נצר1

New member
רוצה להבין יותר טוב,

את חייבת לפוצץ את עצמך בגלוטן עד הבדיקה? או שפשוט לא להמנע ממנו? (וההבדל הוא כמובן לא לבדוק כל מוצר ומוצר למה הוא מכיל, ונגיד להרשות לעצמך עוגת גבינה עם פירורים, או בכוונה לאכול 3 פעמים ביום לחמניות רגילות, ספגטי ופיצות?!?) סתם מסקרנות אני שואלת. אני אישית לא הייתי שוברת את הדיאטה למטרת בדיקה כזו, אבל אני כאמור כבר עברתי ביופסיה ואת הבדיקות דם שהראו צליאק בברור. הרופא שמסר לי את התוצאות אמר שלפעמים זה עובר וכדאי עוד חמש שנים לבדוק שוב. תהיי חזקה ואמיצה בכל מקרה, והמון בהצלחה

shavririt

New member
"זה עובר"- כך אמר לך הרופא???

ממש מוזר, כי כל מומחה וגם הספרות הכתובה אומרת בפירוש כי צליאק הוא תמידי ואינו עובר, אלא שהסימפטומים נחלשים וכך גם תוצאות הבדיקות, כאשר אנו שומרים על הדיאטה נטולת הגלוטן. עם חשיפה מחדש, חוזר כמובן הצליאק. כמובן שבודקים בכל שנתיים שלוש או חמש, כדי לוודא שאין נזקים לרקמת המעי וכן לוודא שלא נחשפים (אפילו בטעות) לגלוטן, בבדיקת דם.

Lihi05

New member
עם כל הכבוד לרופא, צליאק לא עובר

לעולם. אלו רק הסימפטומים שעוברים. מרגע שאובחנת לצליאק יש לך צליאק עד הסוף, אפילו אם כל הסימפטומים נעלמו והבדיקות הדם תקינות.

נצר1

New member
ידוע ../images/Emo3.gif

לכן אמרתי שאני לא מוצאת שום סיבה לבצע לפי המלצתו בדיקה חוזרת כעבור חמש שנים (שכבר עברו
)

meitush123

New member
בשביל בדיקה אמינה

צריך לאכול גלוטן בכמות נורמלית (שבן אדם "רגיל" אוכל ביום), זה לפחות מה שהסבירה לנו בנזיפה הגסטרו בשנת הסבל ההיא

אמאדנה

New member
תחזיקי מעמד....

את לפחות יודעת מה עובר עלייך ומבינה את הסיבה... נסי להסביר זאת לתינוקי בן שנתיים שלא מבין מה הם הכאבי בטן הללו ולמה יש לו שלשול נוראי כל הזמן.... מצד שני הוא קטן ואפשר לעשות לו את הדיאטה יחסית בקלות. בהצלחה בביופסיה וברוכה הבאה.... דרך אגב, באמת אפשר לקצץ קצת בכמות הגלוטן.... לבן שלי הספיקו כמה פתי בר ביום וקורנפלקס של תלמה וממש קצת לחם ביום בשביל אבחנה חד משמעית.....

למעלה