Padre Coraje

handlessman

New member
../images/Emo3.gif Padre Coraje

למי שלא יודע, השיר Padre Coraje (כבוד האומץ) שמופיע בדיסק החדש, הוקלט במקור (כמובן שגם ע"י דויד ברוזה) בעבור טלנובלה ספרדית הנושאת את שם השיר (או ליתר דיוק הסדר הפוך - השיר נקרא כך על שם הסדרה), והוא שיר הנושא של הסדרה. הביצוע של השיר המופיע כפתיח הסדרה שונה מהביצוע המופיע בדיסק במספר תחומים (גיוון כלי הנגינה - בביצוע של הסדרה ניתן לשמוע גם גיטרה חשמלית, השיר יותר קצבי, וכו'...), וכדי שתוכלו להשוות בעצמכם ולהתרשם משני הביצועים (בהנחה ולכולם כבר יש את Parking Completo), הרי קישור לשיר: לחצו כאן. תהנו!

glitter8

New member
מותק של ביצוע

אהבתי!!! יותר מאשר את הביצוע בתקליט, יותר חם וידידותי לסביבה, פחות מלוטש, לדעתי תורם לאוירה של השיר. עוד 8 ימים ליום הגדול

la orejita

New member
padre coraje- יודעים מי זה?

זה "אב אומץ", אני אספר בקצרה משום שאני נרדמת פה.. מסופר על בחור שנרצח והמשטרה לא מצאה את רוצחיו- אי לכך אביו החליט לעשות משהו בנידון . הוא עזב את הבית, עזב את העבודה, חיי ברחובות והתחבר עם אנשי העולם התחתון, הוא נהפך ל "אחד משלהם" עד שלבסוף הוא הצליח למצוא את הרוצחים של בנו. זה היה בקצרה. ערב טוב.

handlessman

New member
קודם כל, הפירוש זה "כבוד האומץ"...

כתבתי את זה בהודעה שלי... דבר שני - לגבי הסיפור שכתבת - זה מה שהשיר עוסק בו או מה שהסדרה הנ"ל עוסקת בו?

la orejita

New member
padre = אבא

ואני דיברתי על מקרה שקרה באמת לפני 4 שנים. בקשר לסדרה אני לא יודעת אבל אולי היא באה בעקבות המקרה - אני אברר זאת.

handlessman

New member
תראי...

בדקתי בבילון במילון הספרדי - כתוב שם ש-padre זה גם משהו כמו "אבהי", אבל זה גם גדול\עצום וזה יכול להתפרש גם כ"כבוד". ו-coraje זה אומץ, אפשר להשוות עם המילה האנגלית courage. ובנוסף - בחוברת של מילות השירים, רשום - "כבוד האומץ", ועם החוברת שבדיסק המקורי אי אפשר להתווכח... ולכי תדעי, אולי זה בכוונה משחק מילים.

handlessman

New member
ועוד משהו...

אם אני לא טועה... הפירוש של כינוי שלך לא אומר במקרה "האוזן"?

la orejita

New member
משו כזה:)

יותר בכיוון של "אוזן קטנה". ובקשר לpadre ..אני לא יודעת מה להגיד לך, אני גדלתי בחול ואצלנו הפירוש של זה היה "אבא".. ערב טוב!

YulaShpil

New member
בנוגע לטלנובלה

לפי מה שברוזה סיפר באחד הראיונות האחרונים, הסדרה אכן נכתבה בעקבות המקרה, רק שכמה מהפרטים בסיפור שונו לצורך העלילה... כשהיה בספרד ביקשו ממנו לכתוב את שיר הנושא לסדרה החדשה, וזה השיר שהוא כתב. אח"כ לאלבום, מן הסתם, הוקלט השיר קצת אחרת ממה שהוקלט עבור הסדרה.

למעלה