חידה

ש ו פ י ת

New member
../images/Emo3.gifחידה

חבר'ה לא להרוס לוינס את הכיף תנו לו קדימות לענות בבקשה להתאפק וינס מוכן... "מדוע השמיים כחולים ?" ---------------------- אופס יודע יופי רגע רגע אז אם כבר " מדוע העננים לבנים ?" ----------------------

rrredshay

New member
יש תשובה מפורטת בבלייזר אוקטובר 07...

משאיר לווינס לספר על גלי האור והמרחקים שהם נשברים והאויר שיש בתוך העננים.....

Bubble Girl 27

New member
../images/Emo6.gif יא מכור בלייזר

תעביר כמה גיליונות בחייאת גבר.... אני מתה לקרוא "אנשים שצריך להרוג" זה הדבר היחיד שחסר לי בבית מאז הגירושים!

Rtitan

New member
מזכיר לי שאלה חשובה אחרת...

"מדוע השמיים שחורים בלילה?..." שאל אותה לפני כ- 150 שנה עו"ד הולנדי - אחת השאלות הכי חשובות באסטרופיסיקה.

גילי74

New member
אז ככה

כל העניין של הצבעים מקורו באורכי גל, האור שמגיע מקרני השמש (שהיא אגב לא צהובה) עובר דרך האטמוספרה המלאה בחלקיקים, הצבעים שאנו רואים הם שבירה של האור (גל אלקטרומגנטי) והצבע הכחול הוא עקב אורכו הקצר של הגל שמתפזר יותר מצבעים אחרים (אורכי גל ארוכים יותר מוחזרים ברובם). בקשר לעננים, לפי אותו עיקרון האור שעובר דרכם נשבר אין ספור פעמים ומתקבל ערבוב של צבעים (מה שקוראים בשפה שלנו - צבע לבן) שאלה לשופית: לפי אותו עיקרון, למה השמש צהובה ? ולמה בשקיעה היא אדומה ?

ש ו פ י ת

New member
גילי כל הכבוד ...מציל את כבוד הגברים בפורום

אהה BUBBLE מה את אומרת ? בכל מקרה מפליא אותי לשמוע ממך שהשמש צהובה ... אז נתחיל מהעובדה שהיא לא צבעה צהוב ירקרק בוא נסכים על זה

גילי74

New member
עניני כבוד

שופית עוד לא ענתה על השאלה: למה הצבע של השמש (שאנו רואים, כי השמש לבנה) הוא צהוב ובשקיעה הוא כתום ? ואוסיף, למה יש עננים אפורים ולא לבנים ? מרימה את הכפפה ?

ש ו פ י ת

New member
../images/Emo24.gifמכוניות באירופה ,בצבע X ,מקבלות הנחה ב

מכיוון שהיון קיבל משב רוח נעים ושמח אני ממשיכה ראשית צבע השמש אינו לבן כפי שהוא אינו צהוב תשובתי תינתן בהמשך כשאתפנה להתנסח היטב ובינתיים כדי שלא ישעמם לכם
הינה החידה הבאה אבל רק כי הדבר התקבל כשעשוע מכוניות באירופה ,בצבע X ,מקבלות הנחה בביטוח ============================== מהו צבע X ? מדוע הדבר כך ? שופית

ש ו פ י ת

New member
שופית עונה ...../images/Emo6.gif

שופית סיימה ארוחת בוקר שלא הספיקה לאכול לפני ולכן יכולה לענות (-: השקיעה נוצרת מאחר והאור מתפזר - האור עושה באויר דרך מאוד ארוכה כי השמש על האופק האור מאבד את כל המרכיבים הקצרים שלו (סגול, כחול,ירוק וצהוב ) ונשאר רק עם הארוכים - כתום ואדום ... עננים אפורים - תופעה שנגרמת בשל כמויות מים גדולות של "טיפות מים" לא רק אדים - ממש טיפות שמתערבלות בתוכו - מים בולעים אור היטב ולכן הצבע מאפיר. (כוסות מים נראות שקופות מאחר ויש בהן כמויות מים קטנות מאד בסך הכל...) בברכה שופית

גילי74

New member
הצלת את כבוד הנשים ../images/Emo45.gif

בכלל כל עניין הצבעים קשור להגדרה של צבע - פיזיקלי או פיזיולוגי . . . . בזה מתמצא גם ה"ויכוח" שלנו על צבעה של השמש

למעלה