של
ב-88FM

giba70

New member
../images/Emo29.gif של ../images/Emo220.gif ב-88FM

הסידור להמשך השבוע:
הלילה - יום ג' 20.02 כרמלה גרוס ואגנר Tears for Fears - Songs from the Big Chair 1/1 אחד חלקי אחד Super Furry Animals אהוד בנאי - עוד מעט Leon Thomas - Blues & the Soul John Coltrane - Ballads
יום ד' 21.02 Calexico - Feast of Wire מיכה שטרית - סנטיאגו דה קובה Gotan Project Buena Vista Social Club ארץ טרופית יפה ריקי גל - אמצע בלוז
יום ה' 22.02 רמי פורטיס ושלומי ברכה - רץ על הקצה U2 - The Joshua Tree Oasis - Definitely Maybe דבק - דבק Pink Floyd - Dark Side of the Moon ששת שם טוב לוי - מצב רוח
יום ו' 23.02 St. Germain - Tourist שוטי הנבואה - 1 Stevie Wonder - Music of my Mind Ray Charles - Sings Basie Swings שלמה גרוניך - קונצרט אריק איינשטיין ושלום חנוך - הופעה משותפת
יום שבת 24.02 כוורת - פוגי בפיתה כרמלה גרוס ואגנר Nirvana - Nevermind Talk Talk - The Colour of Spring שלמה ארצי - דרכים Renaissance - A Song for All Seasons מיקי שביב - 1 David Crosby - If I Could Only Remember My Name שלישיית קצה השדה
יום א' 25.02 The Waterboys - This is the Sea כנסיית השכל - דברים בלחש Super Furry Animals Al Kooper, Stephen Stills & Mike Bloomfield - Super Session דורי בן זאב - הכיוון מערב Leon Thomas - Blues & the Soul עמיר לב - פעם בחיים ו... תבלו

pasteran

New member
זיגי סטארדסט הוט

היום ב18:40 סרט של אחת מהופעותיוה של בואי/זיגי בהוט פריים.

pasteran

New member
כמה המלצות

הרבה כניסות חדשות השבוע (הגיע הזמן) שמעתי שלשום בלילה את Music of my Mind של וונדר ועל סמך שמיעה ראשונה הוא מקבל המלצה חמה. בלילה שודר גם Hot Buttered Soul של אייזק הייז- סול עסיסי וקצבי. כנראה שהייתי באותו לילה במצב רוח למזויקה שחורה כי אפילו the score של הפוג'יז נשמע לי די מגניב. חוץ מזה הלילה יש את פיסטס אוף וויר הנפלא של קלקסיקו שמתאים לחובבי רוק קלאסי. רץ על הקצה אלבום טוב מאוד של פורטיס, למרות שלא זכה להערכה רבה. האלבום של רנסנס יפה מאוד למי שחשב שהפרוג מת ב-76

Barmelai

New member
יופי ששמים את

אני מתייחס לאלבומים שעדיין לא דובר בהם נכבדות או סרות עד כמה שאני זוכר: Gotan Project - פרוייקט שלוקח באלגנטיות את הטנגו החדש, ה NEW TANGO שהוא ז'אנר ארגנטינאי יפהפה, אל המערב ומכליא אותו עם ג'אז, דאנס, צ'ילאאוט וטראנס. תערובת סקסית ביותר. Talk Talk - The Colour of Spring - הרכב אייטיז טיפוסי בתחילת דרכו, שמנהיגו מארק הוליס העביר אותו טרנספורמציה בשלבים. כל אלבום יצא איכותי מקודמו עד שבסוף אותו עשור מושמץ טוק טוק זיקקו את יצירת המופת המושלמת שלהם, אחד האלבומים הענקיים של שנות השמונים. האלבום הזה, צבע האביב הוא אותו רגע קסם אחד שלפני ביאת המאסטרפיס. מעגל שירים שמתחיל מלודי מאוד וקל יחסית, מרצין ומאפיל לאיטו, הולך ונעשה מורכב ורב רבדי, ומסתיים ברביעית שירים מוחצת, האחרון בהם אלוהי ממש. אלבום שלם ורב גווני. The Waterboys - This is the Sea - עוד פרי מתוק מעץ הבאושים של האייטיז. הווטרבויז בראשות מייק סקוט ה(איך לא?)סקוטי התעלמו לחלוטין מהצליל הרווח באותה תקופה אפלה והוציאו אלבום רוק חזק וחם, שלישי במספר, מלא לחנים ושורות שנחרטים היטב בראש. עם תופים אמיתיים וצליל לא מסונטז, הם נעצו כל שיר עמוק. בולטים במיוחד הפתיחה הסוערת אל תדפוק על התוף (כמו קוף), הירח במלואו, ושיר הנושא. מומלץ בחום. עמיר לב - פעם בחיים - מהיוצרים הישראלים שעושים לי את זה בגדול. איטי, מופנם ועמוק. מהאלבומים הבאים מומלץ להמנע: Tears for Fears - Songs from the Big Chair - נודניקים ללא הפסקה. גוון הקול של הסולן יחד עם המניירות בשירה שלו מוציאים אותי בכל פעם מכלי אחר. מתכון בדוק לאיבוד עשתונות על הכביש וכניסה לעימות עם הנהג שלפניך, שישאיר אותך בתעלה עם פצעי דקירה פטאלים. John Coltrane - Ballads - לא שזה רע, אבל ממש לא בשביל התקליט הזה המציאו את ג'ון קולטריין. בלדות זהירות ומתחנפות של מוסיקאי מהנועזים ורבי המעוף שידעה האנושות. מי שמתעקש על הצד הרך של קולטריין שישיג את SOULTRAIN או את MY FAVOURITE THINGS עם הבצוע המפיל לשיר ההוא מצלילי המוסיקה. באלה לפחות יש שאר רוח כלשהו. ארץ טרופית יפה - ניצול ציני שגובל בהטרדה לסמבה ולטרופיקליה הברזילאית. ביצועים משמימים בעברית לקלאסיקות מברזיל תוך כדי ייבוש כל לחלוחית מהשירים והמאזינים התמימים כאחד. יצא ששבוע הקרנבל בברזיל עכשיו, יופי - אז מה נשים? ז'ילברטו ז'יל? גל קוסטה? דורי ברקאימי? ג'ובים? אוס מוטנטס??? ז'ואו ז'ילברטו, מריה ביטאניה? מה פתאום? למה להתאמץ ולחפש את המקור כשיש לנו בזיון כחול לבן שמכבס מייבש ותולה את כל האמנים הללו בארבעים דקות בלבד.

melancholy man

New member
מוטנטס ב88FM? לא נסחפנט קצת?

אני בשוק מעצמי, אבל בגדול אני מסכים גם להמלצות וגם לאזהרות. הייתי מוסיף המלצות לאלבומים שכן דובר בהם כבר: Al Kooper, Stephen Stills & Mike Bloomfield - Super Session שנים וחצי מחברי הפורום שטרם נחשפו לאלבום מתבקשים לתקן את דרכיהם הטועות לאלתר... David Crosby - If I Could Only Remember My Name אמרתי פעם או פעמיים, או איזה מיליון ואחזור בכל הזדמנות: מאסטרפיס! כל גדולי זמרי הדיכאון מניק דרייק ועד אבי ביטר יכולים לעמוד בתור אצל קרוסבי לשיעור. אריק איינשטיין ושלום חנוך - הופעה משותפת. מהמוצדקים שבאלבומי ההופעה שהתנועה הציונית הוציאה מעצמה יש שם כ"כ הרבה שירים טובים, שאני מוכן לסבול את הממשלה הנוחכית אם גם היא תוצאה של תחיית העם העברי במולדתו העתיקה. Buena Vista Social Club לערבב הייטב עם קובה ליברה ולהגיש רותח.

אם אבי ביטר יכול לעמוד בתור

אז כנראה שבאמת הגיע הזמן להכיר את האלבום הזה

pasteran

New member
עמיר לב???

זוועות עולם. דווקא התחלת בסדר.... מסכים אתך לגבי קולטריין ווטרבויז. טוק טוק שעממו אותי אבל בגללך ניתן להם עוד צ'אנס. וארץ טרופית יפה כולל את יהודית רביץ ומתי כספי. מי זה בכלל הז'ובים הזה? זה אלבום חמוד מאוד שמכבד את המקור. אבל עמיר "לא יודע לשיר ואין לו" לב?

John Barleycorn

New member
מסכים אתך

אני לא יכול להקשיב ללב ברצף יותר מחמש שניות (בעצם גם במקוטע). אחרת הזהר. מתי כספי קורא סמוי כאן, והוא, למרות המחמאה - לא יאהב את השאלה המזלזלת - מי זה בכלל הז'ובים הזה? במרכז הליכוד מחלקים את הקסטות שלו לכל המקורבים.

melancholy man

New member
ואני חשבתי שאני מסכים עם ברמאלי

האמת שאין לי מושג מי זה בכלל עמיר לב..

Barmelai

New member
חבל שאין לך מושג

כי אתה מפסיד אחד ממתי מעט זמרים בארץ עם זהות אישית ייחודית ויכולת אמיתית לרגש מתוך האנדרסטייטמנט והדקויות בשירה שלו. מצד שני גם פסטרנק וג'וני מפסידים את עמיר לב, ולהם יש מושג

John Barleycorn

New member
תיקון קטן (אבל עם כזה)

יש לו מושג (לערן). לי אף פעם לא היה. פשוט - הנרי קיסינג'ר שר, ועוד בעברית, זה לא עובד לי טוב על האוזן.

pasteran

New member
אין לי מושג

אני פשוט לא אוהב זמרים עם קול נמוך משלי. אם כבר אז כדאי לנסות לבדוק את איתי בלטר שמוציא עכשיו דיסק בכורה והשירים שלו הרבה יותר מעניינים משל לב.

למעלה