תרקידי אותי

tlingit

New member
../images/Emo28.gif תרקידי אותי

"אל תסבירי לי למה את עושה או אומרת משהו", אמרה לי מתאמנת "פשוט תעשי את מה שאת חושבת, בלי הסברים. תרקידי אותי."
ומתאמנת אחרת אמרה לי: "בטח שאני אהיה כנה, אבל תובילי אותי עם שאלות כאלה..." האם גם אתם נתקלתם במשאלה הכמוסה הזו של מתאמנים ש"נעשה להם קסם"
איך אתם עניתם או איך הייתם עונים?

כי19

New member
אין מצב.גם באימון חייב להיות שיתוף

פעולה מצד המתאמן.אין מצב שבו המאמן מרקיד. חייב להיות רצון בסיסי,ועשייה מינימלית מצד המתאמן.אחרת הוא יעזוב את האימון בשלב מסוים. בחיים צריך לעבוד.אי אפשר לנוח ולומר לאחרים(גם לא בעד כסף).תרקידו אותי. זה כמו המשל עם התרנגולת.שבעליה עמלו קשות לנקות כל שערה לאחר שנכנסה לבוץ. עד שרגע אחד עשתה התרנגולות ניעור רציני בגופה ורוב הבוץ והליכלוך פשוט נפלו מעצמם,דבר שאף אחד לא יכול לעשות לה לפני זה.ואם התרנגולת לא הייתה מנערת בעצמה את גופה,היו בעליה יכולים לנקות אותה יומיים ועדיין היו מוצאים שם לכלוך. זה אותו דבר לאנשים שנמצאים בשלבים מסויימים בחייהם.ופשוט צריך לקום ולנער את עצמם,ואז ביחד עם מאמן הכל קל יותר ומשיגים תוצאות גבוהות. מקווה שעזרתי.

ואלס, סלאו, סמבה או.. הורה ?

יש כמה סוגי ריקוד. בואלס - יש מוביל ומובל שמשתף פעולה סלואו הוא ריקוד שאפשר להישען קצת זה על זו בסמבה - הריקוד אידיבידואלי ובהורה - מעגלי. תרקידי אותי ואלס - תובילי.... או אולי... סמני לי כיוון בסלואו - אני מבקש את הכתף שלך. רוצה אולי קצת לנוח. שמרי עלי כשאני נח בסמבה - תני את המוסיקה ואת הקצב... אני כבר ארקוד לבד ובהורה - בואי יחד, נרקוד בצורה מעגלית... איזה ריקוד ? הייתי שואלת ומכאן - יוצאת גם אל התגובה
ענת

tlingit

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo150.gif

צחקתי כל כך ותוך כדי הבנתי את הכיוון

tlingit

New member
../images/Emo119.gif

סיפור חביב. אשמור לי אותו לשימוש בהזדמנות נאותה

תרקידי אותי

הי טלינגית דווקא ניתן להשתמש בדימוי של המתאמן ולבחון את תפיסתו לגבי תפקיד המרקיד והרקדן בסיטואציה ולהציג לו את תפיסתינו לגבי אופי הריקוד המשותף ותפקידנו ולהשתמש לאחר מכן בדימוי שלו לגבי שאר תפקידיו ופעולותיו בעבודה ובחיים שחמןש בדימוי של המתאמן ובשפתן ידבר אל ליבו בהצלחה זהו סוג של תאום ציפיות ואני לא רואה בזה בקשה לקסם אלא ציפיה לעזרה מצד המתאמן והבעת משוב לגבי שביעות רצונו למשל במקרה של השאלות יחד עם זאת זה לא שולל הבהרת החוזה מצד המאמן וציפיותיו הוא לגבי שיתוף הפעולה של המתאמן

tlingit

New member
../images/Emo222.gif

גם הזכרת לי שאפשר למצא בדברים מפתח לעולמו של המתאמן
וגם שיש הרבה דרכים לבקש ולהביע

Rוני

New member
אני לא תמיד מסבירה, אבל כן שואלת

"למה את/ה חושב שאני מבקשת שתענה לי על השאלה הזו, או תעשה את התרגיל הזה" יש אחד שאוהב במיוחד לומר לי עם חיוך "את אוהבת להתעלל בי" אבל יודע בדיוק לנתח ולהבין מה היתה המטרה בשאלה או במשימה. כשאנשים מבולבלים השאלות שלנו מדריכות אותם, קל להם לפרוט את הצעדים או את המשימות לפי השאלות. אני חושבת שזה שלב בתהליך. אחר כך, כשהם מבינים את התהליך הם כבר לא צריכים אותנו כקביים אלא כהולכים לצידם.

תרקדו יחד

לדעתי דימוי הרקדן כפי שהביאה אותו המתאמנת לדיוןמעולמה שלה,מזמין דיון על מהו ריקוד,האם יש מישהו שמוביל את הריקוד,איזה סוג הובלה זה, ומכאן הייתי מזמינה את המתמאנת לחשוב על מצבים הוספים בחייה שהיא מובלת והאם היא יכולה לחשוב על דרך אחרת. דורית,מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

Rוני

New member
עצם הדימוי הוא מעולה והציפיה היא

לאיזו התעלות ומרץ ותנועה קדימה.

tlingit

New member
../images/Emo189.gif

זו אבחנה ממש מעניינת בהקשר של המתאמנת הספציפית הזו שבאמת מתקשרת ומחזקת נושאים השזורים במהלך חייה והאימון האישי הרבה דרכים יש למתאמנים לשדר לנו צרכים, תקוות, וציפיות

tlingit

New member
../images/Emo27.gif../images/Emo37.gif

אהבתי את הרעיון להתחבר ולהתייחס לנושא ההובלה

tlingit

New member
לכולכם ../images/Emo24.gif

נהניתי מהתשובות הנהדרות, כל אחת האירה צד נוסף אפשרי והקסימה אותי הזרימה היפה שיכולתם לראות מתוך הדברים - כמעט כולכם התחברתם אליה ושיקפתם אותה שוב הוקסמתי מהמקצוע המיוחד הזה שלנו, שיכול לגלות עולמות בתוך עולמות וללכת כל פעם למקום אחר ועדיין להגיע למה שרוצים, אני כל פעם חושבת עד כמה גמישות הפעולה והקבלה של המתרחש קשורות זו בזו דרך העין המבחינה

Rוני

New member
אני חושבת שזו המהות, גמישות

הפעולה והקבלה רק כשמשתחררים מדברים כובלים, כשלומדים לקבל את עצמנו ואת האחר, הדברים זורמים, השלווה חוזרת, היעילות חוזרת. אני שמחה שיש לנו את הכלים האלה. ומהמתאמנים שלנו אנו לומדים הכי הרבה. בעיקר על עצמנו ועל גמישות הגבולות שלנו והחשיבה שלנו, וההתחברות שלנו והיצירתיות שלנו. מאז עברתי למקצוע הזה לפני כמה שנים, של הנחיית קבוצות ואימון אישי, אני מאד מאושרת.

hayapollak

New member
סיעור מוחות פורה

ואוסף של תשובות שבכל תשובה היופי והעומק שלה. לי יש תחושה שה "תרקידי אותי" בא כבקשה או כצורך בקבלת השראה ממך כמאמנת.

רכבת הרים

מי נהנה יותר מרכבת הרים? (זאת שאלה רק לאלה ביננו, כמוני, שנהנים מרכבת הרים) זה שבודק כל הדרך שהפסים בסדר והקרון שלו מחובר אליהם היטב? או זה שנהנה מהרוח בירידות וההיפוכים? המלצה של חובב רכבות, עלית על רכבת הרים, שחרר את הברקס ולא רק של הקרון.

למעלה