שאלות

itoosh2

New member
דופק על דלתות גן עדן עונה על האקורדים האלו...

רצף האקורדים שלו הולך (לפי רוב הגרסאות): G | D | Am | C | G | D | C | C | ככה שזה פשוט מאוד... לגבי שירים עבריים... אני מציע לך לקנות ספרי אקורדים או לחפש באינטרנט כל מני שירים (יש גם ספרים שמסתובבים באינטרנט, אם תרצה, צור איתי קשר ואשלח לך אחד)... המון המון שירים ישראלים מבוססים על האקורדים הנ"ל... ביחוד שירים של להקות רוק בסגנון צעיר... אחד שעולה לי לראש עכשיו הוא "כל מה שנשאר" שמאוד מזכיר את דופק על דלתות מרום... בהצלחה, ותהנה...

JesseJames

New member
mm..

Mind sending me what you sent her? I know the whole production process, I just need the actual 'Getting your music onto the shelf" part. THanks

Reichan

New member
תוכל אולי לפרסם את זה בבקשה?

או לשלוח לי גם כן במסר? זה דבר שגם אני מתעניינת בו מאוד [למרות שיש לי עוד כמה שנים
] והייתי שמחה מאוד לדעת, אם אפשר.

Shards

New member
מאחר ואת השלישית שמבקשת שאעביר, אפרסם וזהו:

הנה המסר בדיוק כפי שנשלח כמענה להודעה המקורית: שאלת בפורום לגבי הפקת דיסק? אני עונה לך אחרי שנים של נסיון בארץ, בלונדון ובקליפורניה כמלחין, מעבד, מפיק ומתזמר של פסי קול לתאטרון, פרפורמר (כולל הופעות לצד שמות מאוד גדולים בארץ) על פסנתר (16 שנים), גיטרות (10), באס (9), עוּד (6), אקורדיון, מפוחית, חליל אירי וכלי הקשה (5), ושירה (7 שנות פיתוח קול), לימוד מוסיקה (תאוריה ומעשי כולל הכנה לבגרויות), עבודות סאונד שונות, תפעול אולפן ביתי ועבודה אולפנית כמפיק מוסיקאלי בכיר בכל רחבי הארץ. ובכן לדעתי ומנסיוני, ישנן שתי דרכים, בהתאם ל-מה שאת רוצה. המסורתית, היא כמובן ללכת לאולפן מקצועי, לשלם, ולהקליט דמו של 4 או 5 שירים, ואז לעבור בין חברות תקליטים עד שאחת מהן תרים את הכפפה, לרוב הדרך הזו מייגעת, וחברות התקליטים לוקחות את רוב השליטה היצירתית על הכיוון של האלבום. דרך מעט יותר קשה אבל לדעתי יותר רלוונטית לתעשייה בארץ היא לעבוד מול מוסיקאי באולפן ביתי ולהפיק דמו, ההבדל במחיר יהיה עצום (שעה באולפן מקצועי לא כולל נגנים ושירותי סאונד בין 100 ל200 *דולר*, שעה באולפן ביתי אזור ה100 *שקל*), ועם הטכנולוגיה של היום ההבדל באיכות לא יהיה משמעותי (בהנחה שהמוסיקאי שתמצאי יודע מה הוא עושה). עוד נקודה אחת שלדעתי חשוב לשקול לפני ש"פורצים", חשוב מאוד לארגן הופעה, אפילו משהו סמלי של שניים שלושה אנשים לאורך 40 דקות. כי אין לך מושג כמה אמנים מקליטים דמו, מכניסים שיר לרדיו, רצים שם חודש, ונעלמים כאילו בלעה אותם האדמה, בגללש הם לא עמוק מספיק בתודעה. הדרך היחידה להגיע לתודעה היא עבודת הופעות מדלת לדלת. מקווה שסיפקתי לך מספיק מידע, אם יהיו לך שאלות את מוזמנת לפנות אליי, ואם תרצי דוגמאות מהחומר שלי (כדי לקבל מושג על איכות שיוצאת באולפן ביתי) את מוזמנת למייספייס: http://myspace.com/omrilahav בהצלחה, עומרי. כולי תקווה שהמסר הזה יביא תועלת לחברי הפורום P:

רועי מו

New member
יוטיוב

:] אני חושב ששם תוכלי למצוא את רוב השירים ויש גם את האתר של פורטיס

itoosh2

New member
על הקלאסית הבסיסית?

אין לי המלצה ספציפית... אני גם לא חושב שאת צריכה אחת... לכי לחנות מוזיקה אמינה, תסבירי למוכר מה הצורך שלך מהגיטרה (שלא תהיה יקרה, שתהיה עמידה, שתוכל לשמש אותך כרגע כבסיס) אז הוא יציע לך כמה גיטרות (יש חנויות שמכירים כבר לקוחות שבאים ל"גיטרה הראשונה" ויש נותנים גיטרה אחת או שתיים שהם מוכרים לכולם... את יכולה או לקחת אחת מהן או להסביר לו שאת רוצה שירות פרטני ואישי יותר, אל תשכחי שהלקוח, את, תמיד צודק) אחרי שהוא יציע לך את הגיטרות תנגני עליהן (אם את לא יודעת לנגן תביאי איתך מישהו שיודע לנגן או שתבקשי מהמוכר לנגן משהו) ותבחרי את הגיטרה שאת הכי אוהבת את הצליל שלה, ואת זאת שהכי נוחה לך... אחרי כל זה נותר לך לדעת את המחירים ולעשות את שיקולי הדעת שלך... בהצלחה, והתחדשי...

Shards

New member
לימוד גיטרה עצמי

...הוא טעות חמורה. אם את מעוניינת אנמק למה, לא רוצה לחפור סתם. עומרי.

LayLadyLay

New member
אני אשמח לשמוע למה לדעתך

לימוד גיטרה עצמי הוא לא טוב. אתה מוזמן להגיב במסרים כדי לא להציף את הפורום.

sunshine38

New member
תודה רבה על התגובה!

אני ממש שמחה לדעת שאולי יש עוד הזדמנות נוספת... בכל אופן הייתי רוצה ליצור איתך קשר אם תוכל לרשום לי את מס' הטלפון/פלא אני אשמח מאוד=]

inbal287

New member
../images/Emo27.gifשאלות../images/Emo37.gif

אתם מוזמנים לתרום מהידע שלכם ולעזור לאנשים.

cottoneyejoe

New member
מצאתי גוגל בצרפתית!

http://www.google.ca/intl/fr/ אולי תנסה לחפש שם אם אתה יודע ומבין צרפתית.

למעלה