רגע התפנית בתהליך השיקום

../images/Emo27.gif רגע התפנית בתהליך השיקום

בשבוע שעבר העלתה כאן גיטה נושא חשוב מאוד לדיון: באנגלית יש המונח defining moment, שאני מבינה אותו כמעין רגע של תפנית או שינוי. האם אתן חשתן ברגע או באירוע מסוים שכזה, ששינה את מצבכן לטובה? או שאין רגע אחד בולט כזה, והתהליך כולו מתנהל מיום ליום, משבוע לשבוע וכו'. הדיון הזה חשוב מאוד בעיני, כי הוא מהווה חלק חשוב ממה שאנחנו עושות כאן בפורום: מנסות למצוא דרכים להתמודד. מהדברים שהעליתן, אפשר ללמוד אחת מהשניה ולקבל רעיונות ותובנות. לכן סיכמתי בקצרה את הדברים שנאמרו. אנא קיראו וראו אם יש לכן תוספות: אפשר לקבץ את הדברים שעלו סביב 3 צירים מרכזיים:
ציר החשיבה חלק מהבנות תיארו את רגע התפנית כנובע ממחשבה או סדרה של מחשבות והרהורים תוך נסיון להתמודד עם אובדן אמא. סאני הבינה תוך כדי נסיעה עם אבא שהיא לא יכולה לצפות ממנו שיהיה מה שהוא לו, ושהמשאב הכי חשוב שיש לה ושעליו עליה להססתמך זה היא עצמה. אז היא הבינה שמעתה היא תדאג לעצמה ותטפל, תקשיב ותאהב את עצמה כמו שאף אחד בעולם לא יוכל. כשלולי הגיעה למה שהיא מכנה 'לקרשים' – כלומר לנקודה הכי נמוכה שיש, היא הבינה שיותר נמוך מזה כבר אי אפשר לרדת, ומשם התחילה לטפס חזרה למעלה. גם סקאלי העבירה שעות רבות בסֶשֶנים של מחשבות בנסיון להתמודד עם השאלות שצצות אחרי ועם מושג המוות, ועם התובנה הבלתי ניתנת לערעור שמוות זה דבר סופי, ושלפחות בחיים האלה לא תפגוש שוב את אמא ... היה בזה הרבה כאב, אך הייתה בזה גם מעין קפיצת מדרגה בתובנה ומשם כנראה התחילה ההשלמה.
ציר הטיפול בנות רבות מציינות כאן בפורום, ולא רק בשרשור הזה [כפי שעשתה סאני], את חשיבות הטיפול הפסיכולוגי, בדרך לעיבוד האבל ולהשלמה איתו.
ציר העשייה עלו גם התייחסויות לעשיה וליצירה, שמיועדות לתת מקום סימבולי לאמא בחיים שלנו. שטותי עשתה סרט על אמא. כמוכן, היא הבינה שהיא רוצה לאסוף כמה שיותר פרטים על אמא שהיא יכולה, וכמה שיותר בהקדם. סקאלי הקימה את הפורום לזכר אימה, ומרגישה שהכתיבה בפורום מזכירה לה כל הזמן את קיומה של אמא בתוכה. עד כאן סיכום של מה שהופיע באותו השרשור. אם יש לכן תוספות, אנא הוסיפו אותן לכאן, אפשר לספר על דרכים שונות להתמודדות, ואח"כ נוכל לכרוך את הכל למאמר שאכניס למאמרי הפורום, כדי שעוד בנות יוכלו להיעזר בו בהמשך.

נ ע ם ב ת

New member
שינוי ../images/Emo27.gif

שלום בנות ! ראשית אני מתנצלת שכמעט אינני נוכחת כאן לאחרונה. אני עסוקה בעניין חשוב שעם הזמן אשמח לשתף אתכן בו. ולנושא השרשור. אני יכולה לומר: טיפול, אבל אני מרגישה שזו לא המילה שהייתי בוחרת. אולי נכון לי יותר לומר שמדובר במפגש (מתמשך) עם מישהי אהובה עד מאד, שבאיזשהו אופן הציבה לי מראה עם שני כיוונים: להישאר במקום או להסכים להיפתח לשינוי. תשובה נוספת שלי קשורה למסרים שקיבלתי מ"למעלה" - מסרים שנתנו לי רשות לחיות את ההווה, לחיות את החיים שלי. ואל תטעו לחשוב - יש לי ימים וזמנים ותקופות שאני מיואשת וכו' וכו'. זו כנראה התמודדות לאורך החיים, שאינה ממש מסתיימת. ושוב - סליחה על מיעוט ההודעות שלי לאחרונה. זה מסיבות טובות :) נעם.

../images/Emo24.gif

איננו מחוייבות לכמות כתיבה ... בואי כשנוח לך ... שמחה לשמוע שקורים לך דברים טובים.

SunShine28

New member
כמה דברים

טיפול פסיכולוגי. היה קצר וטוב. מיקד אותי. הקטע שכתבת על ההתמודדות המחשבתית מאוד נכון. אני עושה מידי פעם סדנאות וויפאסאנה, ובסדנא הראשונה חשבתי כמעט כל הזמן רק על זה. אחרי הסדנא הרגשתי שאני במקום אחר מבחינת ההתמודדות. אני גם כותבת הרבה. גם זה עוזר. וסקאלי - אני קוראת כאן הרבה, גם אם לא כותבת כמעט.

תודה, סיגלית.

וזה בסדר, אפשר לכתוב באיזה מינון שרוצים, ומתי שבא ... תמיד טוב לראות אותך כאן שוב.

למעלה