המנה המקורית ביותר

peporain

New member
../images/Emo263.gif המנה המקורית ביותר

בסיום האודישנים בהם ראינו פול שבושל מקופסא לצד מנות מקוריות שלא היו מביישות מסעדת שף טובה, והרבה מאוד קציצות של סבתא, רוצה לפתוח בשרשור המנה המקורית ביותר. למען הסר ספק, אני באופן אישי מתה על קציצות ואוכל של סבתות, אך כדי להיות מאסטר שף הבא צריך קצת יותר ממתכונים בעלי ערך נוסטלגי. פיוז'ן, עדכני, נועז, מפתיע - תשתפו ואתנו במתכונים / תמונות או אפילו סתם הצעות. בתאבון

peporain

New member
גספצ`ו מנגו או עדיין לא חורף

מצרכים: 1 מנגו גדול ובשל 2 עגבניות גדולות (עדיף חלוטות) 1 גמבה (עדיף בצבע אדום, אצלי הייתה רק כתומה, אז הצבע של גספצ`ו יצא קצת אחר...) 1/2 בצל טרי קצוץ כשליש כוס שמן זית 1 כף חומץ או מיץ לימון 1 פרוסת לחם לבן בלי הקשה מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה אדומה מתוקה ופפריקה אדומה חריפה, קצת סוכר הכנה: בעצם אין. להקציף את הכל בבלנדר. להגיש עם קוביות קרח. אם יצא סמיך מדי - להוסיף עוד קצת שמן זית או מים קרים.

peporain

New member
סלט אבוקדו ואשכולית אדומה

מצרכים: חסה או עלי בייבי 2 אבוקדו 2 אשכוליות אדומות לרוטב - 3 כפות לימון סחוט 3 כפות מיץ אשכוליות (נשאר כשחותכים את אשכוליות) 3 כפות שמן זית 1 כף דבש מלח ופלפל שחור גרוס הכנה: לחתוך את האבוקדו לקוביות. לנקות את האשכוליות מהקרום הלבן ולחתוך לקוביות. להוסיף את החסה. לערבב את כל חומרי הרוטב. להוסיף לסלט ולערבב בעדינות. מקור להשראה: מתכון של איילת בן יוסף

peporain

New member
האריה שאהב תות

מצרכים: חסה או עלי בייבי 250 גר' תות 50 גר' אגוזים (אגוזי מלך) - שבורים גס 100 גר' גבינה - בולגרית או פטה לרוטב: 1 כף חומץ בלסמי 1 כף מיץ לימון 1 כפית דבש 2 כפות שמן זית טיפה מלח - אם הגבינה לא מלוחה מדי הכנה: לחתוך את החסה והתותים. לערבב את כל המצרכים לרוטב ולשפוך מעל התותים והחסה. לפזר קוביות גבינה ואגוזים מעל ולערבב בעדינות.

Haad Yao

New member
המנגו נשמע לי מורכב מדי לאדם שלא מבשל

אבל את שני הסלטים שמרתי, אנסה בבית. אני מכינה בעצמי רק סלטים ואני צמחונית, כך שבשבילי המתכונים האלה הם מציאה מדהימה.

peporain

New member
בשמחה רבה :)

ובתאבון אגב, גם גספצ'ו ממש לא מורכב - כמו סלט רק בבלנדר :)

מאמצת את המתכון.

אפשר להשמיט את הגבינה בארוחה בשרית (לשומרי הכשרות), ולשלב אבוקדו.

peporain

New member
בכיף :) שיהיה בתאבון

לא חשבתי על אבוקדו... נשמע עוד יותר נועז, ואת זה אני אוהבת :) אשמח לשמוע איך יצא

lb22

New member
אני חושב שיש שתי מנות שהיו ברמה מעל כולם

הראשונה היא של מעצב השמלות והיא שם רק בגלל העיצוב. והשניה היא של הפלפל החריף המומלא בשרימפס. לוקחים בגדול את בערך כל שאר המנות שראינו שם..

Haad Yao

New member
אני חושבת שהעיצוב

של מעצב השמלות היה מחריד, אבל זו רק אני. יחד עם זאת, המנה עצמה נשמעה לי מקורית ומרעננת.

peporain

New member
חשבתי בדיוק על המנה הזאת שלך

כשפתחתי את השרשור וקיוויתי שתביאי אותה לכאן אחת המנות היותר מעניינות ומקוריות שראיתי נראה לי אפילו רושפלד היה מעביר :)

חחחח איזה מחמאה, תודה!

האמת השף של המסעדה(ממנו לקחתי את המתכון) אמר לי שבאמת הכינו מנה זהה בדיוק לאודישנים- מוזר אבל לא ראיתי אותה. אולי לא שדרו?

למעלה