rain9

New member
../images/Emo26.gif

אממ אתם יכולים לתת לי פרטים על אפקט הזקנה או המכשפה אך שלא קוראים לה... כי כאילו אני יודעת שזה בזמן שיתוק שינה שרואים מישהו בא אלייך או משהו כזה.. אז בא לכם לתת לי יותר תשובה ממקדת על זה?

MetalSinagouge

New member
בדיוק ראיתי תוכנית על זה..

בעיקרון, מה שמעניין בתופעה זה שלעומת החלומות- הסבירות נמוכה של2 אנשים ביקום יהיה אותו חלום, אפקט המכשפה הוא די זהה אצל אנשים, הכוונה היא שיש הבדלים מאוד קטנים בין התופעות אבל בסה"כ הן דומות. יש אנשים שרואים חיזרים, יש אנשים שרואים מכשפה, יש אנשים שרואים שד (אינקובוס\סאקובוס מהדמונולוגיה הנוצרית). בארה"ב נערך סקר שהראה שמעט מאוד אנשים סיפרו על זה לאחרים, כנראה בגלל הפחד להיות מקוטלגים בתור חולי רוח על ידי האנשים. אין לי ממש מה להוסיף, אף פעם לא חוויתי את זה. לדעתי יש בזה יותר מתופעה עצבית. ההשערה שלי היא שהשילוב בין המודעות היום-יומית לכניסה לחוסר-מודעות (או מודעות-על), חושפת טבע פחות "יפה" של האדם, והתת מודע מדביק עליו פרצוף (ע"ע חיזרים אפורים, מכשפות, ז"א סמלים שנחשבים למעוררי פחד אצל לא מעט אנשים בימינו).

silverhawk

New member
בגדול

זוהי תופעה שמתרחשת לעיתים בעת ניסיון ווילד. מה שקורה הוא שנמצאים במצב של שיתוק שינה (במרבית המקרים) ולפתע מרגישים כאילו ישנה דמות נוספת החדר. יש אנשים שרואים את הדמות, יש ששומעים קולות או מילים, יש אנשים שמרגישים לחץ בחזה, כאילו התיישבו עליהם וכו' וכו'. התופעות יכולות להיות די מגוונות. עם זאת, יש לציין כי לא מדובר בתופעה מפחידה כמו שהיא יכולה להשמע, וכי ברגע שזוכרים שהכל בראש, אפשר אפילו להנות ממנה (ישנן גם תופעות מעניינות מאוד). וברוך הבא לפורום

למעלה