m G m

New member
../images/Emo26.gif

היום היה לי שיעור 17, ופעם ראשונה שהבאתי חברה איתי לשיעור.... אני אומרת לכם- הייתי ממשששששש לחוצה
והקטע הוא שאני לא יודעת למה. זה מעצבן.....זאת חברה טובה שלי.....ואני יודעת שאין לי מה להלחץ... אבל הייתי נורא לחוצה ונכבה לי האוטו ועשיתי שטויות וזה מעצבן אותי. עכשיו מה הקטע- שאני לא רוצה שזה יהיה ככה. כי אני אומרת לעצמי- אם אני לחוצה עם חברה שלי שכאילו זה האדם האחרון שאני אמורה להילחץ ממנו- אז מה יהיה בטסט???? שאני אהיה פי 7 לחוצה.... אז חשבתי על זה שפשוט אני אביא כמעט כל שיעור מישהו איתי לשיעור שככה אני אתרגל לנהוג עם אנשים שאני מכירה כי זה לא יתכן המצב הזה. מה אתם אומרים? והאם אתם נוהגים להביא אנשים איתכם לשיעורים?

FreakStyler

New member
ומה תגידי על זה....

שאמאבא שלי היו איתי בשיעור! עשיתי כאלה שטויות........... אבל חפיף.... בטסט בכלל לא התרגשתי, אפילו לא התרגשתי בכלל. היה לי יותר מידי ביטחון וזה קצת לא טוב....... אני לא מביאה איתי אנשים, כי זה סתם מלחיץ ויעכב אותי........ אל תדאגי, אחרי הפנימי תראי איך זה להיות עם בוחן, מקווה שתצליחי! :)

yoo

New member
עיזבי...זה תמיד כך...

בכל התחומים של החיים, אני אתן לך דוגמא, כשהתחלתי לפני גיל 13 ללמוד את הפרשה והכל לבר מצווה, בשיעורים הראשונים נכחו לידי סבא שלי ואחי (ובשיעור הראשון ההורים שלי) ובכל השיעורים האלו פשוט לא הצלחתי... ומהשיעורים שהם לא היו בהם, התחלתי להשתפר, אבל בבר מצווה עצמה התרגשתי כל כך עד שבכיתי מרוב התרגשות באמצע. וכך גם בשיעורי נהיגה, ובשביל זה בשיעורי נהיגה קיימים הטסטים הפנימיים שאמורים לתת לך מבחן במתכונת טסט ולהכין אותך לטסטים. דעי לך שכמעט כל מי שעבר טסט ראשון נכשל בטסט הפנימי הראשון (לפחות כל מי שאני מכיר שעבר טסט ראשון) כי תמיד בטסט ראשון הרוב נכשלים מהתרגשות. והטסט הפנימי בא למנוע את זה... שיהיה לך בהצלחה :)

Krishi

New member
יאאא... הזכרת לי נשכחות...

העליה לתורה שלי... כשלמדתי אצל הרב וזה.. אשכרה שרתי אתכל השטויות האלה.. חחח.. עליתי לתורה בבית כנסת אשכנזי... הקראתי הכל כמו שצריך... וקיבלתי מתנה את חמשת חושי התורה והחזקתי את מגילות התנ"ך וזרקו עלי סוכריות וכל זה.. ורק לחשוב על זה שאני בכלל לא מאמין בה'...

yoo

New member
שמע....

(זה קצת אוף טופיק הא) גם אני לא ממש בנאדם מאמין, אני יותר אחד שתופס את היהדות אייך שאני רוצה ולא אייך שאחרים רוצים, אבל לגבי הברמצווה למרות שזו טרחה, זה היה כייף והרגשתי שאני רוצה לעשות את זה.

Krishi

New member
אני..

הקפצתי את אמא שלי לעבודה בשיעור העשירי... האמת שבשבילי זה לא היה מלחיץ.. גם 2 הטסטים שעשיתי לא היו מלחיצים.. אם רק לא הייתי נוהג לאט מדי (לפי דברי הטסטר) הייתי עובר טסט ראשון כי הוא לא דפק לי ברקסים נגע בהגה... אז בטסט השני נהגתי יותר מהר (בגבול המותר) ועברתי בלי בעיה..

sattla

New member
הסבר פסיכולוגי קצר ומעניין[?]

בעקרון המוח האנושי חושב שהוא הכי טוב, מה שיקרה לך זה שתרצי תמיד להראות למי שבא איתך לשיעור שאתה נוהגת הכי טוב שאפשר, (מה שלא יקרה בשיעור הראשון, ובשני ובשלישי ואפילו לא ב17 אלא יתחיל רק אחרי הטסט.) אפילו אם לא תחשבי על זה זה יהיה לך בתת מודע. ואת תיהי פחות מרוכזת, לחוצה יותר ומעסיקה את המוח בדברים לא רלוונטיים. מה שאומר שהמורה שלך יצליח להכניס לך פחות חומר לראש, מה שאומר שתצטרכי לקחת עוד ועוד שיעורים(להשלמת החסר). אבל שוב, זה נתון בסופו של דבר לשיקול דעתך בלבד, אם את שואלת את עצתי הכנה אז אני הייתי אוממר לך שלא, לא כדאי לך. לפחות לא בשיעורים של הלמידה. אם המורה כבר העביר לך את כל החומר ואת עכשיו בשיעורים של תרגול אז את כן יכולה להביא אנשים איתך אבל שתדעי שעדיין את תלחצי ותעשי טעויות בטסט תיהיי לחוצה בכל מקרה, אין מה לעשות. הדבר היחידה שאת יכולה לעשות זה להיות בטוחה בעצמך, ואז הלחץ יורד. נ.ב. כשתעברי טסט ויהיה לך רשיון ותעברי את המלווה אז הכל יהיה שונה, את תסיעי אנשים ללא חשש וללא לחץ, ככה אנחנו, זה מה יש. בהצלחה בכל מקרה.

וואי איתי בשעור 16 ו17 היתה אותה

חברה.. בשעור מספר 16 שהיא היתה איתי, הייתי גם לחוצה והכל.. בפעם השניה שהיא היתה איתי.. הכל היה מעולה ונהגתי ממש טוב דווקא.. ושעור אחרי זה אמא באה איתי (היא התעקשה.. בעעע) היה לי חרא של שעור!!! טוב יהיה טוב... בהצלחה.. מתרגלים!

R E D E V I L

New member
אני הבאתי את חברה שלי

לשיעור הנהיגה ה-12 שלי, ולא עשיתי שטויות חוץ מכמה שטויות של פניות וזהו.. חברה שלי המניאקית הזאת נרדמה מאחורה כי היינו אחרי בצפר עייפים :)

למעלה