../images/Emo26.gif

אני חייל בן 21 וסובל מחרדה חברתית זה זמן מה. לאחרונה פניתי לעזרה מקצועית,וכיום אני מטופל אצל פסיכולוגית. להפתעתי גיליתי שאותה פסיכולוגית מעדיפה את דרך הטיפול "הישנה" כלומר ללא תרופות או היפנוזה אלא ע"י שיחות;הרפיה וכו... דבר שגורם לי לאכזבה עמוקה כי לפי דעתי תרופות יכולות לעשות את העבודה יותר מהר ויצאתי מנקודת הנחה שאותה פסיכולוגית חשה כך.אציין שאבחנתי את הבעיה בעצמי ופניתי לעזרה מקצועית על דעת עצמי מתוך הכרה שרק ע"י כך אגיע לחיים נורמלים. האם אותה פסיכולוגית צודקת בכך שאינה נותנת לי כדורים?כידוע כיום ישנם כדורים שאינם ממכרים והשפעתם היא מהירה.

גרא.

New member
bigboy,טיפול על ידי שיחות והרפייה

אינה דרך טיפול "ישנה",אלא דווקא סגנון טיפול המכונה פסיכוטראפיה, הנפוץ ומאד מקובל בטיפולים קליניים.לגבי היפנוזה,יתכן שהיא אינה מורשית לטפל בהיפנוזה,אבל יתכן שכן, והיא החליטה על צורת הטיפול שהיא מעריכה שמתאימה לך ביותר.תרופות, יכול לתת לך רק פסיכיאטר.ולכן אם בזה אתה מעוניין,פנה אליו.

אני מתוסכל

עד שאזרתי את האומץ והתגברתי על הבושה שאחזה בי ללכת לטיפול פסיכולוגי אני מגלה שזה לא זה.אני לא מאמין בדרך ריפוי זאת של לשבת לדבר ולדמיין כל מיני מצבים שאיתם אני מתקשה ביום יום אולי אני קטן אמונה או שפשוט אינני מבין איך אפשר לטפל באדם הסובל מחרדות ופחדים רק באמצעות שיחות וכו...

גרא.

New member
bigboy,טיפול פסיכולוגי, אינו פועל

מיידית, כפי שתרופה כזו או אחרת פועלת..ראה,טיפול תרופתי, מטפל בסימפטום כלומר, אם יש לך כאב ראש, ואתה לוקח אקמול, או אז השמוש בכדור מכוון להפחית את כאב הראש.מה שהפסיכולוג עושה במקרה כזה,זה לברר איתך, את הסבות לכאב הראש (אם אינו פיזיולוגי, אלא למשל על רקע דאגות וחרדות)..לכן, הפסיכוטראפיה, כלומר הטיפול באמצעות שיחות, מיועד, גם לעזור לך לפרק חלק מרגשות שליליים, כאלה או אחרים,המציקים ומעיקים עליך, אבל גם, כמובן תלוי בסגנון המטפל, לעזור לך להגיע לתובנה, או להבנת הסבות לפחדים או לחרדות..ומקובל להניח שכשהסבה מובנת, קל יותר להתמודד עם הקשיים. עליתים הטיפול הזה גם מכוון לאפשר לך לחוות מחדש את טראומה שאינך מודע לה,ודרך החוויה מחדש,נסגר המעגל, עוצמת הטראומה דועכת, עד שהיא נעלמת..לכן B.G עזוב את רגשות התסכול, הן אינן במקומן..אם אתה רוצה לטפל בסבות שבעטיין אתה סובל מחרדות ופחדים..המשך עם אותה פסיכולוגית..אם אתה רוצה רק לטפל בסמפטום..קח תרופות.

למעלה