Stack, Slice, Shuffle and Sew

chayahd99

New member
../images/Emo26.gif Stack, Slice, Shuffle and Sew

ביום שישי האחרון עברתי במקרה בחנות "עולם הירחונים" בתחנה המרכזית בירושלים. הופתעתי בכלל מקיומה של החנות, ויותר מכך הופתעתי למצוא מגאזין העוסק בטלאים ב – 10 ₪. המגאזין נקרא Quilt והוא מיוני/יולי 2007. עכשיו אני מגיעה לחלק החשוב
בין הכתבות והמאמרים המעניינים היה מאמר שנקרא "Quick Cracker Blocks" שבו הרעיון ממוצא במשפט אחד: "Stack, Slice, Shuffle and Sew". הטכניקה היא מאוד פשוטה ומוצגת עם דוגמא מסוימת אך בעיקרון ניתן לעשות את זה בדוגמאות שונות. לוקחים ערימה של ריבועי בד בצבעים שונים אך בגודל אחיד. את ערימת הריבועים גוזרים בצורה זהה ואז מחליפים בין הצבעים השונים על מנת להרכיב מחדש ריבועים "מעורבים". בדוגמא במגאזין משתמשים בהדפסים אדומים ושחורים ולאחר חיתוך הריבועים וההרכבה מחדש נוצרים ריבועים בעלי רקע שחור עם מרכז אדום וריבועים בעלי רקע אדום ומרכז שחור. סידור הריבועים משני הסוגים לסירוגין יוצר דוגמא גדולה מעניינת ביותר. האיור המצורף מציג היכן יש לחתוך את הריבועים. כמובן שניתן לחתוך את הריבועים בצורה שונה אך אז לא בהכרח שתיווצר דוגמא גדולה, אלה יישארו ריבועים ריבועים. אני מניחה שרבות מכן מכירות את הטכניקה ואפילו יישמו אותה, אך חשבתי שתמיד טוב להזכיר נשכחות וכן עבור החדשות שמתחילות בתחום זהו פרויקט יחסית קל לביצוע ועל כן מומלץ בחום.

זה מה שהתכוונתי שכתבתי על וויטרז קווילט

בכל אופן זה דומה עשיתי כמה עבודות כאלה לצערי הן כבר מזמן לא בבית אז אני לא יכולה לצלם נתתי במתנה כמובן אני עושה את זה כך: קבוצות של ארבע או חמש ריבועים בצבעים שונים שאותם אני חותכת מכינים מראש ריבועי פליזלין בד בגודל ריבועי הבד שאותם חותכים את הריבועים החתוכים מסדרים מחדש על הפליזלין כמובן מערבבים את הצבעים מגהצים ורוקמים בחיבורים בין החלקים מחברים את הריבועים אחד לשני (אני עשיתי 25 ריבועים של 20 ס"מ כל אחד) מתפרים מעט כי העבודה כבר רקומה מקווה שהסברתי ברור זו טכניקה שהתוצאה שלה תמיד מפתיעה לגבי חוברות במשך אולי שנתיים מצאתי כל פעם שניכנסתי לסטימצקי חוברות קוולט שונות מחודשים קודמים ב15 שקל מישום מה בזמן האחרון כמעט ואין וחבל יום נעים ושמח לכולן

chayahd99

New member
דומה...

אני התכוונתי לטכניקה הרבה יותר פשוטה, ללא שימוש בפליזלין וכאשר החלקים תפורים זה לזה, ימין לימין. התוצאה בכל מקרה דומה מאוד. יש סיכוי שתכתבי מאמר בנושא

אני רוצה אבל יש שמיכה שאני עובדת עליה וזה לא

ניגמר מישום מה אני לא מצליחה לסיים אותה ניגררת לי כבר כמה חודשים אז החלטתי שאני לא עושה כלום עד שאגמור אותה מי שלא מכירה את המצב הזה שתרים יד ואני מיצידי אעריץ אותה אז..... כשכבר כן אסיים יהיה מאמר

chayahd99

New member
אז לבינתיים תעלי תמונה של העבודה הנוכחית ../images/Emo13.gif

justmom

New member
עולם הירחונים

כאן. הסניף הראשי שלהם נמצא בבצרה וברוב הזמן יש להם מבחר טוב של מגזינים בנושאי טלאים (וגם עיצוב, בישול - הכול). בזמן האחרון יש ירידה בכמות המגזינים. יש להם גם חנות לא קטנה + דוכן בדיזנגוף סנטר.

למעלה