Activex

../images/Emo26.gif Activex

1. ניסיתי להבין את ההגדרה המדוייקת של activex, כל לינק מגדיר אותו בצורה שונה, מישהו יכול לכתוב הגדרה קצרה וקולעת ? 2. נניח ויש לי אתר, ואני רוצה שכשהגולש לוחץ על כפתור מסויים, אז תוכנה מסויימת שמותקנת לו על המחשב, תרוץ (למשל, c:\defrag.exe), כמובן שזה לא יקרה בצורה טבעית, אחרת זה פתח לוירוסים, אני מניח שאני צריך לכתוב activex, היוזר יאשר את ההורדה וההתקנה שלו (פעם אחת), ולאחר מכן, מדף האינטרנט, אני אפעיל פונקציה הכתובה בתוך ה activex הנ"ל, הבנתי נכון ? 3. מה אני עושה בפועל ? כותב DLL (בצורה מסויימת ?), משלב אותו באתר (OBJECT ?) צריך לחולל קוד ארוך ייחודי ? (למה ?) - אשמח להסבר קצר.

עידו פ

New member
-->

1. יותר פשוט להפנות אותך לאלו שתכננו את זה (מיקרוסופט): http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/components/activex/intro.asp 2. הבנת נכון. ActiveX אשר המשתמש מאפשר להריץ אותו מהדפדפן למעשה יכול לבצע כל פעולה שאתה בתור משתמש יכול לבצע במחשב (היינו פתיחת תוכנות, מחיקת קבצים וכו') 3. ActiveX מבוסס על ארכיטקטורת COM של מיקרוסופט. לפיתוח רכיבי COM תצטרך סביבת פיתוח שתומכת בפיתוח רכיבי COM כגון Visual studio (שזה אומר שפות כגון ++C ו-VB6 ואפילו בדוט נט אף על פי שזה כמו להשתמש ברובה פילים בשביל להרוג זבוב). בשביל לשלב את ה-ActiveX בדף צריך להוסיף לדף אלמנט HTML-י שאני כרגע לא זוכר את שמו (5 שניות בגוגל ותמצא את זה), אבל האלמנט עצמו הוא די פשטני, הבעיה היחידה היא שהדפדפן של הלקוח צריך לאפשר עבודה עם activeX (משמע - שיהיה internet explorer עם מספיק הרשאות). אם אתה רוצה, אתה יכול לפנות לכל מיני חברות אבטחה שנותנות חותמות דיגיטליות ל-ActiveX ("אישור אמינות"). זה אומנם עולה כסף, אבל זה מאפשר להפיץ את הרכיב באינטנרט ולתת לאנשים הרגשה שהרכיב לא יפרמט להם את הדיסק כשהם יתקינו אותו.

למעלה