2 שאלות

נגה84

New member
../images/Emo26.gif 2 שאלות ../images/Emo36.gif

1. מהן ההשפעות הפוליטיות והבין-לאומיות כתוצאה מהמשבר העולמי, על מדינות העולם. 2. זה לא סידיוק שאלה: אני פשוט משאירה לי ללמוד את התקופה השלישית ביום אחד. אתם יודעים אולי כמה זמן לוקח ללמוד אותה? בערך...? תודה!

../images/Emo70.gif 2 תשובות ../images/Emo70.gif

טוב, נתחיל עם השפעת המשבר בארה"ב... (זה מה ששאלת, נכון?
)
השפעת המשבר בארה"ב על הכלכלה העולמית: המשבר הכלכלי השפיע על מדינות העולם: 1. המשבר גרם לצמצום דרסטי בשיעור ההלוואות שהעניקה ארה"ב למדינות חוץ. 2. המשבר גרם לצמצום בסחר הבינלאומי בעקבות הטלת מכסי המגן והירידה בכח הקניה. 3. המשבר הוביל להתמוטטות בנקים ברחבי העולם. הבנק הראשון שהתמוטט היה הבנק האוסטרלי הגדול. ב-1931 הבנק האוסטרי הכריז על פשיטת רגל. בעקבותיו נפלו עשרות בנקים ברחבי גרמניה מאחר והם לא יכלו לעמוד בדרישות ההמון לקבל את כספו בחזרה. - התמוטטות הבנקים הובילה לכך שמפעלים רבים נקלעו למצוקה כלכלית מאחר והבנקים לא העניקו להם אשראי. כתוצאה מכך המפעלים נאלצו להתייעל ולפטר המוני עובדים.
דרכי ההתמודדות עם המשבר (מבחינה כלכלית) : (אמנם לא שאלת על זה אבל אני אענה כי זה מתקשר) 1. הטלת מכסי מגן. 2. יצירת בריתות מקומיות. ארה"ב יצרה בריתות כלכליות עם מדינות דרום אמריקה. צרפת העדיפה ליצור קשרים עם מושבותיה, ובריטניה יצרה הסכמים כלכליים עם הדומיניונים (אוסטרליה, ניו זילנד, קנדה, דרא"פ).
השפעת המשבר על המשטרים הפוליטיים: * בגרמניה ובספרד עולים בעקבות המשבר המשטרים הטוטאליטריים. * באנגליה עולה ממשלת הלייבור בראשותו של מקדונלד, וכדי לפתור את המשבר הכלכלי הוא מקים ממשלת אחדות לאומית. ובקשר לשאלה השניה שלך... קודם כל השאלה היא כמה את לומדת בחלק השלישי (הכל?!). לפי דעתי התקופה השלישית היא הקלה ביותר. אני אמנם לומדת רק את הקרב על מקורות המים ומלחמת ששת-הימים אבל אני אומרת לך שזה החומר הכי קל וקליט שיש... לי לפחות זה לקח הכי פחות זמן מכל חומר אחר (אולי שעתיים נטו) שיהיה בהצלחה

נגה84

New member
תודה על ההשקעה, חמודה

באמת....אבל את לא ענית לשאלה............אני שאלתי על ההשפעות הבין-לאומיות (בעיקר) והפוליטיות, לא התייחסת לזה בכלל...... אבל לא משנה עכשיו ראיתי שזה ירד במיקוד. ובקשר לתשובתך השניה, את שואלת אם אני לומדת הכל.....את מציעה לי לוותר על משהו? ומלחמת העולם השניה לוקח המון זמן ללמוד..? תודה שוב......

בבקשה.. נראה לא הבנתי אותך נכון

אבל בארה"ב זה מה שצריך לדעת על ההשפעה על העולם... (השפעה כלכלית העולם היא השפעה בין-לאומית:), ומבחינה פוליטית כתבתי לך איך זה השפיע גם כן (השפעה על המשטרים זאת השפעה פוליטית).. את בטוחה שזה לא מה שאת צריכה? המורה שלי מסכמת לנו הכל, ואני לא מאמינה שהיא תשמיט דברים) בקשר לכמויות הלמידה, אני רואה שכל אחד אומר כאן משהו אחר... אני לומדת בתקופה השלישית רק את ששת הימים! אני לא מבינה למה אתם בכוח לומדים עוד דברים. אם זה קל לכם ויש לכם זמן- אז תלמדו. אבל לא עדיף להשקיע בכל נושא כמה שיותר במקום ללמוד המון נושאים ולהרגיש כמו סלט ירקות חתוך קטן-קטן? בנושא הזה אני בטוחה ב-100 אחוז שלא משלבים שאלות.. מאז שהגעתי לפורומים פה התחלתם לערער לי קצת את הביטחון
בתקופה השניה אני למדתי בינתיים רק את ארה"ב, האידיאולוגיה הנאצית, ואני מתכננת לסיים מחר את השואה (רק התחלתי ללמוד מקודם) את מלחמת העולם השניה אני לא לומדת.. זה כבר יותר מדי... בקשר לתקופה הראשונה בינתיים אני יודעת את ויימאר (איך אני מקווה שלא ישאלו על התקופה השלישית!), ואני בהתלבטות אם ללמוד עוד משהו... מה את אומרת?

למעלה