../images/Emo70.gif 2 תשובות ../images/Emo70.gif
טוב, נתחיל עם השפעת המשבר בארה"ב... (זה מה ששאלת, נכון?
)
השפעת המשבר בארה"ב על הכלכלה העולמית: המשבר הכלכלי השפיע על מדינות העולם: 1. המשבר גרם לצמצום דרסטי בשיעור ההלוואות שהעניקה ארה"ב למדינות חוץ. 2. המשבר גרם לצמצום בסחר הבינלאומי בעקבות הטלת מכסי המגן והירידה בכח הקניה. 3. המשבר הוביל להתמוטטות בנקים ברחבי העולם. הבנק הראשון שהתמוטט היה הבנק האוסטרלי הגדול. ב-1931 הבנק האוסטרי הכריז על פשיטת רגל. בעקבותיו נפלו עשרות בנקים ברחבי גרמניה מאחר והם לא יכלו לעמוד בדרישות ההמון לקבל את כספו בחזרה. - התמוטטות הבנקים הובילה לכך שמפעלים רבים נקלעו למצוקה כלכלית מאחר והבנקים לא העניקו להם אשראי. כתוצאה מכך המפעלים נאלצו להתייעל ולפטר המוני עובדים.
דרכי ההתמודדות עם המשבר (מבחינה כלכלית) : (אמנם לא שאלת על זה אבל אני אענה כי זה מתקשר) 1. הטלת מכסי מגן. 2. יצירת בריתות מקומיות. ארה"ב יצרה בריתות כלכליות עם מדינות דרום אמריקה. צרפת העדיפה ליצור קשרים עם מושבותיה, ובריטניה יצרה הסכמים כלכליים עם הדומיניונים (אוסטרליה, ניו זילנד, קנדה, דרא"פ).
השפעת המשבר על המשטרים הפוליטיים: * בגרמניה ובספרד עולים בעקבות המשבר המשטרים הטוטאליטריים. * באנגליה עולה ממשלת הלייבור בראשותו של מקדונלד, וכדי לפתור את המשבר הכלכלי הוא מקים ממשלת אחדות לאומית. ובקשר לשאלה השניה שלך... קודם כל השאלה היא כמה את לומדת בחלק השלישי (הכל?!). לפי דעתי התקופה השלישית היא הקלה ביותר. אני אמנם לומדת רק את הקרב על מקורות המים ומלחמת ששת-הימים אבל אני אומרת לך שזה החומר הכי קל וקליט שיש... לי לפחות זה לקח הכי פחות זמן מכל חומר אחר (אולי שעתיים נטו) שיהיה בהצלחה