תעזרו לי!!!!

CheRy LipS

New member
../images/Emo26.gifתעזרו לי!!!!../images/Emo36.gif

היי!! קוראים לי ליאת, ואני בת 14. בדרך כלל לא הייתי נכנסת לפורום כזה אבל.... כרגע בשיעורי אזרחות אנחנו לומדים על מערכת בתי המשפט בארץ ישראל. כאשר נסיים את הנושא נערוך משפט מבויים. אני התנדבתי להיות סנגורית. יהיו 3 שופטים, שני סנגורים, שני קטגורים ונאשמת. המקרה: המדינה נגד _____ (שם של אישה). מואשמת אישה אשר רצחה את הגבר שאנס את הבת שלה. אני צריכה להגן עליה ולהוציא אותה זכאית. פניתי אליכם כדי לבקש עזרה ורעיונות. תודה מראש ליאת נ.ב.- כיוון שהמורה לא רצתה שהמשפט יהפוך לסיפורי אונס מזעזעים, היא קבעה שהנאנסת נמצאת במוסד סגור ולא יכולה להעיד. חשבתי על להקריא מ"היומן שלה", אך זה סותר את מה שהמורה ביקשה.

yatsek

New member
נסיון לתשובה

הי יפעת קצת היה לי קשה להבין את השאלה, אבל אני מניח שבשביל לדעת מה לשאול גם צריך לדעת משהו. בכל זאת אני אנסה לעזור באופן כללי ואם אני ממש לא בכיוון תשאלי: כל הכרעה במשפט נחלקת לשני חלקים מרכזיים: הכרעות עובדתיות והכרעות משפטיות. לא פרטת מה קרה לטענת האנס או הנאנסת כך שקצת קשה להשליך לענייננו אבל בגדול במישור העובדתי הסניגור יכול לנסות להראות שלמעשה לא היה אונס בכלל, או שהיה אונס אבל הנאשם לא ביצע אותו לדוג´. במישור המשפטי זה הולך ומסתבך קצת יותר. יש כל מיני טענות משפטיות, אשר עשויות להיות להן השפעה. לדוגמה: הטענה, כי הנאשם נשפט כבר על אותה עבירה ולכן לא ניתן להאשים אותו שוב ("סיכון כפול"), טענה כי האונס התבצע לפני המון זמן ולכן חלפה תקופת ההתיישנות ועוד. יש גם טענות "מעורבבות" (בין המישור המשפטי והעובדתי) לדוגמה מכיוון שהנטל להוכיח את כל היסודות העובדתיים הדרושים מוטל על התביעה ולא עלייך את יכולה לטעון שהתביעה לא הצליחה להביא מספיק ראיות בכדי לעשות את זה. לאחר הכרעת הדין (כלומר ההחלטה אם הנאשם אשם או לא) מגיע "גזר הדין". זו ההחלטה במסגרת קובע בית המשפט מה העונש. במקרה כזה את כעורכת הדין צריכה לגייס את כל הדברים הטובים שאפשר להגיד על הנאשם (להביא חברים שיגידו שהוא בחור טוב, את אשתו וילדיו שיסבירו שאם הוא יילך לכלא לא יהיה להם מה לאכול, את העובדה שלא היו לא הרשעות קודמות וכו´). מקווה שעזרתי.

CheRy LipS

New member
לא צריך להתרכז באונס...

1. אני ליאת ולא יפעת. 2. המטרה היא להוציא זכאית אישה שרצחה גבר. הגבר הזה אנס את הבת שלה. אז בקיצור, אני צריכה להוציא זכאית, אישה שרצחה את הגבר שאנס את הבת שלה. זה לא קשור לאונס. אני צריכה להוכיח שהאישה עשתה זאת מתוך "אי שפיות זמנית" או משהו הוליוודי כזה. אני מקבלת על זה ציון ולכן אני חייבת להבין מה קורה. לי קשה יותר כי אני סנגורית. לתובעים קל כי זה רצח. ליאת (לא יפעת)

תשובה

אני חושב שנתנו לך משימה בלתי אפשרית. קשה מאוד לזכות אדם זיכוי מלא ומוחלט למרות שרצח. בכל זאת להלן כמה רעיונות. 1) שיכרות. לפי ס´ 34 ט´ לחוק העונשין שיכור אינו נושא באחריות למעשה שעשה בהשפעת השיכרות אלא אם הכניס עצמו ביודעין למצב זה. תוכלי לטעון שבעקבות אונס הבת האם הפכה לאלכהוליסטית ורצחה את האנס כשהיתה שיכורה. נשאלת השאלה האם שתיה בהשפעת המשבר הקשה היא כניסה ביודעין למצב של שיכרות. אין לי תשובה בשלב זה. נתתי לך חומר למחשבה.....2) הגנה עצמית. לא פרטת מתי רצחה אותו. אם זה במהלך האונס אולי אפשר לטעון הגנה עצמית לפי ס´ 34 י´ לחוק הנ"ל (ההגנה חלה גם כאשר המותקף איננו הנאשם). יש גם הגנה של אי שפיות. אני מציע לך לעיין בחוק העונשין סעיף ההגנות (פרק ה1) ולבחור מה מתאים.

כיוון שזה קייס קשה, הייתי מציע ...

כיוון שזה קייס קשה, ואולי אפילו אבוד, הייתי מציע דרך אחרת: לתת להם להוכיח שהנאשמת היא זו אשר ביצעה את המעשה ... לפיכך בשלב ההקראה תכפרי טוטאלית, ואל תיכנסי לפרטים. היכנסי אל דף-השער של האתר של קימקא, גלגלי עד ספינת הדגל טובעת, היכנסי לקישור, שם, וראי כיצד התביעה עושה לך את העבודה.

אביא

New member
גם אם זה לא הגנה עצמית

תנסי בכיוון של קינטור-אם זה נעשה באופן שאדם סביר היה עולה לו הדם לראש בעת המעשה.

דובי123

New member
את אינך יכולה להוציא אותה זכאית

לא ניתן לזכות בגין רצח ולא משנים כאן הנסיבות הנסיבות יכולות להקל אולי בעונש וכד הזיכוי היחידי האפשרי הוא שלא תוכח אשמתה זכרי כי לא כל מה שנטען בכתב האישום הוא נכון וגם אם נכון על הקטגוריה להוכיח זאת - כלומר את כל ההנחות המוקדמות שהבאת בפנינו יש להוכיח כי אכן כך הוא ולא אחרת אם ההנחה הבסיסית היא שעובדות אלו מוסכמות על הצדדים לא תוכלי להוציאה זכאית ועליך לחשוב כיצד למזער את הנזק כי להצילה לגמרי לא תוכלי

yatsek

New member
נסיון שני

התפקיד שלך באמת לא קל. בכל זאת עשויות להיות כמה דרכים לסייע ללקוחך: אם לדוגמה ההריגה התבצעה במהלך האונס זה אולי יוכל להיכנס תחת הגנת "כורח" והלקוח יזוכה. דעי שיש מספר עבירות שונות של הריגה: "רצח", "הריגה" ו"גרם מוות ברשלנות". יש הבדל תהומי בין העבירות (וגם בעונש) ואם תצליחי להגיע למצב בו מרשיעים את הלקוח רק באישום מופחת כבר עשית עבודה טובה. הייתי מציע שתעייני בפסק דין כרמלה בוחבוט - יהיו שם דברים רלוונטיים עבורך.

ואפשר לבקש גם דחיית המשפט ...

... כדי לראות מה ייפסק בעניין מזל אוחנה, אם לא טעיתי בשם. וביתר רצינות, אניע מוכן לייעץ לכם, בהתנדבות, אם לפי כללי המשחק שלכם זה מותר, ואני מניח שיהיו עו"ד כמה חברים כאן, שיסכימו לתרום מנסיונם. האתר של קימקא

Sch

New member
כהורה לנער

בערך בגיל הזה, נראה לי שעדיף לתת לנערה להעלות מחשבות בעצמה, ולא להציף אותה בחומר המשפטי הסבוך... לא?

גם אני הורה לנער(ה), בערך בגיל הזה.

אבל השאלה היא מהם כללי המשחק שנקבעו אצלה בבצפר. ואני לא חושב שהדרכה והכוונה מקצועיות יש בהם כדי להזיק - ובלבד שהמנחה(ים) יסתפקו בחומר למחשבה, ולא יכפו את דעתם על הנערים/ות. כיוון שאין כוונה, וגם אי-אפשר, לעשות לנערים/ות פקולטה למשפטים, גם אי אפשר לדבר על "הצפה בחומר משפטי סבוך". בכל מקרה אני מחזיק הרבה אצבעות לנערים/ות.

ettt

New member
למה לא?

אני לא מבינה למה זה נראה לך לא בסדר. הנערה מתעניינת ואנשים ממש איכפתיים עוזרים. מעבר לזה שיש כאן מימד חינוכי של הטמעת ההליך המשפטי והבנתו. אני בדיוק כמו אותה נערה לא מבינה כלום במשפטים (מה לעשות סטודנטית לכלכלה...) אבל הצלחתי להבין הרבה ממה שהם כתבו אז למה לא? אם אותה נערה מתייחסת ברצינות ל"עבודתה" אז מגיעה לה כל עזרה שאנשים אלו מוכנים לתת

CheRy LipS

New member
אני רק רוצה להגיד....

תודה לכל מי שעוזר לי. רק יש בעיה אחת.... באמת קצת קשה לי להבין את כל הדברים האלה כי סך הכל אני לא עורכת דין..אני רק בת 14... יש מישהו שמוכן להסביר לי באייסיקיו או בטלפון? אייסיקיו:143335707 ליאת

למעלה