שאלות על English Paper Piecing

chayahd99

New member
../images/Emo26.gif שאלות על English Paper Piecing

מכיון שהבית שלי מאוד קטן אין לי עמדת תפירה קבועה ובגלל עיסוקים נוספים גם אין לי גושי זמן גדולים לתפור בהם. לכמה דקות פה ושם לא שווה לי לפנות את שולחן האוכל, להוציא את מכונת התפירה ולעשות מקום להעמיד קרש גיהוץ
זה בלגן וטרחה גדולה וכך אני דוחה ודוחה את התחביב האהוב עלי עד ליום שיהיו לי כמה שעות ברצף. זה אף פעם לא קורה
Justmom כתבה לאחרונה על הטכניקה של English Paper Piecing ואני חושבת אולי לאמץ את השיטה כפתרון לבעיה שלי. השיטה תאפשר לי לנצל דקות פנויות בין לבין דברים אחרים ולא דורשת מכונת תפירה ומגהץ צמוד. חיפשתי וקראתי המון ברשת אבל עדיין יש לי כמה שאלות: 1. בכל מקום אני מוצאת את הדוגמא הפופולרית של משושים וכמובן חלקי משושים (חצי / שליש / שישית). מכיון שאני לא אוהבת את הסידורים הסטנדרטיים של המשושים (Grandmother's Flower Garden וכדו') אני מחפשת רעיונות מקוריים ומעניינים לסידור המשושים או הצורות האחרות. אשמח לשמוע הצעות ולראות דוגמאות שעשיתם או מצאתם ברשת. האם ניתן להשתמש בכל דוגמא בטכניקה הזו
אני יודעת שהטכניקה מיועדת לדברים שקשה לתפור במכונה (פינות וזויות) אבל אולי אפשר לנצל את הטכניקה גם במקרים נוספים
2. בשלב ה – basting האם עדיף לתפור דרך הנייר
במאמרים שונים ראיתי דעות בעד ונגד. מה אתם אומרים
3. אחרי הכנת הטופ בטכניקה הנ"ל האם ניתן לעבור חזרה למכונה בשביל לתפור מסגרת, binding ותיפורים או שיש עניין דווקא לסיים הכל ביד
האם יש מניעה לעשות רק בלוקים קטנים בטכניקה הזו ואת חיבור הבלוקים (התפרים הארוכים) לעשות במכונה
4. איפה מוצאים את הסבלנות הנדרשת
אפילו שעכשיו מדגדג לי באצבעות להתחיל, אני מפחדת שאחרי כמה ימים אני אתייאש מקצב ההתקדמות האיטי ומהקושי לדייק בחיבור החלקים. 5. אני מחפשת שבלונות לחלקי הדוגמאות השונות כדי שלא אצטרך להמציא את הגלגל מחדש ולהסתבך עם אי-דיוקים וחישובים שגויים. מצאתי את האתר הזה שמייצר קובץ pdf עם השבלונה הדרושה לפי המידות שנותנים לו, אך הצורות מעט מוגבלות. אהבתי גם את הדוגמא בתמונה המצורפת. ראיתי אתמול שמיכה כזו שחצאי המשושים המרכיבים את העיגול הם חצי של המשושה הגדול במרכז. חצאי המשושים יוצרים מעין עיגולים. כמובן שהיום לא מצאתי שוב את השמיכה אז ציירתי את הדוגמא ב – word. לכן זה נראה כמו שזה נראה
תמונה של שמיכה שכזו ושבלונה של החלקים (משושה, חצי משושה, מעוין ומשולש שמתאימים זה לזה) תעזור לי מאוד. אשמח לעצות וסיוע לפני שאני קופצת ראש למים העמוקים

תשובה קצת מוגבלת.............

מוגבלת כי גם אני מחפשת את הסבלנות הנידרשת לטכניקות האלה וטרם מצאתיה אז על זה צר לי אין לי תשובה אבל בתשובה לשאר השאלות ניראה לי שמבחינת סידור לא משנה באיזה טכניקה את עובדת פשוט תגזרי את הבדים שבחרת ותשחקי איתם עד שתגיעי לסידור שימצא חן בעינייך נכון שזה קצת בעייתי כי לא תדעי כמה לגזור מכל צבע אז אפשר להחליט איזה צבע את רוצה להבליט וממנו לגזור קצת יותר ובעיקרון מובן שאפשר לחזור למכונה בשביל תיפורים וסיום זה לגמרי עיניין של בחירה וגם אין מניעה לתפור חלקים קטנים ביד ואז לחבר הכל במכונה לדעתי זה שילוב אידאלי למי שאין לה פינת עבודה ובעצם גם למי שיש לה כי כך אפשר לנצל זמן פנוי זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות בימים אילו עם שתי עבודות שהתחלתי במקביל אצלי זה אפליקציות של פרחים ולבבות אז אם אמצא איפה נימצאת הסבלנות אחלוק בשימחה

justmom

New member
בואי נתחיל ממשהו מאוד בסיסי:

איך משרטטים משושה. בחרי מה האורך הרצוי לצלע המשושה, ושרטטי עם מחוגה עיגול שזה יהיה הרדיוס שלו. השאירי את המחוגה פתוחה לאורך הרדיוס, הציבי את החוד שלה בכל נקודה שהיא על קוטר העיגול ששרטטת, וסמני את הנקודה שבה העיפרון נפגש עם קוטר העיגול. הציב את קצה המחוגה על הסימון וסמני שוב אורך רדיוס על הקוטר. חיזרי על הפעולה 6 פעמים. כעת, חברי את שש הנקודות זו לזו בקווים ישרים ותקבלי משושה בגודל הרצוי. את המשושה הזה את יכולה לצלק למשולשים, מעוינים וחצאי משושים שכולם ישתלבו יחד לכל דוגמה שתרצי, ויתאימו זה לזה מפני שכולם חלקים של המשושה הבסיסי. אני חייבת לקחת את איתמר לחוג - אענה יותר בפירוט כשאחזור.

chayahd99

New member
זהו שאני לא אוהבת את המשושה

האם אפשר להשתמש בכל צורה

justmom

New member
בטח!

אפשר להכין דוגמאות שמבוססות על מעוינים, משולשים, ריבועים, משושים מוארכים - הכול! הנה דוגמה אחת, וכאן קוביות משחק, וכוכבים - השמיים הם הגבול
מה שכן, חשוב ששבלונות הנייר יהיו מדויקות. אני, אגב, משתמשת בניירות רגילים של מכונת צילום - אני משרטטת את הדוגמה כמה פעמים על דף, מצלמת במכונת צילום וגוזרת - ומאחר שהנייר רך יותר מהקרטון הדק שמשמש להכנת השבלונות הקנויות, אני תופרת את תכי ההכלבה דרכו ופורמת את תכי ההכלבה רק כשהטופ גמור. ועוד משהו - ראיתי שהרבה ממליצים לגזור את טלאי הבד "על בערך" - נניח, ריבוע להכנת משושה, כי ממילא מותחים את השוליים לאחור. אני מעדיפה גזירה מדויקת עם seam allowance של רבע אינץ', משתי סיבות: 1. אני מתפרת ביד, ועודפי בד מאחורי העבודה מקשים מאוד על התיפורים; ב. אותם עודפי בד יוצרים בליטות לא יפות, במיוחד ב"צומת" שבו נפגשים כמה טלאים, מה שלא קורה כשעובדים על seam allowance מסודר ברוחב קבוע.

chayahd99

New member
תודה לכולן על התשובות המפורטות

הבנתי שאפשר לפרום את תכי ההכלבה ברגע שחתיכה מסוימת מוקפת בחתיכות אחרות (תפורה אליהם). נראה לי שזה הכי כדאי על מנת להשתמש שוב ושוב באותן שבלונות, אך מצד שני יתכן שאתחיל לחבר את החלקים רק אחרי שאסיים להכין את כולם. אם כך האם יש שיטות אחרות לחסוך בנייר? יש לנו בבית המון עיתונים ישנים, האם אפשר לשרטט את השבלונה עליהם ולהשתמש בהם כבסיס? יכול להיות שהם לא יציבים מספיק ועלולים ללכלך את הבד?

justmom

New member
כמה תשובות

א. אני לא עושה את זה כי נראה ליש זה פוגם ביציבותשל העבודה - החתיכות ששבלונת הנייר עדיין בתוכן כבדות יותר ועלולות למתוח את העבודה ולעוות אותה. ב. עיתונים - הכוונה למגזינים? נייר הכרומו יכול להתאים, כי הוא יציב וההדפסה עליו איכותית ולא תוריד דיו על הבדים. עם זאת אני מי\סייגת שבשימוש בנייר כזה קרובל וודאי שתצטרכי לתפור את תכי ההכלבה דרך הבד בלבד, כי הנייר עלול להיות עבה מדי. בנייר עיתון רגיל לא הייתי משתמשת בשום פנים - הוא רך מדי, לא מספק שוליים יציבים לשבלונה מדויקת והדיו שלו יכולה בהחלט להכתים את הבדים.

chayahd99

New member
תודה ועוד שאלות

בעניין הכנת הניירות: נראה לי שאנסה להשתמש במגזינים ישנים. במקרה הזה אני אגזור את הצורה המבוקשת מהדף שהדפסתי, אדביק על קרטון של קורנפלקס ואגזור שבלונה שאותה אניח על דפי מגזינים, אשרטט את הצורה ואגזור. אני מניחה שבצורת עבודה כזו ייוצר מעין חוסר דיוק כי ברגע שמניחים את השבלונה על הנייר ומשרטטים את ההיקף, ההיקף יוצא בערך מילימטר גדול יותר מכל הצדדים ואז הטלאים שייווצרו מהשבלונה הזו בניגוד לטלאים שייוצרו מהדפים שאני מצלמת לא יהיו בדיוק באותו גודל. השאלה האם חוסר דיוק כזה יכול לפגום? האם עדיף לעשות את כל החלקים עם שבלונה מקרטון כדי לשמור על 100% אחידות? חשבתי להתחיל עם הדפים שאדפיס ורק אם ילך לי טוב ויהיה לי סבלנות אעבור לעשייה מסיבית ושרטוט בעזרת שבלונה מקרטון. בעניין הצורה: נראה לי שאעשה דוגמת קוביות ממעויינים שיוצרים משושים. השאלה איך מקפלים את הבד בזוויות שקטנות מ - 90 מעלות כך שהקפלים יהיו מסודרים ולא יפריעו? בכל ההדגמות שמצאתי באינטרנט הראו משושים.

chayahd99

New member
רגע של יאוש ../images/Emo7.gif ועידוד ../images/Emo13.gif

אמרתי לעצמי שאין סיכוי שאין ברשת מדריך שמסביר איך להכליב את המעויינים, אז עשיתי עכשיו חיפוש ממוקד יותר ואכן מצאתי: משהו מייאש - ההסבר הזה שלא הכי מובן לי. אולי אחרי שאעבור עליו 15 פעם אצליח להבין את סדר הפעולות ואיך זה מסתדר. משהו מעודד - מישהי שנתקלה בבעיות שאני כנראה אחוש על בשרי ממש בקרוב. היא מבקשת עצות ומקבלת אותן. אני עוד צריכה לעבור על זה.

justmom

New member
אוף, איזה הסבר מעצבן! (הראשון)

רבאק, אנחנו לא מדברות פה הרי על ייצור טילים מונחים - כולה טלאים
שמים את השבלונה פחות או יותר במרכז טלאי הבד, מצידו השמאלי (הפחות יפה), מקפלים צלע אחת של טלאי הבד על השבלונה ותופרים ב-1 עד 2 תפרי הכלבה גסים. מקפלים את הצלע הבאה, תופרים, וכן הלאה, מוסיפים תפר אחרון על הצלע הראשונה כדי שהעסק לא יתפרק ויאללה, לטלאי הבא. אני נשבעת לך שזה ממש ממש לא מסובך, ומצרפת כמה צילומים של איך זה נראה מאחור.

chayahd99

New member
וואו תודה

לגבי המשושים הבנתי בלי בעיה. הקושי היה רק עם עודפי הבד בזויות החדות של המעוין. תודה רבה על ההדגמות! ואגב, אחרי חיבור החלקים, האם מגהצים את הבד שנשאר מאחור, לצד אחד, או שמשאירים אותו פתוח לשני הצדדים? כשזה פתוח, זה לא מחליש את התפרים?

justmom

New member
האמת היא שאני עצלנית

פתולוגית ולא מגהצת בכלל מאחור - אני מגהצת רק מהצד העליון ולא דואגת יותר מדי מה קורה מאחור. בינתיים, טפו-טפו-טפו, אף שמיכה לא התפרקה.

נ אוה

New member
חייבת לציין שההסברים שלך כל כך ברורים וממצים

לפי ההסברים אני מבינה שהנייר נשאר בתוך הצורה כחלק מהעבודה ומקשיח אותה במידת מה, זה לא מפריע אח"כ במהלך העבודה?

chayahd99

New member
אחרי שמחברים מוציאים את הנייר

פעם היו משאירים את הנייר שהיה תורם לעובי ולחום שהשמיכה מספקת. היום אני בספק שמישהו עוד משאיר את הנייר בפנים. חוץ מהחסרונות של הרשרוש התמידי והקשיחות, אני מניחה שגם את הכביסה במכונה זה לא יעבור בצורה חלקה.

chayahd99

New member
שאלה אחרונה לבינתיים

הבדים בהם אני רוצה להשתמש הם בצבעים בהירים וכהים. באיזה חוט כדאי להשתמש כדי לחבר אותם? על הבהיר יראו את החוט השחור ועל הכהה יראו את החוט הלבן. ...ואל תגידי שאת מצליחה לחבר את החלקים בלי שיראו בכלל את התפרים

למעלה