../images/Emo26.gif שאלות על English Paper Piecing
מכיון שהבית שלי מאוד קטן אין לי עמדת תפירה קבועה ובגלל עיסוקים נוספים גם אין לי גושי זמן גדולים לתפור בהם. לכמה דקות פה ושם לא שווה לי לפנות את שולחן האוכל, להוציא את מכונת התפירה ולעשות מקום להעמיד קרש גיהוץ
זה בלגן וטרחה גדולה וכך אני דוחה ודוחה את התחביב האהוב עלי עד ליום שיהיו לי כמה שעות ברצף. זה אף פעם לא קורה
Justmom כתבה לאחרונה על הטכניקה של English Paper Piecing ואני חושבת אולי לאמץ את השיטה כפתרון לבעיה שלי. השיטה תאפשר לי לנצל דקות פנויות בין לבין דברים אחרים ולא דורשת מכונת תפירה ומגהץ צמוד. חיפשתי וקראתי המון ברשת אבל עדיין יש לי כמה שאלות: 1. בכל מקום אני מוצאת את הדוגמא הפופולרית של משושים וכמובן חלקי משושים (חצי / שליש / שישית). מכיון שאני לא אוהבת את הסידורים הסטנדרטיים של המשושים (Grandmother's Flower Garden וכדו') אני מחפשת רעיונות מקוריים ומעניינים לסידור המשושים או הצורות האחרות. אשמח לשמוע הצעות ולראות דוגמאות שעשיתם או מצאתם ברשת. האם ניתן להשתמש בכל דוגמא בטכניקה הזו
אני יודעת שהטכניקה מיועדת לדברים שקשה לתפור במכונה (פינות וזויות) אבל אולי אפשר לנצל את הטכניקה גם במקרים נוספים
2. בשלב ה – basting האם עדיף לתפור דרך הנייר
במאמרים שונים ראיתי דעות בעד ונגד. מה אתם אומרים
3. אחרי הכנת הטופ בטכניקה הנ"ל האם ניתן לעבור חזרה למכונה בשביל לתפור מסגרת, binding ותיפורים או שיש עניין דווקא לסיים הכל ביד
האם יש מניעה לעשות רק בלוקים קטנים בטכניקה הזו ואת חיבור הבלוקים (התפרים הארוכים) לעשות במכונה
4. איפה מוצאים את הסבלנות הנדרשת
אפילו שעכשיו מדגדג לי באצבעות להתחיל, אני מפחדת שאחרי כמה ימים אני אתייאש מקצב ההתקדמות האיטי ומהקושי לדייק בחיבור החלקים. 5. אני מחפשת שבלונות לחלקי הדוגמאות השונות כדי שלא אצטרך להמציא את הגלגל מחדש ולהסתבך עם אי-דיוקים וחישובים שגויים. מצאתי את האתר הזה שמייצר קובץ pdf עם השבלונה הדרושה לפי המידות שנותנים לו, אך הצורות מעט מוגבלות. אהבתי גם את הדוגמא בתמונה המצורפת. ראיתי אתמול שמיכה כזו שחצאי המשושים המרכיבים את העיגול הם חצי של המשושה הגדול במרכז. חצאי המשושים יוצרים מעין עיגולים. כמובן שהיום לא מצאתי שוב את השמיכה אז ציירתי את הדוגמא ב – word. לכן זה נראה כמו שזה נראה
תמונה של שמיכה שכזו ושבלונה של החלקים (משושה, חצי משושה, מעוין ומשולש שמתאימים זה לזה) תעזור לי מאוד. אשמח לעצות וסיוע לפני שאני קופצת ראש למים העמוקים
מכיון שהבית שלי מאוד קטן אין לי עמדת תפירה קבועה ובגלל עיסוקים נוספים גם אין לי גושי זמן גדולים לתפור בהם. לכמה דקות פה ושם לא שווה לי לפנות את שולחן האוכל, להוציא את מכונת התפירה ולעשות מקום להעמיד קרש גיהוץ