רגע לפני...

../images/Emo26.gif רגע לפני...

מראש
לאחר שהחלטנו איזו דירה אנחנו רוצים לקנות (מדובר בדירה בבניין בן 7 שנים), ורגע לפני שנפגשים שוב, מסכמים על מחיר סופי, ומעבירים לטיפול העו"ד... 1. כיצד אני יכול לבדוק את מצב התשתיות בבניין ? (חשמל, צנרת וכו') 2. כיצד אני יכול לדעת איזו אנטנות סלולאריות מפוזרות באיזור, ואיפה ? 3. כיצד אני יכול לדעת שבעוד שנה לא יקימו לי אנטנה ענקית מול הדירה ? 4. כיצד אני יכול לדעת מהו מתאר הבניה באיזור ? 5. הכניסה לדירה היא בעוד כ 5 חודשים, יש לי את כל הכסף כבר כעת, כיצד נהוג לשלם למוכר ? (אני לא מוצא הגיון ולהעביר תשלומים כל X זמן), מדוע לא לשלם הכל במועד קבלת המפתח ? 6. כיצד אני (פרט לבדיקה של עורך הדין, אני רוצה לוודא זאת בעצמי) יכול לדעת שמי שמולי הוא אכן הבעלים החוקיים של הדירה ? (הוא הרי יכול לזייף ת.ז) 7. במידה ואני עהעו"ד נפלנו בפח, ומכרו לנו דירה לא שלהם, אני מניח שהחוק יהיה לצד הבעלים האמיתיים של הדירה, מה יעלה בגורלי ? 8. האם יש צורך לבדוק האם רובצים חובות על הדירה ? (חשמל, מים, וועד בית, וכו'), ואם כן - איזה ? 9. כיצד אני יכול לדעת מה טיב הבניה של הבניין ? (מבחינת תקנים / איכות וכו') 10. האם למישהו יש טיפים נוספים / לינקים למידע בנושא - מה לבדוק לפני שמחליטים על רכישת דירה מסויימת ?

רכישת דירה

1. באמצעות מהנדס או חברה המתמחה בכך. 2. יש באינטרנט אתרים הממפים את האנטנות לפי כתובת. 3. אם אני לא טועה, יש עכשיו חובה לפרסם לפני הקמת אנטנה. 4. לבדוק בעיריה. 5. מה שתסכימו עליו. אפשר לשלם חלק בחתימת ההסכם ואת השאר בקבלת החזקה. תלוי אם זה מתאים למוכר (שיש לשער שצריך לשלם על הדירה שהוא רכש). 6. תבקש עוד תעודה מזהה עם תמונה. 7. אם הזיוף יתגלה לאחר שהדירה נרשמה על שמך בטאבו אז אתה מוגן. אם לא - תצטרך לתבוע את הזיפן (אם תמצא אותו). 8. במועד מסירת החזקה על המוכר להמציא אישורים שונים. תבקש שימציא גם אישורים אלו. 9. בעזרת איש מקצוע. 10. לבדוק האם הדירה רועשת/מוארת/מיקום גנים ובתי ספר וכו' והכי חשוב - להיעזר בעו"ד מטעמך לצורך עריכת ההסכם. בהצלחה.

למעלה