צינזורה..

../images/Emo26.gifצינזורה..

הלהקה שאני בה, הייתה צריכה להופיע בטקס המושבתי לזכר יצחק רבין השנה.. הדבר הזה תוכנן כבר לפני כמה זמן ויש לנו ריקוד כמעט מוכן שבגללו אנחנו עובדות המון גם בחול המועד וכאלה.. ביום חמישי, המורה שלי הודיעה לנו בשיעור, שאנחנו לא מופיעות. היא גם החליטה לספר לנו מה היו השיקולים שלה לפרוש מהמופע.. אז ככה.. הריקוד שלנו הוא ריקוד קצבי עם שיר קצבי, והוא היפ הופ.. הוא מדבר על שלום, מלחמה, ערבים, חרדים, צבא..על כל הנושאים האלה.. התלבושות והריקוד והאלמנטים והמילים והשיר בהתאם לזה.. זה ריקוד שהופיעו איתו שנה שעברה במופע סוף-שנה אצלנו בהיפ הופ שמשלב את 3 הקבוצות הבוגרות בהיפ הופ, והוא חלק מהרפרטואר שלנו, שהתכנון היה שאנחנו נופיע איתו 3 הלהקות (היצוגיות..) בטקס לזכר יצחק רבין המושבתי.. בישיבה של המורה שלי להיפ הופ (והכראוגרפית), והמרכזת מחול והמורה שלי לג'אז עם האנשים שאחראים על הטקס, כמה מהאנשים אמרו שהם חושבים שאנשים בקהל יפגעו שעושים ריקוד קצבי עם תנועות של היפ הופ וג'אז.. ביקשו מאיתנו להחליף מוזיקה למשהו איטי יותר ורגוע יותר, ולשנות כמה תנועות ש"לא נאות" לטקס לזכרו של יצחק רבין.. המורות שלי שתיהן, הסבירו ואמרו והחליטו שאנחנו לא נופיע, כי או שאנחנו מופיעות עם הריקוד (המדהים
) והמושקע הזה כמו שהוא או שאנחנו לא מופיעות בכלל..לא יעשו צינזורה לריקוד.. היא הסבירה לנו את זה, ואת זה שלדעתה המסר שיצחק רבין רצה להשאיר פה זה שהוא בא כדי לעשות שלום, ולשנות ולהלחם על דברים, ולהיות מאוחדים כולם, ושלא יזכרו אותו כההוא שנרצח ושצריך רק להתאבל עליו..אלא עם להנציח את המסרים שהוא העביר.. להפתעתי, אני מבינה אותה לגמרי ולא מאוכזבת אפילו טיפה, יש אצלנו חלק שקצת מאוכזבות אבל הרוב בגדול מבינות.. כמובן שהמקרה עם אוהד נהרין ובת שבע הוזכר.. מה דעתכם
במקומה, או במקום חבר בלהקה- אתם מוכנים לצנזר ולשנות ריקוד בגלל שאנשים אחרים חושבים שאולי הוא יכול לא להתאים
או שאתם עולים על הבמה עם ריקוד כמו שהוא, כי ככה יצא לכם יש מהלב ואף אחד לא ישנה את זה
מעניין אותי לשמוע את דעתכם

amitush26

New member
../images/Emo15.gifמגיבה מחר../images/Emo3.gif

או שאמא שלי תתפוס אותי במחשב עכשיו ותעשה ממני שווארמה
לילה טוב לכולם

ריקוד היפ הופ ניראה לי באמת לא יאה

לטקס לזכרו של רבין.. גם לנו ביטלו ריקוד, ליום הזכרון.. למרות שהריקוד ההי מאוד מתאים לטקס - לאורך הים של עופרה חזה(אם זה לא השם סלחו לי.. אתם יודעים להמ אני מתכוונת) אני חושבת שביטלו בגלל שמישהו התאבד כמה ימים לפני המועד.. גם לא היו זיקוקים ביום העצמאות... מאותה סיבה (אני מקיבוץ)

amitush26

New member
../images/Emo15.gifאני הייתי בהחלט מתעצבנת.

אולי אפילו מנסה לדבר עם הממונים. אבל בעיקרון, אין לך מה לעשות יותר מדי
את לא גורם קובע במקרה הזה...
קראת? יופי. עכשיו לכי לאכול

amitush26

New member
../images/Emo15.gifריקוד זו הבעה.

לא היו נותנים לי להביע את מה שאני רוצה, זה כמו לקחת את זכות הדיבור.

Vitamin Chick

New member
אף אחד לא אמר לך

אל תרקדי את הריקוד הזה. אמרו לך אל תרקדי אותו בטקס רבין. המארגנים שהזמינו אתכם - זכותם לצנזר לכם כעקרון *במיוחד אםא תן מקבלות על זה כסף* - בעולמינו רקדנים נלקחים גם לצרכים מסויימים *הופעות עם אמנים, טקסים וכו'* וצריך להתאים את הריקוד לאירוע ולא רק לרקוד זה להביע. זה תעשי במקומות שאין הסתייגויות או בשיעורים. ככה נראה לי לפחות. כמו שאני לא אתפשט בריקוד של מסיבת סיום כיתה ט' כי זה לא מתאים וזהו זה.

Mr GK

New member
הנושא הזה

שנוי במחלוקת לדעתי. גם סאגת נהרין ובת-שבע, למרות שהיא (עד היום) בעוכרי הקונסרבטיבים שלא הותירו ללהקה להופיע, עדיין רלוונטית לנושא לא רק בגלל הפגיעה בחופש הביטוי של האמנים, אלא גם בגלל הסוגייה של התחשבות באירוע עצמו (מה ראוי לכל אירוע). באותה המידה אפשר לטעון ש"מי שחלם" (המחזה על חייו ופועלו של רבין) הוא מחזה ראוי המעביר בצורה יוצאת מן הכלל את פועלו וחזונו של האיש (ויש הטוענים שכך, ואינני יכול לחלוק על דעתם באמת מכיוון שלא ראיתי את המחזה). אני, באופן אישי, חושב שאין מקום להעלות מחזות זמר להנצחת ראשי-ממשלה שנרצחו, אין מקום להריץ את "תנו לשמש לעלות" בגרסת טראנס, וכן - אין מקום לריקודי היפ-הופ וג'אז בטכסים שכאלה. אני לא חושב שיש מקום לצנזר או לשנות ריקוד רק בגלל שהוא לא מתאים לאירוע מסויים. אולם, אם הכוריאוגרף מוצא זאת לנכון והשינויים לא פוגעים בעבודה באופן בו היא מאבדת מהערך המקורי שלה, אפשר בהחלט לשקול מחדש. לגבי השאלה האחרונה, להעלות ריקוד כמו שהוא זו בעיה עבור מרבית היוצרים, שכן תמיד ישנם מגבלות וקווים מנחים בהתאם לאירוע במסגרתו מופיעים. (אלא אם מדובר בלהקה מקצועית)

../images/Emo41.gifאני חושבתת....

שריקוד היפהופ לא ממש מתאים לאווירה....כמו שהבנתי המילים והתלבושות וזה מתאים אבל שחושבים על זה היפהופ זה ריקוד משמח שאם אתה צופה בא באלך לקום ולמחוא כפיים ולהתחיל לזוז...אני גם לא חושבת שתוכלו להופיע עם הריקוד הזה בלי לחייך אפילו כי זה היפהופ זה מרומם זה משמח וזה לא מתאים לדעתי....
לנו קרה משו יותר נורא!! בתחילת החופש העייריה ארגה מופע שיכלול חומרים מכל הסוגים ומכל המתנסים בעיר...עכשיו אנחנו כבר היינו לבושות מסורקות והכול היינו בדך לבמה, אני עצמי הייתי עם רגל אחת על המדרגות ואז...באו ואמרו לנו שאנחנו לא עולותת....זה היה ההככככיייי מבאס בעולם...והסיבה הייתה עוד יותר מטומטמת- הם לא תכננו טוב את הזמנים והמופע ארך יותר מידי והיו קבוצה של ילדות קטנות שהיו אמורות לעלות אחרינו לשיר, עכשיו ההורים איימו שהם יכחו את הילדים שלהם כי כבר נהייה מאוחר אז לנו ביטלו תריקוד והם עלו לשיר....עם פלייבק
התחלנו להתווכח עיניינים, צעקות בכייות וזהו.... סתאם לשתף...

למעלה