קמילה ו טיטאן
New member
../images/Emo26.gifצינזורה..
הלהקה שאני בה, הייתה צריכה להופיע בטקס המושבתי לזכר יצחק רבין השנה.. הדבר הזה תוכנן כבר לפני כמה זמן ויש לנו ריקוד כמעט מוכן שבגללו אנחנו עובדות המון גם בחול המועד וכאלה.. ביום חמישי, המורה שלי הודיעה לנו בשיעור, שאנחנו לא מופיעות. היא גם החליטה לספר לנו מה היו השיקולים שלה לפרוש מהמופע.. אז ככה.. הריקוד שלנו הוא ריקוד קצבי עם שיר קצבי, והוא היפ הופ.. הוא מדבר על שלום, מלחמה, ערבים, חרדים, צבא..על כל הנושאים האלה.. התלבושות והריקוד והאלמנטים והמילים והשיר בהתאם לזה.. זה ריקוד שהופיעו איתו שנה שעברה במופע סוף-שנה אצלנו בהיפ הופ שמשלב את 3 הקבוצות הבוגרות בהיפ הופ, והוא חלק מהרפרטואר שלנו, שהתכנון היה שאנחנו נופיע איתו 3 הלהקות (היצוגיות..) בטקס לזכר יצחק רבין המושבתי.. בישיבה של המורה שלי להיפ הופ (והכראוגרפית), והמרכזת מחול והמורה שלי לג'אז עם האנשים שאחראים על הטקס, כמה מהאנשים אמרו שהם חושבים שאנשים בקהל יפגעו שעושים ריקוד קצבי עם תנועות של היפ הופ וג'אז.. ביקשו מאיתנו להחליף מוזיקה למשהו איטי יותר ורגוע יותר, ולשנות כמה תנועות ש"לא נאות" לטקס לזכרו של יצחק רבין.. המורות שלי שתיהן, הסבירו ואמרו והחליטו שאנחנו לא נופיע, כי או שאנחנו מופיעות עם הריקוד (המדהים
) והמושקע הזה כמו שהוא או שאנחנו לא מופיעות בכלל..לא יעשו צינזורה לריקוד.. היא הסבירה לנו את זה, ואת זה שלדעתה המסר שיצחק רבין רצה להשאיר פה זה שהוא בא כדי לעשות שלום, ולשנות ולהלחם על דברים, ולהיות מאוחדים כולם, ושלא יזכרו אותו כההוא שנרצח ושצריך רק להתאבל עליו..אלא עם להנציח את המסרים שהוא העביר.. להפתעתי, אני מבינה אותה לגמרי ולא מאוכזבת אפילו טיפה, יש אצלנו חלק שקצת מאוכזבות אבל הרוב בגדול מבינות.. כמובן שהמקרה עם אוהד נהרין ובת שבע הוזכר.. מה דעתכם
במקומה, או במקום חבר בלהקה- אתם מוכנים לצנזר ולשנות ריקוד בגלל שאנשים אחרים חושבים שאולי הוא יכול לא להתאים
או שאתם עולים על הבמה עם ריקוד כמו שהוא, כי ככה יצא לכם יש מהלב ואף אחד לא ישנה את זה
מעניין אותי לשמוע את דעתכם