פולין

Prince Yoni

New member
../images/Emo26.gifפולין../images/Emo36.gif

מי יוצא? כמה שלמתם עד כה? מישהו קיבל מלגה? בליטי - אתה יודע איזה סגל יוצא? אלה שיצאו
תגידו, זלוטי - מאיפה השגתם? למה הלכתי לchange ואמרו לי שזה מטבע שלא סחיר בארץ בכלל... כמה הוא לעומת השקל/דולר בערך? סופ"ש נעים

who is this

New member
לגבי הדברים הראשונים אני לא יכול

לעזור לך, אבל לגבי הכסף... פולין כבר עברו ליורו ממה שהבנתי ככה שזלוטי לא יעזור לך כל כך...

זלוטי.

זלוטי תוכלו להשיג בפולין: בעיקר בבתי המלון בו תשהו. אם השקל זה 4 שקלים ומשהו לדולר, אז 3 ומשהו זלוטי זה דולר אחד. בקיצור, זה שווה קצת יותר מהשקל. אבל, כמו שנאמר, הכל כבר סחיר ביורו אז לא ממש משתלם לקחת את הזלוטי. וחוצמזה, מה, משעמם לך
מעכשיו אתה חושב על זלוטי

תיקוני הגייה להודעתו של יוני

בואו נבחן מקרוב את אחת השורות בהודעה של יוני: "למה הלכתי לchange ואמרו לי שזה מטבע שלא סחיר בארץ בכלל...". בשורה זו ניתן לאבחן בעייה שממנה סובלים רבים גם בדיבור וגם בכתיבה, והיא בעיית ה"כשל יישום מילות שאלה", או בקיצור כימ"ש. אנשים לוקי כימ"ש נוטים להוסיף מילות שאלה במשפטים שהם לא שאלה, כמו שיוני עשה. הוא החליף את המילה 'כי' או 'משום ש...' או כל מילה הגיונית אחרת במילה שמופיעה במשפטי שאלה בלבד: 'למה'. הבהרה: אם התחלתם משפט במילה 'למה' תדאגו שיהיה
(סימן שאלה) בסוף המשפט

baliti

New member
משלוחת חיפה יוצאים-

מ. שכבת יא שהוא מפקד המשלחת. אשר הרס"ר שאחראי על הטקסים. בנוסף עוד 2 מורות וזהו אני חושב... משלוחות הולץ וב"ש אני לא בדיוק יודע אז לא אכתוב סתם.

פולין

דוד משה - מ. גף ט' - יוצא השנה עם המורה מרגנית לפולין בקרוב ( שבועיים ) יחולקו מלגות...

למעלה