סקר

Lady of Buffdom

New member
../images/Emo26.gifסקר../images/Emo36.gif

איזו דמות הכי השתנתה לדעתכם במהלך הסדרה
לדעתי זאת קורדיליה, ואני אפרט אחר כך, כי עכשיו אני צריכה לחזור לביצפר אחרי שעתיים חופשיות.

smgfan

New member
לדעתי ווילו. ../images/Emo58.gif שש.

מחנונית מחשבים ותולעת ספרים, ווילו הפכה במשך העונות למכשפה לסבית רבת עוצמה שיכלה לגבור אפילו על הקוטלת החזקה שלנו! עונה 1: ביישנית, חננה, לא פופולרית, מאוהבת בזאנדר בחשאיות. עונה 6: לסבית, מכשפה חזקה מאוד מאוד, לא ביישנית, שיפור עצום במראה החיצוני, די פופולארית!

מסכימה ../images/Emo58.gif 6

החל מחיצוניות- בגדים שווים שמחמיאים לה מאוד. וכמובן- הכישוף. ואל.

Wicked Wicca

New member
מסכימה

השינוי של וילו באמת היה הכי רציני... גם ספייק השתנה מאוד, למרות שזה קרה מתוך אילוץ.. (הצ´יפ)

buffstar

New member
מיזו הילדה? ומה היא עשתה כדי

להיות במחיצתן של *הילה סגולה*אלי*/הילה סגולה* *הילה ורודה*ושרה*/הילה ורודה*?

smgfan

New member
לא בטוחה..... נראה לי ש...

הילד הזה, הוא שחקן צעיר או משהו כזה... ונראה לי שהוא השתתף באיזה פרק בעונה-4, זה לא הילד הקטן שאדם הרג? הילד ששיחק באיזה בובה או משהו ואז כשאדם ברח הוא פגש בילד ואז הם דיברו קצת והוא הרג אותו.... זה לא הוא?

ANGEL N

New member
כולם מאוד מאוד השתנו...

אבל הדמויות שלדעתי ממש עשו תפנית הן: קורדיליה (כמו שאמרת), ווילו. אבל אם אני צריך לבחור באמת רק אחת אז זו בודאות קורדיליה. כבר מהעונה השניה יש בה שינוי די גדול, בעצם מהרגע שהיא וזאנדר ביחד אנחנו נחשפים לקורדיליה שונה, נכון גם אז היא עיצבנה מידי פעם, אבל גם היו לה רגעים די טובים. בעונה השלישית היא אומנם לא הכי משתנה אבל הפרידה מזאנדר מראה לנו שוב פן נוסף בה שגם הוא איזה שינוי שחל בה. ספויילר לעונה הראשונה של אנג´ל כמובן שהשינוי הגדול ביותר בקורדיליה מתחיל עם העונה הראשונה של "אנג´ל", מכיון שהיא הפכה לאחת הגיבורות בסידרה היו חייבים לשנות את האופי שלה. אומנם תמיד יש לה הערות שמזכירות את קורדיליה מהעונה הראשונה של "באפי", אבל אין ספק שמאז שהיא קיבלה את היכולת לדעת את העתיד היא השתנתה ביותר, במיוחד הפרק שבו היא חשה את הכאב של כל העולם. ספויילר לעונה השניה של אנג´ל ובמיוחד כשרואים שלמרות שהכוח שלה כואב לא והיא עדיין לא מוכנה לוותר עליו!

אוקי הרבה...

כולם נורא השתנו... אבל ככה החיים לדעתי כל אדם משתנה איתם פשוט לא רואה את זה כי זה הוא.. מצבים וזמנים משנים אנשים... סימתי התפלספות.. טוב הכי השתנו אהם... טוב ווילו מחננה ללסבית זה שינוי אדיר.. זאנדר לא השתנה אלא התבגר.. אני חושבת שבאפי השתנתה הכי הרבה... היא הפכה מנערה תמימה שלא שמחה למחויבות חובבת כיף ואהבה.. לאדם נורא רציני ובוגר לגיל שלה.. ובכלל אז באפי הכי השתנתה בעיני

מוגי13

New member
לפי דעתי הדמות שהכי השתנתה

לפי דירוג מ-1 שהוא השמות שהשתנתה לחלוטין ועד לדמות שהשינוי ניכר במידה קטנה יותר. ספויילרים ל- עונה ה- 5. 1. ספייק - השתנה לגמרי, האהבה עושה לו את זה. 2. באפי - השינוי בא כשדון צורפה למשפחוה. ואח"כ מותה של אמה וכל השרשרת אירועים שאחריה. 3. ווילו - כפי שאמרתם מדמות חיננית ותולעת ספרים ולמכשפה בעלת כוח רב. 4. זאנדר - מה ששינה אותו קצת הרבה זו אניה, עצם היותה שד לשעבר ובכלל מע´ יחסים ארוכה שתאריך לדרגה גבוהה יותר. 5. ג´יילס - השתנה לדעתי לרעה. למה? כי ע"מ להציל את העולם (או אפוקליפסה) לא היה מוכן אפילו לבדוק אופציות נוספות, כפי שבאפי לא וויתרה מלכתחילה. עצם העובדה שהוא הרג - הוא ולא ´ריפר´ את בן. 6. דון - כמו אל כל טין איינג´ בבעיות, כך היא תמשיך להשתנות... שוב השינוי בדמות אינה דווקא לפי הביגוד או לפי הפיזיות. אלא לכל אחד מהדמות קורה שינוי כל שהו, בין אם זה זו האהבה, הבדידות, הסקסיות וכדומה. השאלה, אצל מי זה משפיע הכי הרבה. ולפי דעתי השינוי הגדול ביותר הוא של ספייק השיא היה שאחרי העדפה של באפי על דרוסילה, ועד לבאפי-בוט - זה בא לידי ביטוי שהאהבה או השנאה (שהקו ההבדלים הוא ממש קטן) הוא המרכיב החשוב ביותר בשינוי דמות. זהו. אורית

Lady of Buffdom

New member
ההסבר שלי

1. כמו שאמרתי, קורדיליה: היא התחילה את הסדרה בתור ביצ´ית וסנובית, שלא איכפת לה מאף אחד חוץ מעצמה, הבחורה שתמיד צריך לעזור לה ולהציל אותה וכל מה שמעניין אותה זה דברים שטחיים. במהלך הסדרה הדמות שלה התחילה להתפתח ולאט לאט היא התקרבה לסקוביס. היא התחילה לעזור להם במאבק נגד ערפדים, שדים וכד´, אבל השיא של ההתקרבות לסקוביס הוא מערכת היחסים על זאנדר (הבחור שהיא שנאה תמיד, ושוב מראים לנו את הגבול הדק בין אהבה לשנאה). בעצם, זאנדר הוא הסיבה העיקרית שגרם לה לעזוב את עולמה השטחי ולהתחיל להתעסק בדברים חשובים יותר. אנחנו רואים שהיא מסוגלת לאהוב אותו למרות חוסר הפופולריות שלו. הוכחות לכך יש בפרקים BB&B, שבו קורדי קוראת להרמוני "כבשה" וכבר לא איכפת לה מה אנשים או אפילו החברות שלה חושבות עליה, היא תמשיך לאהוב את זאנדר. הוכחה נוספת לכך היא בפרק "Go fish" שבו היא מתוודה (בפני דג
) על כך שהיא אוהבת את זאנדר, אפילו אם הוא יהיה מכוסה בקשקשים. זאת גם הסיבה שקורדי כל כך נפגעה מזאנדר כשהתנשק עם ווילו. הוא זה שגרם לה להשתנות כל כך, ואחר כך בגד בה. באנג´ל (תחילת
): הדמות שלה מתפתחת עוד יותר כשהיא מצטרפת למלחמה בין טוב לרע ב"אנג´ל חקירות" - יש לה כבר מטרה חשובה בחיים, ואח"כ קורדי מקבלת חזיונות שגורמים לה כאב ראש ובהם היא רואה סבל של אנשים אחרים, כלומר היא סובלת סבל אישי כדי לעזור לאחרים, ומקבלת את זה. בפרקים האחרונים של העונה השנייה, אנחנו רואים שהיא הופכת לנסיכה בפייליאה, החלום שתמיד היה לה, אבל בסופו של דבר היא מוותרת עליו כדי לחזור ללוס אנג´לס ולהמשיך לעזור לאנשים. 2. ווילו: אין לי הרבה מה להוסיף עליה כי כבר הסברתם את השינויים שחלים עליה. מחנונית תולעת ספרים, חובבת מחשבים וחסרת ביטחון היא נהיית בהדרגה מכשפה ואח"כ יוצאת מהארון. היא כבר לא חסרת ביטחון, היא חזקה מאוד ואנחנו יכולים לראות את זה בעונה החמישית
היא מנסה לנצח את גלורי (אחרי שפגעה בטארה), אלה חזקה מאוד שאפילו באפי לא מעיזה לבוא סתם ככה ולהלחם בה. גם פרק "The gift" באפי סומכת עליה בזמן המאבק בגלורי, ובאמת היא תורמת המון באמצעות כישופים. תחילת
601 היא משתמשת בכישוף כדי לראות את המצב בבית הקברות, לגבש אסטרטגיה, לתת הוראות לבאפיבוט והסקוביס איך לפעול ולהנחות אותם. סוף
3. ספייק: מהביג באד של העונה השנייה שמטרתו להרוג את הקוטלת, הדמות שלו מתפתחת והוא עם הזמן מתקרב לסקוביס. הסיבה העיקרית היא הצ´יפ שהיוזמה השתילה לו. בעונה הרביעית הוא כבר ממש קרוב לסקוביס, חולק מרתף עם זאנדר, עוזר להם וכו´. בעונה החמישית
ספייק מתאהב בבאפי, מתוודה על כך בפניה, ואפילו מוכן להרוג את אהובתו הישנה, דרוסילה, למענה.

M16B

New member
לדעתי הכי השתנו......../images/Emo58.gif6-7

ספייק- מהערפד הכי רע שהיה בסדרה (חוץ מאנג´לוס אבל הוא לא נחשב) לכזה חמווווווווווווווד (ראו 5-7). האהבה משנה אנשים. באפי-מבת 16 רגילה (עד כמה שקוטלת יכולה להיות רגילה) ל..... אנשים היא אמא במשרה מלאה!!! (ראו עמצע7-5) פלוס זה שהיא סופר בוגרת בשביל בחורה שהיא כולה בת 23. ווילו-החננה של השכבה לBIG BAD של העונה ה6 +הכוחות וזה שהיא לסבית (מה שלא נראה אומר משהוא האופי של הבנאדם חוץ מזה שהוא הולך עם מה שהוא מרגיש אבל זה ממש לא קשור)

hospital_food

New member
בקשר לספייק ועוד...

ספייק הוא השתנה מאוד , אבל השינוי הזה לא הגיע ממש ממנו, אם לא היו שמים לו את השובב במוח הוא היה לדעתי עדיין אותו ספייק מהעונה השניה. בקשר לקורדי, לא יודע, אני מוצא את השינו שלה קיצוני למדי, נכון אנשים מתבגרים עם השנים,אבל השינוי שלה קצת מהיר ומזוייף לטעמי ,הכל בשביל שהיא תתאים ל"אנג´ל". זה נורא מגניב לשנות ביצ´ית סנובית לבחורה מחושבת ונחמדה, אבל השאלה איך עושים את זה, השינוי הזה קרה מהר מאוד,פחות משנה. לדעתי הוא לא אמין. כנל לגבי ווסלי,בעונה השלישת הוא עושה טובה שהוא נלחם בערפדים בזמן ההתעלות ובעונה הראשונה של "אנג´ל" הוא נלחם בשדים וערפדים בתור תחביב כזה מגניב,והוא עוד מצויין בזה. הדמות שהשתנת הכי יפה בסדרה ובכלל בטלוייזה היא כמובן ווילו(וממש לא בגלל שהיא "הפכה" ללסבית). (לא אפרט כי אנשים כבר עשו את זה כאן יפה מאוד)

Buffybot

New member
לאחר מחשבה רבה...

שקלתי את השינוי בכל אחד משני הכיוונים (ולא עשיתי את זה כל כך הרבה זמן, כמו שזה בוודאי נשמע מההודעה שלי), כיוון השינוי הפנימי וכיוון השינוי החיצוני. החלטתי שזאת שהכי השתנתה היא וילו. היא היא השתנתה הכי הרבה גם חיצונית וגם פנימית, והסיבות כבר פורטו כאן. באפי לא כל כך השתנה חיצונית חוץ מזה שהיא התחילה להתלבש בבגדים-
אבל השינוי הגדול בבאפי הוא בפנימיות שלה שהיא מחצינה :) כמו שכבר אמרו-האימהות והבגרות שנוצרו בה לאחר סדרת אירועים משפיעת חיים. אני אישית לא מתה על הבאפי הזאת. -הבאפי הבוגרת והמבוגרת. גם זאנדר התבגר, יותר ממה שרציתי והוא כבר בכלל לא מצחיק. השינוי החיצוני שלו לא ממש גדול, כי מדי פעם הוא כן מתלבש בבגדי התיכון. אבל אני חייבת לציין-בעונה ראשונה היו פרקים רבים בהם אהבתי את הבגדים שלו. וכמה מעונה שנייה. גם אצל זאנדר השינוי הוא יותר פנימי, ואני בהחלט מסכימה-בזכות אניה. אניה-בכלל לא התשנתה חוץ מהעובדה שהיא מתחילה להתרגל לאנושיות. אבל עדיין, זה שינוי קטן מאוד כי הוא בקושי נראה אלא מדי פעם בקטעים שלא אציין כדי לא להרוס. גם לטארה יש שינוי קטן, עליו אחראית וילו. היא נהייתה פתוחה יותר ופחות ביישנית, הגמגום נעלם יותר ויותר והיא נראית כזאת נורא נוחה לדבר איתה. התבגרה במובן מסויים. אבל מצד אחר אנחנו לא כל כך מכירים אותה, כמו שאנו מכירים את השאר. הגענו לג´יילס--באמת שאני לא יודעת. אני לא חושבת שהוא השתנה הרבה, לא לטוהב ולא לרעה. אבל כל מה שאני יכולה להבחין בו, שזה קרה בעונות פחות מתקדמות, איך הוא נהיה מצופה לאב, ולא רק בשביל באפי. המראה החיצוני שלו השתנה מעונה רביעית, לאחר שהוא כבר לא ספרן, הוא נפטר מהבגדים הבריטיים והלך על סוודרים (אוי, כמה שנעימה לי המילה הזאת כרגע-סוודרים). דון, עד כמה מעט שאנחנו מכירים אותה, שמים לב שהשתנתה בהדרגה, והיא צורחת את שמה של באפי פחות ופחות. עכשיו בקשר לספייק, אני מסכימה עם תאוריית הצ´יפ. הוא לא היה משתנה כ"כ אם לא היה לו את הצ´יפ. חיצונית הוא לא השתנה. ובכלל, אני חושבת שהסידרה עצמה נורא השתנתה והתבגרה. ג´וס גאון שלי!

Buffybot

New member
הו, וקורדליה כמובן!

נורא השתנתה ועשתה up and downs. השינוי הראשון שחל בא הוא כמובן בעונה שנייה והיא קבעה את זה במקומו לאחר שניפנפה את הרמוני מול חברותיה ומול זאנדר. ואז שוב עברה קבוצה ושוב, לקראת טקס הסיום היא עזרה להם והכל. לכן זה לא פנייה כל כך חדה מבאפי ואנג´ל. אבל כן, באנג´ל-ממש לאהוב אותה. היא מזכירה לי אותי עם הדירה המלוכלכת שלה. ואז אני חושבת--בעצם ייתכן שקורדי היא בכלל טובה בנשמה והיא עשתה את כל עניין היבצ´ית הפופולרית רק כדי להיות פופלרית. ב"נערה בלתי נראית" היא אפילו מספרת לבאפי כמה זה קשה. אני חושבת שהיא עצמה נערה-אישה טובה שבסך הכל רוצה להיות מקובלת ולכן שמה מסיכה. באנג´ל היא רשאית להתנהג איך שהיא רוצה, כי הרי התחרות היא כבר לא פופולריות.

talrv

New member
לגבי קורדי והשינוי....

אני דווקא מסכימה עם hospital food שהשינוי הוא די מופרך ונעשה מהר מדי... כן היא עזרה להם בסוף עונה שלישית, וכן היא גילתה צדדים נחמדים, אבל עדיין, היא פתאום הגיעה לאנג´ל ושונו כל המאפיינים שלה, בלי סיבה מיוחדת. ב"נערה בלתי נראית", לדעתי לפחות, התכוונו להגיד שיש לה תקנה בדרך מסויימת, ושהיא כן יכולה להיות בסדר ולעזור, אבל תמיד יישאר לה האופן הביצי´. קורדי באנג´ל הייתה האישה בלי הטאקט, להזכירכם האישה שאמרה "טאקט זה פשוט לא להגיד את האמת" ו"כאילו בושה זה משהו להתגאות בו" (בתרגום חופשי), וכל זאת כשהיא יוצאת עם זאנדר ו/או עוזרת לסקוביס. אז הנה קורדי באה לLA ופתאום כל האמיתות שלה לגבי החיים נעלמו? לדעתי השינוי היה פשוט מהר מדי ויותר מדי, ובכלל הרס לדעתי (ולעוד הרבה חובבים של קורדי "הישנה") את הדמות של קורדי. בעונה השלישית של אנג´ל למשל מ ר ו ו ח ס פ ו י ל ר י היא נהיית משעממת פחד ומעצבנת. הסיפורים איתה פחות ופחות עניינו אותי וממש אמרתי תודה שהיא הלכה בסוף העונה. ובעונה הרביעית ע ו ד מ ר ו ו ח ו ן היא פשוט כל כך לא מעניינת (וכמו שטריליאן אמרה פעם - דודה..) סוף ספויילרים!! עוד משהו לגבי ספייק. כתבתי הודעה די ארוכה למה אני חושבת שהשינויים שבו היו באמת בגלל הצ´יפ, ששינה בעצם את כל העולם שלו.. תחשבו על זה ככה, כמו להגיד למכור באפי בלי באפי יותר, לעולם, לא יכול לראות, לשמוע, לקרוא ולדבר על זה. חוץ מהעובדה שהייתם משתגעים, לא הייתם מסתגלים ומשנים את הרגלי החיים שלכם? אבל הייתם קוראים לזה באמת משתנים? נ.ב. אם עוד יש לכם כח לקרוא אחרי ההודעה הארוכה, קיבלתי את הטלפון המיוחל מטוואר רקורדס ואני צריכה ללכת לקניון כדי לקחת את הפסקול של באפי שהגיע! אול ילרובכם זה לא אומר יותר מדי, בתור דייזי הייתי מתעודדת
ואני אישית מאושרת!

ד י י ז י

New member
שבוע בלי פרק באפי אני בקושי שורדת..

אז ככה כל הזמן?! ובאמת, ברגע שהייתי מקבלת קלטת ישר הייתי רואה את זה ומתמכרת מחדש... כמו בפיק אחד שקראתי,שברגע שהורידו לספייק את הצ´יפ הוא נשך את ווילו.. כי הוא רשע.. אין נשמה, אין מצפון שיעצור אותו.. וטל, בקשר לדיסק - יאא! אני מתרגשת בשבילך! בפעם הבאה שאני בקניון אני מזמינה! תתחדשי.

talrv

New member
תודה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

גם אני מתרגשת בשבילי!!
אני מתה כבר להגיע לקניון... אני שונאת חורף ומשתגעת בלי באפי

ד י י ז י

New member
are you out of your mind?!

לא אוהבת חורף?! ואין לך פרקים במחשב? פרקים על קלטות? פרקים שלא ראית מזמן או משהו כזה.. ששמרת לעת מצוקה ומשבר? חשבתי על משהו לאחרונה (לאחרונה בשיעור מתימטיקה אם הייתם חייבים לדעת) אין בעיה שאי אפשר לפתור עם פרק באפי! *פרצוף נחוש* החברה שלך רוצה לפגוש משהו מהאינטרנט ואת דואגת - "אני רובוט, את ג´יין". יש לחבר רגשי נחיתות? - "הנערה הבלתי נראת". חבר רוצה לפגוע בעצמו? - "אירשוט" או "כפרות" (וגם שיחה רצינית.. אבל זה כבר לא קשור) בעיות עם האחות הקטנה? - חצי מעונה 5! אולי תתחילו להאמין שגם אחותכם לא אמיתית..
see my point? סתם מחשבה שעברה בראשי...

למעלה