משהו.....

../images/Emo26.gifמשהו......./images/Emo36.gif

אז ככה...... הקדמה- היה לי ממש כיף אתמול.... ועכשו... באחד משיעורי חינוך\ חברה\ איך שלא תקראו לזה.... המורה העבירה לנו משהו... יותר דיון מהעברה..... אז ככה... השיעור התחיל במן משחק.... עם שני חלקים. חלק א'- כל בת שניה מקבלת חפץ [מספריים, עיפרון, כמה אגורות וכו'] כל בת שקיבלה חפץ אומרת אם היה אכפת לה שיקחו לה את זה בלי רשות..... חלק ב'- הבנות שלא קיבלו מקודם חפץ, מקבלות עכשו... והן אומרות אם הן היו לוקחות את החפץ הזה בלי רשות.... הבנות אמרו מה שהיה להן לומר..... ואז התחיל דיון.... האם גם לקחת דבר כזה קטן בלי רשות, זה נקרא גניבה....?! מה דעתכם בנושא?! המשך יום מצוווווין לכולם, וחג שמח

tamarhp

New member
אני ממש ממש משתדלת בקטע הזה

אבל חבר'ה - תחשבו למשל שאתם באים להגיש מבחן למורה, ושכחתם לכתוב את השם, מה הבעיה לקחת לשניה את העיפרון בשולחן שלידך, לכתוב את השם ומיד להחזיר? אני באמת משתדלת בקטע הזה ואני לא לוקחת בלי רשות כלום, חוץ ממקרים ממש ממש דחופים שאין לי ממש ברירה ושידוע לי שאותה בת לא תכעס, אבל ראיתי מספיק מקרים בכיתהשלי שלבנות ממש לא היה איפכת לקחת בלי רשות - "רק לשניה" או "זה כולה דף.."

זה לא עניין של דעה, זה עניין של הלכ

הלכה. בהחלט, כל דבר קטן שאת לוקחת - זהו גניבה או לכל הפחות גזל. אפילו אם את לוקחת סתם בצחוק לחברה שלך קלמר ועושה ת'צמך לוידת איפה הוא, היא מחפשת אותו וזה גורם לה צער. כל עוד לקחת משו לא שלך בלי רשות הבעלים - זה גזל/גניבה...

למעלה