כנסו

SavageGirl1

New member
../images/Emo26.gifכנסו../images/Emo36.gif

אני צריכה לשמוע כמה דעות שלכם בשביל איזה עבודה שאני עושה...(בבקשה שתפו פעולה..)
אז ככה: איך אתם מגדירים זהות יהודית
(לפי דת? מוצא? ציונות? תפיסות? וכד'..) ומי לדעתכם נתפס יותר יהודי, מי שחי בארץ? או מי שחי בחו"ל? (ואם זה משנה בכלל לדעתכם..) מקווה שתענו..טנקיו!!

MS6

New member
וואו יש מיליון אפשרויות...../images/Emo12.gif

לכל אחד יש זהות יהודית משלו, זה דבר שמשתנה מאדם לאדם, אי אפשר לעשות זהות יהודית כללית... אני אעשה את שלי למשל: אורתודוכסי שומר מסורת, ספרדי, בעל תפיסה מדינית הדוגלת בא"י השלמה (משני גדות הירדן), ליברל. לדעתי אין דבר כזה מישהו יותר יהודי ממישהו אחר, או שאתה יהודי או שאתה לא...

A m i r 17

New member
אוף איתך!!!!

לא מספיק יש לי אזרחות בבצפר גם בזמן החופשי שלי את תוקעת לי את זה??? אוקיי אז לשאלתך... לפי דעתי כל אחד אשר חושב שלעצמו הוא יהודי אז הוא יהודי... אין הגדרה מדוייקת לדעתי למילה יהודי. אני למשל גאה מאוד להיות יהודי אבל בדרך שלי, אני חוגג את החגים, עשיתי ברית עשיתי בר מצווה אבל אני לא שומר על כל מנהגי התנ"ר כגון:שבת, כשרות וכ"ו.... יכול להיות מישהו שרק עשה ברית בגלל שהוא היה תינוק ולא שלט על מעשיו אבל בר מצווה לא רצה לעשות כי לדעתו זה מנהג דפוק והוא חושב עדיין שהוא יהודי! ובקשר למי יותר יהודי? אין דבר כזה יותר יהודי פחות יהודים, כולם יהודים באותה רמה, מי שחי בארץ, מי שחי בחול ומי שחי על הירח... פשוט יש סגנונות שונים של יהדות, יש יהדות רפורמית, אורטודוקסית, קונסרבטיבית ויש את החילונים.... לפי דעתי עובדיה יוסף לא יותר יהודי ממני... לפי אמונתי אז שנינו עשינו ברית ושנינו עשינו בר מצווה אז שנינו יהודים באותה רמה!

yossi018

New member
אז ככה...

כפי שכבר אמרו מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי, השאלה איך היהודי מגדיר עצמו. יש הרבה סגנונות: יש את היהודי החרדי, היהודי הדתי היהודי הרפורמי, היהודי שאינו מאמין באלוהים. בקיצור, כל מי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי במשך כל חייו גם אם הוא יתנצר. השאלה איך הוא מבטא את יהדותו אם בכלל... אני למשל מגדיר עצמי כיהודי חילוני-ציוני.

SavageGirl1

New member
וואי תודהה לכולם../images/Emo13.gif

אבל עכשיו עוד שאלה (קטנה...) כי כולם פה קישרו זהות יהודית ישר לדת..אבל מה עם ציונות או קשר למולדת??..בהגדרה של הזהות היהודית גם זה כלול הריי... וכל היהודים שחיים בגולה, לא משרתים בצה"ל, ורובם גם לא לוקחים חלק בארגונים מסויימים שמשתפים פעולה עם ישראל... קיצר מה שרציתי לשאול זה, אם לדעתכם זה גורם ל"זהות היהודית" שלהם (לא לעצם העבודה שהם יהודים פחות או יותר,אלא לזהות) להיות פחותה מאלה שכן גרים בארץ?? <נ.ב- ולא, 'זהות יהודית' ו'יהודי' זה לא בהכרח אותו דבר...>

yossi018

New member
אז ככה II

יש גם יהודים בארץ שלא משרתים בצבא, זה אומר שהם לא יהודים כל יהודי יכול להגדיר את זהותו כפי שהוא מוצא לנכון... זהותו היהודית אינה נתפסת רק לפי האמונה שלו האלוקים, וזה ברור שציונות או אמונה בארץ ישראל זה חלק מזהותו, וגם עמדתו הפוליטית יכולה להכנס לזהותו היהודי. כך למשל יכול יהודי להגדיר עצמו כיהודי-דתי-ימני-המאמין בארץ ישראל ממערב לירדן. או יכול מאוד להיות כי יהודי מסויים לא יכניס לזהותו את דתו משום שאינו מאמין בדת, והוא יגדיר עצמו כישראלי בלבד!

MS6

New member
לא מסכים איתך...

"זהות יהודית"-זה אך ורק במובן הדתי, לכן ניתן לחלק את הזהות לארבע קבוצות גדולות: אורתודוכסים,רפורמים, קונסרבטיבים וחילונים. האורתודוכסים מחולקים לשני סוגי קבוצות, ספרדים ואשכנזים וחרדים, חרד"לניקים, דתיים-לאומיים ושומרי מסורת.

yossi018

New member
לא מדוייק!

היא לא התכוונהלזהות במובן של הגדרת דת... היא התכוונה איך היהודים מגדירים את הזהות שלהם... יש יהודים שמגדירים עצמם במובן הדתי כמוני, כמוך וכמו רוב היהודים. אך יש גם יהודים (שלפי הדת הם יהודים ואין על זה ויכוח) שאינם מכניסים לזהותם את זהות הדת כי אינם מאמינים בא... ויכול להיות שיהודי מסויים אף יגדיר את זהותו כ נוצרי-ישראלי... אך עדיין עפ"י ההלכה הוא יקרא "יהודי". זה אני או שזו המחלוקת הראשונה בפורום הזה ביני לבין משה

MS6

New member
גבר סתכל על המושג "זהות יהודית"

"יהודית" כמו הדת ה"יהודית" זהות יהודית הכוונה אך ורק בנוגע לדת

SavageGirl1

New member
לא.. אתה טועה.

זהות יהודית ממש לא נוגעת רק לדת! ובעצם..לזהות היהודית אין עדיין הגדרה...אבל כל אחד מגדיר את עצמו כיהודי לפי מה שחשוב לו יותר..יש כאלה שהדת חשובה להם יותר, ויש כאלה שפחות...

yossi018

New member
ניסחת את השאלה בצורה לא ברורה...

היית צריכה לשאול "איך יהודי מגדיר את הזהות שלו?" ולא איך מגדירים את ה"זהות היהודית" כי אם זו השאלה אז כעקרון משה צודק... כי ל"זהות יהודית" יש מס' אפשרויות והם אלו שהעלה משה. חרדי, דתי, חילוני.

SavageGirl1

New member
לא...

כי אם הייתי שואלת כמו שאמרת, אז באמת כל אחד יענה לפי איך שהוא רואה את עצמו...(כיהודי) אבל מה שהשאלה שלי אומרת זה לא-מי יהודי ומי לא? אלא זה- מה הקריטריונים שלפיהם קובעים את הזהות היהודית...(או במילים אחרות-מהי זהות יהודית) ואז זה לא רק דת...זה יכול להיות הרבה דברים.

MS6

New member
את טועה

"זהות יהודית" זה רק דבר אחד... אם נשאל מה ההגדרה שלך אז התשובה היא כל מה שיוסי רשם...

y l 18

New member
צר לי עלייך מאמי

אבל למה ששאלו אותך אין תשובה......אני זוכר שאיזה מרצה נחמד הירצה לנו בקורס ב' של בית"ר בדיוק על זהות יהודית ואף אחד לא ממש ידע לענות הוא פשוט פסל הכל!!!!!!! לכן קל לנו לומר שלכל אחד יש את הזהות היהודית של עצמו......מי ששאל אותך את השאלה הזאת כנראה מצפה שתגידי לו את האמת שאין זהות יהודית אחידה זו האמת.....

MS6

New member
אנ יזוכר את הפעולה הזו..

צודק לבקו... זו הייתה הפעולה הכי טובה שהייתי בה בחיים שלי, במשך שעתיים הוא פסל משהו כמו 100 תשובות וזו כנראה התשובה המצופה, כשהוא אמר "זהות יהודית" הוא התכוון מיהו יהודי? ועל השאלה הזאת אין תשובה, זה משום שאם אתה אומר "מי שאימו יהודייה" אז שואלים איתו "ואיך יודעים אם האמא יהודייה?" אז הוא אומר "משום שאמא שלה יהודייה" ואז שוב שואלים "ואיך יודעים שאמא של אמא שלה יהודייה" וכן הלאה... ואת זה אי אפשר להוכיח, וזו כנראה התשובה שהמורה שלך מחפש/ת, אני עניתי על השאלה תוך כדי הנחה שכל מי שחי בעולם והקהילות היהודיות מגדירות אותו "יהודי"- הוא יהודי. זה משהו ממש מסובך... בקיצר התשובה שלי והתשובה של לבקו שתיהם נכונות, רק ענינו על דברים שונים...

למעלה