אלון סלומון
New member
../images/Emo26.gif הכפפה 5
ועוד אחד עם הבעלים ובנו. בהפלגה הזו מה רבו ההפתעות. אין לדעת איך יפתיעה אותנו הצוות. שנאמר- מקלות בשפיצים יגיעו גם מידי הצוות. היינו ארבע, אני וחבר, הבעלים ובנו. צ האב י בנו א חברי ואני. עוד שהגענו לספינה הסתבר כי צ רואה את הים בצורה שונה. לאחר התארגנות נאותה יצאנו להפלגה. הכול היה קשורה ו י. לקח פיקוד על התזונה. ובכל פעם שהתעוררתי משנתי, המתינה לי הפתעה. הראשונה הייתה פירוק מבנה הסלון וחשיפת מיכל הדלק שהיה מותכן תחת המושב. למה? שאלתי. צ. השיב כי המיכל מאד חם והוא רוצה לגלות מדוע. השנייה הייתה ממש מצחיקה. צ. לפתע קרא בקול, אני מבקש את כולם להכין תיקי נטישה אישיים. ??? בראשי, מה נוטשים? הפלגנו בים 2 והכול היה נהדר,פשוט כך חשב שעדיף. בהפלגות כאלה האיזון חשוב, והחלטתי לא להתנגד לדרישה. ולכן אספנו א. ואני לתוך תיק יד 4 חבילות סיגריות+זיפו+בנזין. והכרזנו מוכנים. השלישית הייתה ממש מפתיעה. אני עולה לסיפון, ובחוץ ים 4 . צ. יושב על בוסנצר ליד התורן ו י. בנו מתחיל למשוך במעלן. ע צ ו ר אני צועק. מה קורה פה? האנטנה השתחררה מעט, עונה צ. לאחר שבוטלה העלייה לתורן, י. ניגש אלי ואמר: לאבי יש פחד גבהים ממילא לא היה מגיע רחוק. – מי יודע? הרביעית כבר עברה כל גבול וממש הייתה מסוכנת. לילה. אני ו א. ישנים. י. ו צ. במשמרת. ים 4 לפתע צעקה >>> אלון בו מהר. אני עולה לקוקפיט מסתכל לפנים ונדהם. אניית ענק במהירות מיירבית, שטה ישירות אלינו. שיט! בערך דקה להתנגשות! תביאו פרוזקטור צעקתי. להפעיל מנוע. ומיד כשהגיע הארתי על המפרשים ובעיקר על החרטום. לשמחתי האנייה עשתה כמוני והדליקה פרוזקטור לכיוון חרטומה. לפתע הלילה כאילו הפך ליום. הייתה בהירות וניתן היה לראות בברור את קורס ההפלגה של כל אחד מאיתנו. ומכאן מניעת ההתנגשות הייתה קלה. 90 מעלות לשמאל, מהירות מיירבית ואנחנו מחוץ לסכנה. מה לא ראית אותה? שאלתי. ו צ. הפתיעה אותי בגדול. בוודאי שראיתי ועוד מרחוק, אז לא ידעתי מה לעשות אז שטתי על המקום, במעגלים. זה המקום לציין כי צ. מחזיק בתעודה המתאימה להשטה. למזלי, מכאן ועד סוף ההפלגה הים התחזק ל 6 בופור. צ. התכנס, ולא המציא הפתעות נוספות. "בטח באללה אבל קשור את גמלך" נאמר במדבר. היזהרו מאנשי צוות שנחשבים ליודעים ומבינים, גם הם מפתיעים. soso_sami אתה לוקח.