בדי ריפוד

chayahd99

New member
../images/Emo26.gif בדי ריפוד

ביום שישי האחרון ישבתי למיין כמויות רבות של בדי ריפוד שקיבלתי
הראש שלי מפוצץ
ברעיונות אך כרגע השאלה שמנקרת בראשי היא איך תופרים את הבדים הללו. הבדים כמובן עבים מהרגיל ובמרקמים שונים. אשמח לטיפים בנושא.

יש לי דווקא רעיון

מאחר והבדים עבים אי אפשר כמובן לעשות אתם עבודת טלאים רגילה שבה החלקים קטנים אבל אם את מכירה עבודות של האמיש יש כמה דגמים מסורתיים שלהם בהם החלקים גדולים כמו למשל הדימונד או כיסוי מיטה שעשוי פסים לאורך (בערך 1.20) וסביבם כמה מסגרות בכל אופן אפשר להשתמש בהם לעבודות גדולות בהן החלקים גדולים בהצלחה

chayahd99

New member
ולגבי הנחיות תפירה../images/Emo35.gif

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת
אני מניחה שאת מתכוונת לדוגמא בתמונה המצורפת. לגבי כיסוי מיטה שעשוי פסים - אני לא בטוחה למה את מתכוונת. אשמח אם תצרפי קישור לתמונה. בכל מקרה, רעיונות יש לי בשפע, השאלה היא יותר לגבי התפירה. האם צריך מחט מיוחדת
אולי רגלית מיוחדת
לאחר התפירה האם כדאי לפתוח את הבד או להניח לצד אחד
האם יש משהו שאני צריכה לקחת בחשבון בעת התכנון או תוך כדי העבודה

שולרון

New member
תפירה של בדי ריפוד

לעניות דעתי לתפור בדי ריפוד בצורה רגילה הוא רעיון בעייתי גם כשמדובר בחתיכות מאד גדולות. התפרים יוצאים מאד מגושמים. אחת השיטות המתאימות לבדי ריפוד זה לשים שתי חתיכות עם צד ימין כלפי מעלה אחת ליד השנייה ולחפוף קצה אחד כ-1 ס"מ. באיזור החפיפה לתפור בזיגזג או תפר דקורטיבי - כך יש רק שתי שכבות בד בתפר. אפשר גם להניח את חתיכות הבד ישר על גב עם או בלי מילוי ולתפור את אותו התפר אבל דרך שתי החתיכות והגב או שתי החתיכות, הגב והמילוי. כך גם חוסכים כמה צעדים בדרך. זהו, אלה שתי האגורות שלי לדיון (כמו שאומרים האמריקאים)

nesherkal

New member
אנחנו עשינו אחרת

בעלי ואני חיברנו במכונה את הריבועים ואז חיברנו ביחד, בלי מילוי. יצא כיסוי מיטה מהמם.

chayahd99

New member
אבל../images/Emo35.gif

איך התגברתם על הבעיה של עובי הבד
...ובשביל ההשראה, אשמח לראות תמונה

chayahd99

New member
מקסים../images/Emo70.gif

הכי אהבתי את הכריות
ושוב, לא היה קשה לתפור את הבדים
מה העובי שלהם

nesherkal

New member
ממש לא. אבל אולי .....

כי יש לי מכונה ישנה שתופרת גם ברזנט.

chayahd99

New member
הגדרת יפה את הבעיה

זה בדיוק היה החשש שלי, שהתפרים יצאו מאוד מגושמים. היה לי קשה להתנסח, אך את הגדרת את זה מעולה. הרעיונות שהצעת נשמעים לי טוב, נראה לי שאנסה את זה.

לגבי התפירה זה תלוי כמובן בעובי הבד

גם בבדי ריפוד יש עוביים שונים לי יש בד ריפוד מרוקאי שהוא מאד עבה וכזה הייתי תופרת כמו ששולרון אמרה זה ניראה לי הכי טוב קיבלתי גם המון בדי ריפוד שניקרא אלקנטרה וזה בד לא מאד עבה וניראה לי שבבד הזה אפשר לתפור רגיל רק בחלקים גדולים מצטערת שלא עניתי קודם יש שלושה מחשבים בבית וכולם תפוסים כל השבת אז אני מוותרת

ציפי טל

New member
בדים עבים...

אפשר לעשות איתם שטיחונים למקלחת.... או למרגלות המיטה

chayahd99

New member
../images/Emo132.gif לא חשבתי על זה

תודה על הרעיונות המיוחדים.

ציפי טל

New member
שלום לך chayahd99

הכי חשוב, שנה טובה, והרבה אושר ובריאות....מזמן באיזה טיול משפחתי שעשינו, עברנו דרך המפעל של נעלי חולתה, (ליד יסוד המעלה) ראיתי שאת השאריות מנעלי הבית שהם תופרים לכל עם ישראל...הם פשוט זורקים לפח, נכנסתי לחנות וביקשתי רשות לקחת (וקיבלתי- ללא תשלום ),באתי הביתה וילדי שהיו אז קטנים ביקשו משהו לרגליים כשיוצאים עדיין רטובים,לפני שמטיילים בכל הבית...ועד שנועלים נעלי בית, ומפה הגיתי את הרעיון, לעשות שטיח למקלחת ואפשר גם לכבס....חג שמח שמחה שעזרתי ציפי טל אילת

chayahd99

New member
../images/Emo45.gif איזה רעיון מעולה ובטח שמיש ביותר

אכן למדתי כבר שהדרך הטובה ביותר ליצירה היא לפתוח את העיניים, לקלוט כל מה שהולך סביב, ולקחת רעיונות דווקא מהדברים היומיומיים שמקיפים אותנו ושנראים לרוב כמובנים מאליהם.

ציפי טל

New member
שנה טובה ,"דרכת לי על היבלות." ..

הגרוש שלי היה אומר לי כל הזמן על ערמות הבדים, והעבודות...הסמרטוטים שלך...שאת לוקחת ממקום למקום... אם הייתי חושבת על המשפט המבריק הזה (הזבל שלהאחד הוא אוצר אצל השני...) הייתי מצליחה לסתום לו את הפה...אף פעם לא פירגן לעבודותי... אין דבר יקח קצת זמן ואחזור לעצמי-ולמלאכת היד שאני כה אוהבת חג שמח

למעלה