ZARA

Siammmm

New member
../images/Emo243.gif../images/Emo243.gifZARA

כל מילה מיותרת זארה נוקטת תקופה ארוכה באנטי ישראליות ואנטישמיות, למרות שחנויותיה בישראל מכניסות לה כסף רב, בהתחלה זה היה שלא הדפיסו את דגל ישראל עם המחיר בשקלים לצד דגלים ומחירים במדינות אחרות כי הערבים איימו בחרם, עכשיו הם משווקים תיקים עם רקמות של צלב קרס. הגיע הזמן להראות לזארה שגם היהודים במדינת ישראל יודעים לעשות חרם - העבירו לכל מי שאתם יכולים קרא ואחר כך לפתוח את התמונה המצורפת. מזעזע!!!!! אופנת זארה שיווקה תיקים רקומים בצלבי קרס לצד פרחים... כאילו ב"תמימות" נרקמו צלבי הקרס לצד הפרחים והקישוטים האחרים. די! האנטישמיות השינאת כלפי היהודים בעולם ממשיכה ומנצלת כל הזדמנות להראות את זה..אנו קוראים לכולם להחרים את היצרנים האלה שפוגעים ומזלזלים בנו שוב ושוב. עד כאן!! העבירו לכולם ואל תקנו ZARAיותר!!!!!!!!!!

אני לא מסכימה איתך

זה שאתה אינטלקטואל שמצוי בנבכי ההיסטוריה התרבותית של העולם זה אחלה, אבל תראה לי ישראלי אחד שלמראה צלב קרס הוא לא מתחלחל ומקשר את זה ישירות לזוועות הנאצים. אני בכל מקרה כן, וזה מזעזע לראות את זה כסמל אופנתי. אני עם סיאם !

BiggPoppa

New member
אריאלה יקירה

אני ממש לא אינטלקטואל. מה שכן - אני לא מאמין לכל מה שאני שומע. כשקראתי את הסיפור הזה לפני שנתיים, במקום להתלהם, בדקתי איך זה יכול לקרות ואז קראתי קצת על מוצאו של צלב הקרס. אני מסכים איתך שצלב קרס גורם לכולנו (גם לי) להתחלחל. לכן כתבתי שהיה כאן חוסר טאקט של רשת זארה. בד בבד אני לא חושב שיש מקום להאשים את זארה באנטישמיות. כמו כן, אני בספק אם התיק הזה עדיין נמכר. שבת שלום לכולנו.

../images/Emo24.gif נמכר או לא נמכר

דאט איז דה שאלה? לא! בוא נעזוב שנייה את נושא הרלוונטיות , אני מסכימה שזה היה מזמן, אבל תבין איזה דבר הזוי זה מה שהם עשו פה ... אתה מבין שכדי לקדם מכירה של פריט אופנה הם השתמשו בסמל הזה? אני חושבת שיש פה טעם לפגם . אני מאוד אוהבת סמלים עתיקים. יש לי קטע רוחני כזה שגורם לי להתעמק בסמלים של פעם ולנסות לפענח מה חשב היוצר של אותם סמלים בעת יצירתו.... ללא ספק צלב הקרס היה מקבל יחס כזה של עניין מצידי אם לא היו עושים בו כזה שימוש זוועתי בהמשך ההיסטוריה. נכון שהסמל כסמל הוא סמל פשוט, נטול כוונות זדון, אפשר לומר אפילו יפה מבחינה גרפית, אבל הוא מפלצתי !! הוא מסמל מכונת הרג והשמדה של עם בגלל עצם היותו קצת אחר. אין אחד בכל העולם שלא יודע מהו צלב קרס ולמה שימש ו/או סימל. בעיניי מה שזארה עשו זה ניצול לרעה של משהו שהוא תמים לחלוטין. כולה סמל, נכון? אבל דווקא בקטע של זארה, שזוהי חברה עולמית של אופנה שרבים מבני הנוער נושאים עיניהם למותג הזה בכל העולם, כלומר- מובילת דעת קהל, הם גרמו לעוול גדול יותר- כי נער ונערה כאלו שקנו את התיק נגיד באוסטריה, ובאמת כי הוא מצא חן בעיניהם מבחינת עיצוב וכו' , והם מתגאים בתיק הזה והולכים איתו ברחוב כדי שכל החבר'ה יראו איזה קוליים הם - אז מה זה בעצם משדר? שצלב קרס על כל המשתמע ממנו הן מבחינה סימלית והן מבחינה היסטורית הוא קול. אז היום, כשבכל העולם אנו רואים התעוררות ניאו נאצית אז זה רע, וזה מסוכן כי זה בא מגוף כזה כמו זארה. זארה, עם כל שיטות השיווק והפרסום שלהם, אתה מבין איזה כוח זה? איזו שטיפת מוח זו? הם גדולים, הם נתפסים אצל האנשים כאופנתיים , הם מקבלים לגיטימציה על כל מה שהם מפרסמים וזה כדור שלג. הם התכוונו "רק לסמל ההינדי ההוא" , אבל הנער האוסטרי קל הדעת פירש את זה כאור ירוק לתקיפת יהודי בבית הכנסת. זה מסוכן, זה מאוד מאוד מסוכן הקטע הזה ואני בהחלט חושבת שמה שעשתה פה רוני זו לא התלהמות, כי אם נשתוק, אם נבליג הרי שזה מאוד מזכיר את השתיקה וההבלגה של פעם ... שלנו. זה לא כמו שאיזה עיתון שבדי מטומטם פרסם עלינו כתבת השמצה וקמה חבורה שרצתה להחרים את איקאה , פה מדובר על משהו אחר, גדול יותר, מסוכן בהשלכות הטנטטיביות שלו.... האמת היא שאני לא יודעת אם אני יכולה להעביר במילים את מה שהולך לי כרגע בראש, ואני לוקחת בחשבון שלא אובן בדיוק כמו שאני רוצה, אבל לא משנה... בעיניי הקטע הזה מסוכן, גם אם הוא לכאורה תמים.

מאקי

New member
תראי... לא מכבר הייתי בצד השני של הכדור

במידינה ששמה יפן ושם בעיר טוקיו מצפון לה במקדש מצאתי את זה. היות ובשמניה שהייתה שם היה עוד יהודי כמוני (בחור מצרפת) ציד הגייד- סאן הסבירה שזה לא מה שזה נראה שזה סמל עתיק בשינטו. אז צילמתי.. בכל זאת.. אולי תראי.. אם ממש תגדילי...

Master Stav

New member
ארי חברה שלי

הסיפור הזה עתיק לאללה ...בן שנתיים או שלוש צלב הקרס גורם לחלחלה אך האו בא כחלק ממארג דוגמאות הודיות ללא קשר בכלל לנושא הנאצי ( המתועב) בזמנו שהופץ העניין התנצלה רשת זארה ל הטעות והוציאה האת התיקם מהמלאי שלהם בישראל בשלב הראשון ואחר כך מכל המקומות .

למעלה