אתמול בן השש שלי אכל גרעיני תירס סנפרוסט, ולא אכל הכל, וכשטעמתי אני(בעוונותי...)אכן היה לזה טעם מוזר.. בארבע לפנות בוקר הקיא את נשמתו! (בשיחה מולם התנצלו על עגמת הנפש)
לוקחים קופסת מטיאס בשמן (לא מתובל ולא כלום) לתוך כלי חותכים את הדג לקוביות (בד"כ יש 3 פילטים ארוכים), מוסיפים גזר שנפרס דק לעיגולים, בצל שנפרס דק, שתי פרוסות לימון חתוכות (עם הקליפה). מוסיפים את השמן של הדגים, מיץ מלימון שלם ומוסיפים שמן עד שמכסים את הכול. שמים במקרר ואחרי יומיים יש דג נהדר מעשה בית.