zeevze

New member
../images/Emo24.gif

היי לכל מי שמסוגל מאד מאד הייתי רוצה שמישהו יתן לי אנפורמציה והדרכה לייצור שוקולד על כל גווניו אפשרית השקעה תודה תודה|

מני.ת

New member
ייצור שוקולד זה לא עניין ביתי.

אי אפשר לייצר שוקולד בבית (בכל אופן זה לא מעשי ) , אבל אשר לעשות מניפולציות על שוקולד קנוי, כלומר- לעדן אותו על ידי תוספת חמאת קקאו, הוספת שמנים שמוסיפים טעם, עיצוב השוקולד בפיסול, הכנת פרלינים וכדומה. אני חושב שהצעד הראשון שלך צריך להיות השתתפות באחת הסדנאות שמתקיימות בפורום. בפורום הזה גולשים טובי השוקולטיירים של ישראל (לא כולם תמיד פעילים אבל אני מניח שהם בסביבה ), חלק מהשוקולטיירים האלו מקיימים סדנאות שבהם תוכל ללמוד על הנושא העשיר הזה.

zeevze

New member
עניין ביתי

אפשר גם אפשר עם יש לך מרתף גדול בבית מאובזר ומאוורר מדוע לא ??? תודה על תשומת הלב!!

מני.ת

New member
אתה לא יכל לעשות את זה בבית.

גם עלית לא עושה שוקולד משלב פולי הקקאו. על רגל אחת אתן לך כמה פרטים של פולי הקפה וייצור שוקולד. ישנם שני סוגי פולים נפוצים בעיקר: 1: FORASTERO (שמונים אחוזים מהיבול העולמי ) 2: CRIOLLO פולים משובחים שמעורבבים בעיקר עם הקודם על מנת לשהביח את טעמם. ישנם זני תערובת שהמשובח שבהם נקרא TRINITARIO. לאחר היבוש בשמש וקלייתם הפולים מבוקעים ומופרדת הקליפה מהגרעין. הגרעינים נטחנים, החום שנוצר מהחיכוך ממיס את חמאת הקקאו שבגרעין ומופרש (לא לחלוטין) והחלק השני שנותר הוא ההשוקולד ליקר (עיסת קקאו) , את הפעולה הזו אי אפשר לעשות באמצעים ביתיים. כשמעבירים את עיסת הקקאו למכבש, הלחץ יוציא עוד חמאת קקאו בתהליך והשאר נשאר נטול חמאה (עדיין לא לחלוטין) נטחן והופך לאבקת קקאו, גם את זה אי אפשר לעשות בבית... עיסת הקקאו מכילה חמאת קקאו אבל לא בכמות מספקת כדי ליצור שוקולד , לכן בכדי להכין את אותו שוקולד נחשק מוסיפים חמאת קקאו, סוכר ומוסיפי טעם (ווניל לדוגמא). בשוקולד החלב מוסיפים אבקת חלב, אבל במקור (לפני יותר ממאה שנה ) השתמשו בחלב מרוכז. הקרדיט למרקם השוקולד כמו שאנחנו מכירים כיום , חלק ונימוח אנחנו חייבים לרודולף לינד (שוקולד LINDT) ולשיטת הערבוב שלו. עד לקראת סוף המאה התשע עשרה השוקולד המוכן היה גבישי בטעמו , לא חלק ובטח שלא עדין. לינד גילה שהוספת חמאת קקאו בתהליך וערבוב השוקולד במכונה גדולה בצורת קונוס במשך ימים הפיקה את השוקולד החלק שאנחנו מכירים כיום.

למעלה