שלום לכולם!

../images/Emo24.gif שלום לכולם!

שלום לכם, אני חדשה כאן בעזרת שוגי עוגי נודע לי על הפורום הזה...שוב תודה אשמח לשתף אתכם, אשמח להשתתף... תודה, בריאות ויום טוב.

שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני שמחה שנכנסת לפורום, אני מקווה שכאן תמצאי תשובות לשאלותייך. מה שבטוח תמצאי כאן משפחה חמה ואוהבת

../images/Emo13.gif היי תיקי וזיו שגן

אני מאוד שמחה, מאוד שמחה לדעת שאני לא לבד..... פתאום קצת הוקל לי...

נהדר-זו המטרה../images/Emo127.gif

אנחנו כאן בשבילך, וכולם כאן בשביל כולם זה אופי הפורום. תהני לך מהקריאה, ונשמח להתייחס לכל פניה. שיהיה לך יום מקסים!

אמא היחידה1../images/Emo140.gifברוכה הבאה נשמה

מקווה שתשארי איתנו ושיהיה לך נעים וטוב. ותוכלי לקחת המון מידע ולשתף אותנו. את לא לבד וודאי שלא. כולנו ביחד כאן אחד עם השני. אז נעים מאוד אני אלין.

בוקר טוב אלין../images/Emo39.gif

אני יוצאת לעבודה, אז המשיכי להשרות אופטימיות ושמרי על קשר ביי...בי...

נעים מאוד אלין....../images/Emo13.gif

היי, אני מאוד שמחה על קבלת הפנים החמה, אשמח לשתף ולקבל עצה טובה... יש לי בן 10 ילד מטריף חכם,אך אם טיקים, טיקים שמשתנים כל הזמן ובהפסקות,הסביבה כולל אני מאוד מלחיצה אותו להפסיק...(בטח מכירים את התופעה)גיליתי כאן שזה גנטי?! עכשיו שאני ככה מתעמקת, אביו גם כזה.... יש תרופות?! הבן שלי פעיל רגשית בצורה יוצאת דופן,אנו מטפלים בזה... תודה לכולם

הלנה

New member
לאמאלה

הי, קודם כל אין טעם להלחיץ את הילד, כי הוא לא שולט בטיקים (ישנם אנשים שיכולים לשלוט לזמן מסוים, אבל הטיקים מתפרצים ביתר שאת במקום אחר) ולכן ההערות רק יגרמו לו לאי נוחות וללחץ מיותר (שבדרך כלל מגביר את הטיקים). כדאי לך לקרא את רשימת הטיקים שהדפיסה חגית בהמשך הדף (או באתר של אסט"י) ועם יש לו טיקים מוטוריים וקוליים יותר משנה, כדאי לאבחן אצל פסיכיאטר ילדים. מה הכוונה פעיל רגשית? בהצלחה!

להלנה

פעיל רגשית,ילד מאוד רגיש הרבה יותר משאר הילדים בני גילו כל דבר אשר קורה, או מכניס לרגש ודן אותו הרבה מאוד,הוא ילד מאוד חכם....אהבת חיי
למה פסיכיאטר ילדים? קצת מלחיץ אותי מהו אתר אסט"י? תודה

הלנה

New member
למה פסיכיאטר?

גם אני בהתחלה די חששתי כשהמליצו לי ללכת עם הבן שלי לפסיכיאטר, שאלתי את עצמי, מה פתאם - אנחנו, משפחה "מושלמת" שכזאת (היום אני יודעת שאין חיה כזאת) צריכים לפנות לפסיכיאטר (וזה אחרי שהתרגלתי לעובדה שלקחתי את הבן שלי לפסיכולוג...). בעצם הפסיכולוג שאבחן אצל הילד שלי את החשש לטוראט המליץ לי לפנות לפסיכיאטר אחרי שהנאורולוג טען שאמנם יש כנראה לבן שלי טוראט אבל אין צורך לתת טיפול תרופתי כי זה לא מפריע לו לתפקוד. הפסיכולוג לעומתו אמר שלדעתו זה מאד מפריע לו לתפקוד (אצלו דוקא אין הרבה טיקים יש יותר תופעות של טורדנות כפייתית), והוא טען שפסיכיאטר ילדים יותר רגיש לרגשות של הילד מאשר נאורולוג (אני לא יודעת אם זה נכון, זאת אמירה די כללית, אבל זה מה שהוא אמר). האמת שעד היום כשאני יושבת בחדר ההמתנה בשניידר אני שואלת את עצמי לפעמים איך הגענו לכאן, מה לנו ולפסיכיאטרים, פסיכולוגים, תרופות, מרפאות וכו'. אבל כמו שה"סוללת" כתבה פה לפני כמה זמן ל"מוצארט" (וזה נשמר לי בזיכרון: "זה מה יש ועם זה ננצח". א.ס.ט.י זה ארגון הטוראט - בת שבע (שביק) שמשתתפת בפורום היא היושב ראש שלה.

להלנה....

היי, הבנתי אך לא בטוח שנרגעתי אני מאמינה שעכשיו אני מתחילה לעכל את בעיה הילד.... קראתי בין השורות שלך וכתבת: שלבנך "תופעות טורדניות" למה הכונה?! יום טוב

הלנה

New member
לאמאלה - יהיה טוב...

הי, מצטערת שלא יכולתי להרגיע, אבל כמובן שאני לא מתיימרת לדעת אם לבן שלך יש טוראט או תופעה אחרת. אני רק אומרת ששוה לבדוק, כי חשוב לדעת עם מה מתמודדים. הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) היא תופעה שבמקרים מסויימים "באה" יחד עם טוראט ובמקרים רבים לו. הילד מרגיש שהוא חייב לעשות משהו, אחרת זה מעורר אצלו חרדה- למשל חייב לשטוף ידיים, צריך לכתוב 4 שורות תשובה לשאלה ולא 3 כי שלוש זה מזל רע, יוצא ונכנס ממפתן של דלת כמה פעמים וכו'. ישנן תופעות רבות ומשתנות אצל כל אחד ואחד.

אתר אסט"י../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ערב טוב, אתר א.ס.ט.י. הוא אתר שבו מפורט יותר מכל מקום על "טוראט" בו מסופר מלכתחילה מה זה "טוראט" ועם מה עוד נצטרך להתמודד בעתיד. אני חושבת שזה אתר מדהים שמכין אותך כמה שיותר טוב על מנת שלא "תופתעי" בעתיד,ותהיי מוכנה לכל דבר אפשרי. מלבד זאת אנחנו כאן.

להלנה....

קראתי קצת אחורה בפורום,קשר של הריון לטיקים?! אני עד חודש שישי הקאתי המון רק רזיתי...לאחר מכן הבן שלי נולד בשבוע 34 בניתוח קיסרי בהול.....קשר?

הלנה

New member
בפאנל מומחים אמרו שכן

בפאנל שהתקיים בשניידר (תלכי קצת אחורה אני שלחתי סיכום) המומחה מאוניברסיטת ייל, טען שמצאו שיש קשר בין הקאות בהריון ו/או לידה קשה להתפרצות של טוראט (בתנאי שיש את הגן).

אמאלה היחידה היקרה נעים מאוד../images/Emo23.gif

ככה כאן מקבלים את החברים , בחום באור באהבה בהמון רצון לעוד חבר בפורום. ולא כמו" נו עוד אחד פחות אחד".אצלינו כאן כל אחד חשוב לנו מאוד הן כחבר הן כבן אדם וכמובן כל אחד פה הוא נשמה בפני עצמו נפש טהורה וחשוב לנו ותורם לפורום מאוד. שנית,שמחתי להבין שהבן שלך פעיל מאוד זה רק עוזר במיקרים כאלו חברה ופעילויות. רק דבר אחד נשמה אם מותר לי להעיר או ליתר דיוק להמליץ לך בחום: אל תלחצי עליו להפסיק את הטיקים , כי ברגע שאת אומרת לו די עם זה או מספיק עם הטיקים (כמו שאמרו לי כשאני הייתי קטנה)אז באותו רגע הילד אוטומטית נלחץ אבל מאוד. ואז מתחילה לו מן מערבולת בפנים והוא נלחם עם עצמו איך להפסיק את זה "כי אמא אמרה". ואחרי שהוא יתאפק ככל האפשר הוא יתפרץ יותר, וזה רק יכול לגרוע את המצב לזמנים מאוחרים קצת יותר. בדיוק כפי שקרה לי בהיותי ילדה שכולם לחצו עלי להפסיק עם זה. והאמת? אם היו מתנהגים אלי בעדינות, ולא מלחיצים אותי היום כשאני בת 26 וחצי אני חושבת שמצבי היום היה יכול להיות הרבה יותר טוב מבחינת הטיקים. הם רק הלכו והתגברו עם השנים( מלבד ירידה בגיל 16 וחצי בערך לחצי שנה ובלי שום טיפול ככה לבד וזה קורה המון בהתבגרות). ואם את כותבת שגם כן בעלך הוא כזה עם טיקים אולי גם לו יש טוראט? או שאלו טיקים שהם לא טוראט? ניראה מכפי שאת כותבת שזה תורשתי. והכל יהיה בסדר, חבקי את הילד תני לו המון חום ואהבה. תסבירי לו שמה שקורה לו וכל הקולות והתנועות (אין לי מושג איך מיתנהלים אצלו הטיקים) זה ממש לא באשמתו הוא יהיה יותר רגוע, יותר מודע לעניין. הוא בן 10 מבין את הכל כבר, אפשר להסביר לו מה זה טוראט בצורה עדינה חמה רכה והכי חשוב בקרירות כלומר לא להסביר לו את זה עם מבט מלחיץ כאילו " אוי לנו אתה חולה " או משהו כזה.. ממש בטבעיות. שזה מה שקורה כרגע, שאולי זה יעבור שהוא צריך להסתדר עם זה. וזה מצוין שיש לו חברים ושהוא פעיל. אני מחזיקה לך אצבעות.המון אהבה לך ולו ביחד. תהיו חזקים ותשתדלי לא להלחיץ אותו להפסיק עם "זה". זה כמו להגיד לבן אדם רגע תעצור אל תתעטש" ויותר גרוע מזה אפילו יותר חזק. בקשר לתרופות האמהות כאן היקרות יתנו לך תשובות ברורות אני בטוחה. אני בתרופות קצת מבינה, אבל הם כהורים לילדים שנוטלים את התרופות יכולים להסביר לך טוב יותר. ובצורה יותר מדוייקת. מאחר ואני כרגע ללא טיפול תרופתי, מזה כמה שנים. שיהיה לכם כל הטוב שבעולם. המשך יום נעים וחמים.

סוללת את שביל החיים

כנראה לא במקרה בחרת לעצמך שם זה.....את אדם מיוחד וכך גם בני, מסתבר שכולכם האנשים המיוחדים אם "בעיות" כאלו ואחרות. אני קוראת את דברייך עם דמעות כמה לא עשיתי נכון איתו, הבן שלי בתקופות נמצא עם טיקים, עכשיו הוא מניע את הראש,כשאת אומרת שהוא בן 10 והוא מבין זה כל כך נכון,יחד עם זאת הוא כל כך רגיש שכאשר אני מסבירה לו הוא ישר בוכה... מאז שאני כאן אתכם הבטחתי לעצמי וכמובן לו שזה יהיה הרבה יותר רגוע,עם אהבה וחום. רציתי להוסיף משהו חשוב מלבד שכבר אמרתי כאן על המורים האטומים, הילדים לא כך כך מעירים לו על הטיקים, כנראה שיתרגלו לכך... המון תודה על הברכות

אמא יחידה תגובה קטנה לי אליך.

אל תבכי נשמה. אל תאשימי את עצמיך שלא הית בסדר, האשמה עצמית גורמת לבעיות רגשיות נוראיות שברגע שאת מאשימה את עצמיך התת מודע קולט, והגוף שלך מגיב למשל שנאה עצמית כמו" איזו אמא לא טובה אני" וכאלו. אז הנה, לפחות כאן את יכולה לקבל כל מני שיטות דרכים ועיצות איך להתנהג איתו . זה שהוא בוכה זה בסדר. צריך להסביר לו בעדינות. צריך להסביר לו ואפילו להראות לו שיש עוד מאות ואלפיי אנשים כמוהו ובמצב יותר גרוע משלו. תמיד יש יותר גרוע. אצלי למשל הטיקים הם מאוד מאוד חריפים. ורק עכשיו 7 שנים של אי נטילת תרופות ורק ניסיתי בשיטות של מדיטציות ורייקי, רק עכשיו אני מוכנה והגעתי להחלטה שאני רוצה טיפול תרופתי . על מנת לעשות לי חיים שקטים יותר. איכותיים יותר, זה יעשה לי רק טוב. אז קבלי ממני אישית חיבוק ענק ולא לכעוס על עצמיך ולא להאשים על עצמיך. מכאן את יכולה שני דברים: או להמשיך להגיד לו להפסיק עם הטיקים שלו או רק לקחת את מה שהצעתי לך ותאמיני לי ? מכאן אפשר רק לעלות את והוא ביחד. בהצלחה ותעדכני אותנו מה קורה. ואני תמיד כאן בשבילך ולמענך כאן בפורום או במסרים האישיים איך שנוח לך. !

למעלה