חרב סמוראי

zoltec

New member
../images/Emo24.gifחרב סמוראי

היי, מישהו יכול להפנות אותי איפה קונים חרב סמוראי טובה בעזור הצפון? חיפה וצפונה? ואם לא בצפון איפה כן? חוץ מ"דוקרב" בתל-אביב שאין להם מה להציע....

אתר למכירת ציוד.

נסה באתר הזה. אתר למכירת ציוד לאומנויות לחימה מיפן. אם אתה לא מסתדר, תוכל להיוועץ בזאב ארליך שכבר קנה ציוד דרך האתר הזה.

zoltec

New member
אתר למכירת ציוד

היי סלבו ביקרתי באתר שסימנת אבל החרבות הם מסגסוגת אלומיניום ופליז ולא מפלדה. אני מחפש חרב אמיתית. ואני מעונין לקנות בארץ כי יש בעיות להביא מחו"ל בימים טרופים אלה

אמיתית?

חרב קאטנה אמיתית, שעשויה בידי חרש חרב, בד"כ לא ניתן לקנות בחנויות, משום שחרב כזו מחירה יכול להגיע לעשרות אלפי דולרים (!!), וגם לוקח בין שנה לשלוןש שנים להכין אותה... גם אני רציתי פעם חרב אמיתית, אבל נאלצתי להסתפק בחרב פשוטה יותר

נסה את גיא רפאלי

אני קניתי אצנו "קטאנה" עתיקה יפאנית במחיר טוב אני לא חושב שיש לו במלאי, אבל הוא יכל להזמין 202808-052

סייפיי

New member
הצדק עם מר לוי

חרב קטאנה אמיתית זה לא משהו שהולך ברגל, זה יקר, נדיר ולוקח הרבה זמן להכין אותה ובצדק, זאת יצירת אומנות. אבל האתר שהוא נתן (טוזנדו) הם חברה מצוינת עם מחירים סבירים, קניתי משם חרב לאימוני איאיידו, חרב נהדרת, איזון טוב, משקל מכובד גימור יוצא מהכלל ויותר מהכל... הצליל המיוחד שהיא עושה כאשר היא חותכת... מומלץ.

קצת מידע על קטאנות

אנשים טובים, הרשו לי לנסות לעזור: אני לא מומחה לקטאנות, אך אני מתאמן ב"אי יי דו" כבר חמש שנים ויש ברשותי חרב יפנית, כך שיצא לי לאסוף מעט מידע עם השנים: חרב יפנית חדשה ביפן זה עסק יקר כי: יחסית, ישנם מעט חרשים המורשים, מטעם המדינה, לעסוק במסורת עתיקה ויוקרתית זו. ה"קטאנה" נחשבת (בצד אבן הירקן והמראות) לאחת משלושת אוצרות ארץ השמש העולה. לפיכך, המדינה היא הגורם המפקח על כמות ההזמנות המאושרות לביצוע וכן על מכסת החרבות שלכל חרש מותר לעשות כל שנה. בגין יחוסה של הקטנה כאוצר לאומי, קשה להוציא חרב אמיתית מיפןוהמחיר הן לקנייה והן להוצאתה - בהתאם... בשביל זה יש את סוחרי העתיקות, או סוחרי הנשק (כמו גיא - עליו המלצתי) כי המקצוע שלהם הוא למצוא פרצות המאפשרות רת הייבוא הנ"ל. עם זאת: ניתן לרכוש מחוץ ליפן, חרבות מתוצרת יפן או שיוצרו בארה"ב / קנדה בטכנולוגייה ובאיכות יפנית אך לא במחיר היפני השערורייתי. צריך להבין בסגסוגות, בחרשות מתכות ובהסטוריה של עשיית נשק יפני כדי לקנות חרב טובה. לדוגמא: ישנו מבחר לא מבוטל של חרבות יפניות מקורייות - צבאיות מראשית המאה העשרים במחירים של בין 1,500 ל- 2,500 דולר. כמו כן, ניתן להשיג חרב מורדנית (מפלדת שכבות, ידית עם עור של "סטינג-ריי" וסאייה, קרי נדן- משתי שכוות עץ עם עבודת לכה בסגנון יפני) במחירים דומים,ליפניות הצבאיות, רק שהלהב, לרוב שמור יותר ולפיכך חד יותר ומתאים יותר לחיתוכים. ניתן כמובן להשחיז חרב כהה, אך התענוג יכל להגיע לכדי 70 דולר לאינטש ביפן ושוב: יתכן כי היפנים יתנו להכניסה ליפן, אך לא יתנו להוציעה... חרב היא לא משרוקית: היא שורקת בעת הנחתה רק אם יש לה תעלה לאורכה. התעלה מצוייה רק בחלק מהחרבות (בעיקר בעיצובים המודרניים) וזאת כדי להעניק משנה חוזק וגמישות ללהב (ולא לניקוז הדם כפי שמקובל לחשוב). הנחתה טובה עשוייה (אך לא חייבת) לגרום לשריקה אך לא כל שריקה מציינת כי החרב טובה או החיתוך יצליח אם תנסה "על רטוב" ... שוב אני ממליץ לקנות דרך מישהוא שזה הביזנס שלו. אל תהיו חכמולוגיים: לא די אם למדתם שליפה ושני חיתוכים. ההבנה, כיצד לבחור קטאנה אינה נחלתם של אמני לחימה, אלא אם הם במקרה גם מומחים לבחירת חרב. דרך האינטרנט לקנות נשק במאות דולרים, אני אישית מחשיב להימור חובבני. שיהיה לכם בהצלחה. יובל

למעלה