חבר קרוב

soul27

New member
../images/Emo24.gifחבר קרוב

יש לי חבר קרוב שאני נמצאת איתו במערכת יחסים זה זמן מה. לצערי יש לו פציעה שמשפיעה על התנהלות חייו. זה מאוד משפיע עליי, כי אני נמצאת דווקא בתהליך הפוך, כעת אני בתהליך של צמיחה והתקדמות רצינית בחיי. לעיתים אני מרגישה שיש ביננו פערים ומאוד קשה לי עם חוסר המוטיבציה בחייו. הוא יקר לי אך לעיתים אני שואלת את עצמי האם מערכת יחסים זו תורמת לי, אני אוהבת אותו אך כל הזמן אני מרגישה בצורך להתחשב בו להבין (מצפוני עובד שעות נוספות), בליבי חמלה עליו, אך אני מרגישה שאני בדילמה לגבי מערכת יחסים זו. אני שואלת את עצמי ואתכם מהו היחס בין רגישות לזולת התחשבות, לבין הדאגה לעצמנו והאחריות האישית לגבי מהלך חיינו? אוהבת, יפעת

meravor

New member
היי יפעת...../images/Emo24.gif

הדבר הכי חשוב זה לדעת לעשות הפרדות... אם תצליחי לעשות זאת,זה לא יפריע לתהליך הצמיחה וההתקדמות של חייך... פערים - יש בן אנשים, לפעמים גם בין חברים קרובים... הבחירה היא כמובן שלך... שיהיה לך לילה קסום

sunshine2004

New member
הפרדות ../images/Emo39.gif ונתינה ../images/Emo39.gif

soul 27 יקרה... אני מסכימה עם מירב, מאוד חשוב לדעת לעשות הפרדות, אבל אני חושבת שיש כאן עוד דבר חשוב במה שכתבת, נושא "הנתינה". מאוד חשוב לתת...להיות שם בשביל מישהו אחר...נתינה כי את רוצה לתת,בלי לחשוב על מה את מקבלת בתמורה...נתינה כי את רוצה שיהיה למישהו הזה טוב... ברגע שתלמדי לעשות הפרדות ולקבל את ההחלטה שמה שעובר עליו, לא עובר עליך...שהחיים שלו - שלו, והחיים שלך - הם שלך, אז אני חושבת שהנתינה שלך תהיה נכונה ומלמדת...כך גם תוכלי לתת לו יותר...כי תתני ממקום יותר גבוה... זה לא צריך ללכת נגד העובדה שאת בתהליך צמיחה...זה חלק מהתהליך... את יודעת, קשרים הולכים וקשרים באים...אף אחד לא יודע מה יהיה עם הקשר שלכם בעתיד...אבל זה נשמע כי כרגע...שניכם יכולים ללמוד האחד מהשני... בהצלחה!!!

שלום לך ציפורת נחמדת...

היתי חייב לפתוח בליריות(סתם בלי סיבה). ראשית מילאת את ליבי באור על היותך במצב של העצמה אישית ומודעות לכך. שנית,נכון שרגישות לזולת הינה חשובה ביותר והגבול בינה לבין ביטול העצמי שלנו דק ביותר. אז כמו כול עניין בחיינו שמירה על הגבול הנ"ל והמנעות מקיצוניות בעניין הינה הדבר הנכון עבורנו,וכנ"ל בעניין מערכת היחסים שלך. מלבד לשלוח לחברך אור מתוך אהבה וללא שיפוט זהו הדבר היחידי שתוכלי לעשות בנדון,ולהבין אחר אם זהו המקום שהינך חפצה להיות בו או לא. וזאת על מנת לייצור מקום טוב בשילו ובשבילך. מקווה שהארתי לך קצת בכול אופן יישרע כוח.

למעלה