התעניינות

../images/Emo24.gifהתעניינות

בס"ד תשכנעו אותי, אחים יקרים, שאתם לא "חפיפניקים"... אל תגידו לי שהפתח שאתם פותחים ליצר הרע לא יותר גדול מכל מסגרת דתית אחרת... אנני בא נגדכם. אני אוהב אתכם מאוד ומתעניין בכם. אני הסך-הכל בעל - תשובה שבוחן כל דרך אפשרית לפני שאקבע לי את דרכי בדת. אשמח מאוד לקבל תגובות\ הערות\ שאלות\ תשובות כל דבר יתקבל בברכה. שלכם.... אחיכם האוהב אתכם באמת.

beckham17

New member
אוכל לענות לך אם תפרט

איזה פתח אנו פותחים ליצר הרע.

coolit

New member
רגע..|בלוןכ|

הבחיל אותי ממש לקרוא מה שכתבת. המשפט הזה פשוט הרס אותי. למרות שזה מתבקש ביותר, זה פשוט מפחיד. זה יצר הרע שיש בעולם? זה ממש מפחיד לחשוב שאם מדברים על יצר הרע ישר חושבים על בנים בנות, שעקרון בנ"ע או דתיים זה תשתית של בנים בנות, נגד ובעד. זה נורא! ברית.

לאו דווקא.

אבל דבר ראשון, כשחז"ל אומרים "יצר", ולא מפרטים - הרי שמדובר ביצר הרע. מה לעשות, זה היצר הכי חזק. דבר שני - כששואלים שאלה כזאת בקשר לבנ"ע, מן הסתם לא מתכוונים למפקד או לחידון התנ"ך.

coolit

New member
הממממ........|בלוןכ|

הוא אמר יצר הרע ולא יצר. והוא לא חז"ל. גם אתה לא. ברית.

לא קשור זה שאנחנו לא חז"ל.

עדיין, זה המונח. ועדיין, שאומרים ולא מפרטים - בד"כ מתכוונים לזה. ו-הסיבה השניה עדיין תקפה. רוצה לבדוק שזה מה שהוא התכוון? חכי שהוא יחזור.

א מ ו נ ה

New member
יש לי תשובה

מה שאני אכתוב כאן לא בטוח יספק כי אפשר לדון בכך עוד שעות אבל אני אשמח לנסות. בכל מסגרת אפשרית קיימות בעיות, אף אחד לא אמר שבני עקיבא הם כלי לשלמות, אבל באותה תקופה שבני עקיבא הוקמה זו היתה תקופת הירידה של הדרך שלנו- הכוונה "לציונות הדתית". והיא הוקמה כדי להרים את כל האנשים שהסתובבו סתם ברחוב או שאם הם לא היו באים לסניף הם היו עושים שטויות. את הדבר הזה השלכתי על בני עקיבא, אבל לגבי הדרך הזאת שנראית לכולם חפיפניקית נראה לי שזוהי סטיגמה חסרת ערך. בכל מגזר לא משנה איזה, תמיד תבחן את עצמך, לא כל מי שהולך עם כיפה סרוגה קטנה חייב בהכרח לחפף במצוות, יש כאלה שממש מחפפים ויש כאלה שיותר מקפידים, תלוי בבן אדם! הציונות זה לא אמצע שתלוי בין חרדי לחילוני, אלא זו דרך (טובה) בפני עצמה. השאלה איך מתייחסים אליה. ברוך ה´ בדור שלנו, הדור האחרון של ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות, מחזקים את הצד הרוחני ומוכיחים שהכיפות הסרוגות הם לא חפיפניקים אלא אנשים רציניים, נראה לי שמבין האפשרויות של חזרה בתשובה יש לך מצד אחד את ה"דתיים לאומיים" ואת החרדים בלבד,(תקן אותי אם אני טועה). בסופו של דבר ההבדל בינינו לבין החרדים זו הגישה לארץ ישראל, אז בעניין קיום המצוות לא משנה איזו כיפה תלבש ואיך תתלבש, משנה איך תקיים ובשני המקרים צריך יסודיות ורצינות, אבל בשום אופן לא נכון לומר שהם יותר טובים מאיתנו, אנחנו פשוט מאמינים בכוחה של ארץ ישראל ובחשיבות התישבותה, ו ב מ ד י נ ת ישראל, הם לא מאמינים בכך שהגאולה תבוא דרך הנהגת אנשים שלא מקיימים תורה ומצוות. (אם תרצה הרחבה בנושא חרדים ודתיים- בנוגע למדינה ויחס אליה אני אשמח לעזור). בקיצור, אני מקווה שזה יעזור בתור התחלה, אשמח לקבל תגובות הערות הארות ובכלל רקע על דרך החזרה שלך ובאיזה שלב אתה. וכמובן!!!- מה החלטת בסופו של דבר.

למעלה