אנשים!

../images/Emo24.gif אנשים! ../images/Emo24.gif

יווו... אני לא מאמינה! מחר אני משתחררת!!! איזה מוזר לי....
אבל מה לעשות! צריך להמשיך קדימה....
מעניין איך יהיה לי השנה בָּאזרחות... מקווה שטוב... ואם לא - אז לא נורא - כמו ששרים גלי ולהקת "חלב ודבש": "מעגל נפתח בכל שנה, ומעגל נסלח בכל שנה ואם דבר לא השתנה, מחר ודאי נצחק. מעלה כשזה טוב, ולא נורא כשמטה, אם זה רע תמיד יש עוד ברירה, הזמן הוא כמו גלגל ענק!!"
שתהיה לכולנו שנה מוצלחת

../images/Emo50.gif באזרחות, התקופה של השחרור

מאד לא קלה ומאד מבלבלת. אחרי התקופה של הצבא שבה יש מסגרת מאד נוקשה ומאד מוגדרת, את צריכה עכשיו למצוא את דרכך באזרחות: עבודה, לימודים וכו', ולא קל לקבל החלטות. כמו ששרה גלי: "ורק אני חושבת מה לי מה לי עוד לא יודעת מה שבא לי בא לי גלי מה מתחשק לך גלי גלי".

שרית7

New member
ואו!!!!! המון בהצלחה ובשעה טובה

שיהיה לך. אני זוכרת כשאני השתחררתי מהצבא התחושות שלי היו מאוד מעורבות. מצד שני רציתי כבר את החופש ולהפטר מהשירות הצבאי ומצד שני פתאום הרגשתי בלבול נורא גדול ואפילו דיכאון. (זה קרה קצת בשלב מאוחר יותר) עד הצבא הכל מסודר ומאורגן והכל ברור לנו מראש ומתקתק כמו שעון גן, בי"ס יסודי, תיכון, צבא. ופתאום יוצאים מהמסגרת ומצאתי את עצמי אומרת אוקיי מה עכשיו? אז בהתחלה היה לי ברור שאני יושבת קצת בבית ומשלימה בגרות במתמטיקה שהיתה חסרה לי וחותמת קצת בלשכת התעסוקה והיה לי אהוב שעדיין שירת בצבא כשאני השתחררתי, בלבנון והיה מגיע לחופשות לעתים רחוקות אז זה היה מתאים שאהיה זמינה כל הזמן. ובהתחלה נורא נהנתי. אני אמנם השתחררתי בקיץ, בסוף יולי אך הייתי בבית חצי שנה. כשאני השתחררתי אחותי סיימה תיכון והיתה לה שנה שלמה לחכות לגיוס (היא היתה הכי קטנה בכתה) והיינו בבית בחורף היה כייף לא נוראמלי. היינו צופות בסרטים מפחידים עד השעות הקטנות של הלילה, קמות מאוחר ויושבות לראות טלויזיה צמודות לתנור (היה חורף אמיתי לא כמו עכשיו), היינו מבשלות היה ממש מגניב. אבל אח"כ התחליו כל המחשבות של מה אני הולכת לעשות עם החיים שלי ומה אני הולכת ללמוד וכו' וכו'. ומאז ועברו כבר הרבה שנים אני מרגישה שעדיין לא ממש מצאתי את עצמי היות ויש עוד המון דברים שמעניינים אותי והייתי רוצה לעשות או ללמוד. אבל כשנכנסים לרוטינה של עבודה ומחוייבות ופרנסה הכל מתחיל להשתנות. בכל אופן לא אצל כולם זה כך יש כאלה שיודעים בדיוק מה הם רוצים ונעולים על כך. אני בכל אופן מאחלת לך שתתחילי ברגל ימין. תנצלי תחילןה את החופש היטב. אני בטוחה שאת זקוקה לו. והעצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך מכל הלב היא לא להסס לפנות להכוונה מקצועית ויש כזו בחינם או לפחות מסובסדת דרך הלשכה להכוונת חיילים משוחררים. מתקיימים שם ראיונות אישיים ומבחנים ועוזרים מאוד מאוד במציאת כיוון. אני משום מה לא עשיתי את זה. ואני שוקלת לעשות את זה היום. (לא דרך לשכה לחיילים משוחררים כמובן, זה כבר אבוד בשבילי) אבל באופן פרטי. אז שוב המון הצלחה!!! ושיהיה לך בכייף!

../images/Emo142.gif היי שרית! ../images/Emo142.gif

וואו... אז ככה... אני כבר בשרשרת ראיונות (יותר בכיוון של ההיי-טק) שמקווה שילכו בסדר, יש לי אח גדול, לכן אני כבר מנוסה, והאמת שלא רק ממנו אני כבר מכירה את כל העניינים האלה, ולצערי כגודל הראיונות - כגודל האכזבות. אין מה לעשות... ככה זה בתחום! אממ... מבחינת בגרויות - סיימתי, ואפילו הספקתי במהלך הצבא לעשות פסיכומטרי (היה מאוד קשה - אני מודה. אבל די מרוצה מהציון, יחסית לתקופה שבה עשיתי את המבחן שהייתה תקופה קשה בשבילי). ת'אמת אני די מפחדת מהתקופה של החופש. למרות שאני יודעת שאני צריכה אותו, אני מפחדת שאכנס לבלבול ודכאון - ולכן אני קצת דוחפת עניינים לעבוד. ובכל זאת אני לא מלחיצה את עצמי, אני מנסה ללכת בדרך שתעניק לי בטחון, ובתקופה מבלבלת כזו אני חושבת שצריך הרבה בטחון.. זו באמת תקופה מיוחדת, ובגלל הלחצים שמופיעים בתקופה הזו, כי אתה בוגר וכבר מבין שאתה חייב להתחיל לקבל החלטות ולהיות עצמאי, מומלץ לנסות לעשות כל מה שאפשר כדי לטשטש את הערפל שנמצאים בו ולקבל בטחון מדברים שאוהבים לעשות/ דברים שרצינו ודחינו ועכשיו יש לנו זמן.. אני בכל אופן חושבת שאתחיל כך את האזרחות, יש לי ציפיות גבוהות מהתקופה ומקווה שאצליח לממש אותן! טוף... אני חייבת לישון, מחר יש לי טופס טיולים למלא...
לילה טוב!!

ravine

New member
המון בהצלחה!!!

את יוצאת מזה ואני נכנסת לזה עוד מעט...
בהצלחה באזרחות!!

רינה7

New member
../images/Emo65.gifהמון המון הצלחה!!!!!!../images/Emo106.gif

כל הכבוד לך שהחזקת מעמד כל התקופה, מקווה שנהנאת בשירות הצבאי. [אני לא הייתי מחזיקה מעמד שעתיים[. שיהיה לך המון הצלחה, שתצליחי בכל אשר תחליטי לעשות.

hilali1

New member
איזה כיף../images/Emo70.gifברוכה הבאה לאזרחת../images/Emo24.gif

אני כבר כמעט שנה וחצי באזרחות.. זה הכי כיף יש. למרות שיש רגעים שאני מתגעגעת לצבא, יותר כיף לי עכשיו
שיהיה בהצלחה, אל תקשיבי לשרית שאומרת שיהיה מבלבל, גם לי היא אמר את זה, וגם להדר וגם לעוד הרבה

Robbie רובי

New member
בהצלחה באזרחות מיכל. קחי את הזמן

ואל תלחצי. או בקיצור כמו שגלושקה אומרת: "תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב"...

actress

New member
יוווווווווו בייבי ../images/Emo24.gif זוכרת אות

אותך שהיית כזאת פיצית
בובהההההההההה כל הכבוד

למעלה