, |חגוויסלע|

Walk Two Moons

New member
../images/Emo235.gif, |חגוויסלע|

השיר הפותח את "לילה כיום יאיר", והרמז הראשון שסופק לקהל הרעב בין "עומד על נייר" ל"לילה כיום". צאו לדרך, תוך כדי זמזום "או-או-או-או" טורדני שידבק בכם מעתה ועד שתלכו לישון
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? דו קרב: "אבא" או "אב הרחמן"? רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?

לא מחיאות כפיים לפורים? ../images/Emo149.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] אף פעם לא היה מהגבוהים אבל פתאום זכה אצלי לעדנה בשבועות האחרונים... זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: מאיר אולי. או ארז. לא רחוק. שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? "התבודדות" מצא חן בעיניי הרבה יותר... רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: כשקשה אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? וואו, מכניס הרבה הרבה יותר פסנתר! איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? "אבא אני צריך לדעת שאתה אוהב אותי" והפתיחה מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? בקונספט הנוכחי? וואו. מה גם שזה אחד השירים היחידים בהם השירה בציבור מרגשת אותי... במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? מישהו מנסה לעשות משהו, ומתעקש עליו, למרות שלא ברור בדיוק בשביל מה. לא עולה לי רעיון. אולי משהו שמבוסס על הסיפור הזה על האיש במערה והעכביש. דו קרב: "אבא" או "אב הרחמן"? אב הרחמןןןן!!!111 רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שזה שיר של חילוני, אינעל רבאק!

Walk Two Moons

New member
בטח לא חשבת שבכך זה ייגמר ../images/Emo11.gif.

איזה איש, איזה עכביש, ומה זה "שיר של חילוני"?

אני גאון! גאון!

סוף סוף גרמתי לאנשים להקשיב למנטרה שלי!
ובכן, "אבא" בעיניי הוא שיר שחילוני יכול להזדהות איתו הרבה יותר מהדתי היציב באמונתו. האמירה בשיר היא לא אמונה ממש, אלא רצון להאמין. רצון להאמין שיש מישהו ששומר עליך מלמעלה ואוהב אותך לא משנה מה. בדרך כלל כל זה מובן מאליו בשביל הדתי היציב, ולכן קצת קשה לו (או יותר נכון: לי) להזדהות עם זה. והעכביש, בערך מה שאני זוכר- היה פעם מלך שנלחם נגד עם עוין, וכל פעם הפסיד בקרב. בסוף המלך מרוב הבושה ברח למערה, וישב שם והירהר במר גורלו. פתאום הוא רואה עכביש שמנסה לטוות קור מסלע אחד לסלע שני. העכביש מנסה פעם אחת... הקור נקרע והוא נופל. פעם שנייה... עוד פעם לא הצליח. המלך לא הבין למה העכביש מנסה שוב פעם ושוב פעם למרות שהוא לא מצליח, עד שבפעם השביעית העכביש הצליח. תמשיכו את המוסר השכל... (סיפור קיטשי כזה שמספרים לילדים. ואני גם לא זוכר אותו טוב בכלל. אבל לבסס...)

Walk Two Moons

New member
לדתי המאמין אין בעיות באמונה?

היא תמיד יציבה, תמיד ברורה, תמיד מבטיחה ודאות שלמסע הזה יהיה סוף טוב? ואני חשבתי על עכביש מסיפור אחר, אולי על דוד המלך (?), ששאל את אלוהים למה הוא ברא ברחשים כאלה ואחרים, ואז יום אחד הוא ברח מפני האויבים שלו לתוך מערה, ובא עכביש עצום, מין הרעגוג \ שילוֹבּ שכזה, וטווה מלא קורים שחסמו את הכניסה בפני האויבים שלו... (סיכוי סביר שאין שום קשר לשיר, סתם אסוציאציה)

אז זהו, שיש

הנקודה היא שגם המקום שבו אדם דתי מזדהה עם השיר הוא לא מקום דתי, אלא המקום שמפקפק, ששואל. מה שאני מתכוון לומר זה שאין סיבה שדתי מאמין יזדהה עם השיר יותר מחילוני (אלא אם כן מדובר באנטי-דתי פנאט שלו ולדת אין קשר), אלא רק להיפך. וכן, הסיפור שלך זה דוד המלך, אבל זה לא קשור

מיטלס1

New member
../images/Emo149.gif../images/Emo6.gif../images/Emo149.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] גבוה מאוד מאוד זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: מממ מאיר בנאי.... זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? השם מתאים! רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: כל הזמן אבל נראה לי שבעיקר בבוקר אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? לא לשנות כלום איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? "יונתי בחגווי הסלע......" מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות? מעולה! במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? אני חושבת שהשיר הזה לא צריך קליפ... דו קרב: "אבא" או "אב הרחמן"? "אבא" רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? לא בקשר לשיר אבל בכלל בעקבות סדנת הצחוק והיוגה המטורפת שהרגע חזרתי ממנה המסר שלי הוא "מצווה גדולה להיות בשמחה" אז תשמחו כמה שאתם רק יכולים....

או-הו ../images/Emo178.gif ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.]
יש לו יותר ערך רגשי, למען האמת. אני מצד אחד לא סובלת את השיר הזה (שזה משפט קצת קשה לומר, אל תסקלו אותי) אבל מצד שני אני מאוד מאוד אוהבת אותו. מערכת יחסים מתוסבכת על השיר
/
זה פשוט שיר שנוגע בהמון נקודות שאני לא אוהבת להתעסק בהן, ואני מרגישה שהשיר הזה קצת "אונס" אותי. למרות שזאת מבחירה שלי לשמוע את השירלהתמודד איתו, ככה שזה מיד מבטל את המונח "אונס" שהשתמשתי בו לפני שניה, אבל עדיין. זה לא בלב שלם. אני שומעת כי אני מרגישה שאני "צריכה". זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר:
עינב ג'קסון כהן. לא, אבל באמת. זאת פרשנות לגמריי אחרת לדעתי כשאישה תשיר את השיר הזה. אני ממש מדמיינת אותה שרה את זה. זה נשמע כמו שיר שנתפר עליה. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן!
זה לא ממש "בשום באופן", אבל כדאי ורצוי שאף אחד אחר (מלבד אביתר) לא ינגן את השיר הזה, ואת השיר הספציפית הזה. צריך אמן עם רגש עצום כדי לבצע כזה שיר, ו... אולי אני "רכושנית" מידי, אבל זה שיר שרק אביתר יכול לבצע. רק. שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר?
"אבא" הולך ממש טוב, כי יש הרבה חזרה ודגש על המילה לאורך כל השיר, אבל... "חגווי הסלע", למען האמת. נשמע מסתורי שכזה. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר:
אני שומעת את השיר הזה לאחרונה אך ורק בביצוע הופעה שהייתה אז במעבדה. תמיד מדלגת על הביצוע של האלבום. בהופעות זה עוצמתי יותר. אה, ועוד רגע שאני אוהבת: בטקסי יום זיכרון
(משום מה זה מצחיק אותי שמשתמשים בשיר הזה בימי זיכרון). אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה?
בשלושת הבתים הראשונים אביתר מתחיל במילה "אבא", אבל בבית האחרון הוא "שוכח" לציין את השם הזה. כל הזמן הוא דיבר על האבא, ועכשיו הוא נזכר ביונה. קצת מוזר לי. הייתי מתחילה את הבית האחרון במילה "אבא", כי פתאום... הרצף נקטע לי. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד?
ההתחלה, כי על התו והצליל הראשון הסכר של הדמעות שלי מתחיל להיסדק. מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות?
טו מאץ'. אבל אני רגישה מידי. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר?
יש לזה קליפ?
במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה?
משום מה אני מתארת ארון קודש באמצע המדבר, ואביתר עם פסנתר, אבל הוא עם הגב לארון הקודש. ויונה מפרפרת מסביבו. הרבה הליכות במעגלים מסביב לארון הקודש, והשתטחות על העפר. איך זה קשור, אין לי מושג, המוח שלי לא מתפקד אחרי "רקוויאם לחלום". דו קרב: "אבא" או "אב הרחמן"? לא זה ולא זה
רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? מתיתיה, אני דורשת הסבר מלא לגביי המשו לאומה שכתבת!

קבס

New member
אני רוצה לכתוב רק את הקטע האהוב..

"שכל מה שאני עובר בדרך יהפוך חולשה לעוצמה גדולה" "תשירי לי שיר חדש, חדש שיאיר ליבי ואת מיתרי." המשפטים האלה נתפסו אצל כל מי ששמע איתי את השיר או היה לידי בזמן שהוא נוגן וגם אצלי כמובן

למעלה