או-הו ../images/Emo178.gif ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.]
יש לו יותר ערך רגשי, למען האמת. אני מצד אחד לא סובלת את השיר הזה (שזה משפט קצת קשה לומר, אל תסקלו אותי) אבל מצד שני אני מאוד מאוד אוהבת אותו. מערכת יחסים מתוסבכת על השיר
/
זה פשוט שיר שנוגע בהמון נקודות שאני לא אוהבת להתעסק בהן, ואני מרגישה שהשיר הזה קצת "אונס" אותי. למרות שזאת מבחירה שלי לשמוע את השירלהתמודד איתו, ככה שזה מיד מבטל את המונח "אונס" שהשתמשתי בו לפני שניה, אבל עדיין. זה לא בלב שלם. אני שומעת כי אני מרגישה שאני "צריכה". זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר:
עינב ג'קסון כהן. לא, אבל באמת. זאת פרשנות לגמריי אחרת לדעתי כשאישה תשיר את השיר הזה. אני ממש מדמיינת אותה שרה את זה. זה נשמע כמו שיר שנתפר עליה. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן!
זה לא ממש "בשום באופן", אבל כדאי ורצוי שאף אחד אחר (מלבד אביתר) לא ינגן את השיר הזה, ואת השיר הספציפית הזה. צריך אמן עם רגש עצום כדי לבצע כזה שיר, ו... אולי אני "רכושנית" מידי, אבל זה שיר שרק אביתר יכול לבצע. רק. שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר?
"אבא" הולך ממש טוב, כי יש הרבה חזרה ודגש על המילה לאורך כל השיר, אבל... "חגווי הסלע", למען האמת. נשמע מסתורי שכזה. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר:
אני שומעת את השיר הזה לאחרונה אך ורק בביצוע הופעה שהייתה אז במעבדה. תמיד מדלגת על הביצוע של האלבום. בהופעות זה עוצמתי יותר. אה, ועוד רגע שאני אוהבת: בטקסי יום זיכרון
(משום מה זה מצחיק אותי שמשתמשים בשיר הזה בימי זיכרון). אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה?
בשלושת הבתים הראשונים אביתר מתחיל במילה "אבא", אבל בבית האחרון הוא "שוכח" לציין את השם הזה. כל הזמן הוא דיבר על האבא, ועכשיו הוא נזכר ביונה. קצת מוזר לי. הייתי מתחילה את הבית האחרון במילה "אבא", כי פתאום... הרצף נקטע לי. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד?
ההתחלה, כי על התו והצליל הראשון הסכר של הדמעות שלי מתחיל להיסדק. מה דעתך על ביצוע השיר בהופעות?
טו מאץ'. אבל אני רגישה מידי. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר?
יש לזה קליפ?
במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה?
משום מה אני מתארת ארון קודש באמצע המדבר, ואביתר עם פסנתר, אבל הוא עם הגב לארון הקודש. ויונה מפרפרת מסביבו. הרבה הליכות במעגלים מסביב לארון הקודש, והשתטחות על העפר. איך זה קשור, אין לי מושג, המוח שלי לא מתפקד אחרי "רקוויאם לחלום". דו קרב: "אבא" או "אב הרחמן"? לא זה ולא זה
רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? מתיתיה, אני דורשת הסבר מלא לגביי המשו לאומה שכתבת!