Foxy Roxie Heart!!!

Lacrima

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo68.gifFoxy Roxie Heart!!!

שלום לכולם!
נעים מאוד, שמי יעל! מחר אני צריכה לעשות פרזנטציה של השיר "רוקסי" מול כל הכיתה בשיעור מחזמר! יש כמה פרטים שעדיף שאדע בשביל שהביצוע שלי יהיה יותר משכנע! אודה לכם מאוד מאוד ואשלח לכם נשיקה
אם תוכלו לעזור לי. תביעו דיעה ותנו לי כמה שיותר פרטים וזה יהיה מצויין. זוכרים את רוקסי? הג'אז סלייר של שיקגו? היא כל כך מתקתקה בסרט כשרנה זלווגר משחקת אותה, היא כמו, רוצחת חצי תמימה...האם זה ככה גם במחזמר עצמו? ועוד שאלה, השיר רוקסי זה שיר נרקסיסטי כזה שהיא שרה בדרך להצלחה, האם הסצינה הזאת באמת מתרחשת או שזאת פנטסיה שלה כשהיא נמצאת בכלא? ואם כן, אז איפה זה מתרחש? ואם לא, איפה היא מדמיינת את עצמה? תודה! ושתהיה לכם שבת מעולה!

i d o b

New member
זה כמובן תלוי בשחקנית

אבל באופן כללי...רוקסי הבימתית היא הרבה (הרבה) פחות תמימה מרוקסי של רנה. היא יודעת מה היא רוצה ודורכת על כולם בדרך להשיג את זה... השיר רוקסי בהפקה הבימתית גם הוא פנטזיה, כמובן, קצת קשה להגיד איפה בדיוק היא שרה את זה מכיוון שלמחזמר שיקגו אין ממש תפאורה אלא במה צנועה ועליה התזמורת...בכל מקרה זה כמובן מתרחש בכלא מן הסתם...היא מקיפה את עצמה בבחורים שמתנדפים בסוף השיר..... וזהו פחות או יותר...שיהיה בהצלחה...

Yentl

New member
תיקון קטן

" למחזמר שיקגו אין ממש תפאורה אלא במה צנועה ועליה התזמורת" - לא נכון. זוהי בחירת בימוי ולא משהו שכתוב בהצגה. בהעלאה המחודשת של המחזמר זה היה כך, כי ההפקה במקור עלתה בתיאטרון קטן ושמו Encores, שם כל ההפקות מתבצעות בסגנון הזה. כשהעבירו את ההפקה לברודווי השאירו אותה ככה. בהפקה המקורית ב-1975 היתה בהחלט תפאורה.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם רוקסי של רנה לא ממש תמימה

תמימה למראה מבחוץ, אבל מסובבת את כולם על האצבע הקטנה (חוץ מבילי, כי הוא בכל זאת מאסטר בתחום). אם בוחנים מקרוב את ההתנהגות שלה כבר מתחילת הסרט, ומנתחים את האופי שלה - היא שרמוטה מניפולטיבית, היתה ונשארה. הנקודות היחידות שבהן היא קצת נאיבית, הן האמון שהיא נותנת בפרד קייסלי, וחוסר היכולת להבין/לקבל איך ייתכן שהקהל לא נופל לרגליה. אבל אני חושבת שמבחינת החיבור שלה למציאות, עד כמה היא טובה ושכולם צריכים לרצות אותה, זה כבר יותר עניין של אגו מפותח מדי יחסית למי שהיא באמת. ההבדל הגדול הוא שרוקסי הבימתית, לפחות בגירסאות בהן אני נתקלתי, הרבה יותר מוחצנת, כלומר - בניגוד למשחק הדו-פרצופי של רנה, שעושה פוזות של חסודה ומסכנה, רוקסי הבימתית פחות מזוייפת, פחות מעמידה פנים, לא כ"כ מתאמצת להסתיר את מי שהיא באמת.

למעלה