שיחה עם ד"ר משה בקר.

ronen1981

New member
../images/Emo23.gifשיחה עם ד"ר משה בקר.

כתבתי לו מכתב וזכיתי לתגובה ממנו (שאפרסם חלקה פה.), כמו כן צלצלתי אליו ודיברנו זמן לא מבוטל, וברצוני להודות לו על הזמן שהקדיש לי והסבלנות הרבה שהיתה לו בלהסביר ולפרט לפרטים את הנקודות שאיזכר במכתבו לי ועוד, למישהו שלפני השיחה עימו ,מודה כי לא כל כך הקדיש מחשבה רבה לנושא . מי שמכיר אותי אפילו קצת ולו מאינטרנט יודע איזה תומך לא קטן אני בשינוי,ומוכרח אני לציין שאחרי השיחה שלי עם ד"ר משה בקר עד כמה שקשה להאמין שזה בכלל אפשרי אני עוד יותר תומך בשינוי ומבין מדוע צריך שינוי חזקה וגדולה בכנסת הבאה. (כמו כן תודה לאלה שפה שהאלו את הנושא ובכך תרמו לי למוטיבציה ללכת ולברר וכתוצאה מכך להגדיל את הידיעות שלי.) ראוי לציין (ויש סיבה טובה למה אני מציין זאת ודי ברמיזה לחכמים.) שד"ר בקר משה הינו חבר בשינוי וחבר מועצה בשינוי מזה זמן רב וכי הוא הצביע ויצביע לשינוי בבחירות . כיום הינו חבר בועדת תחבורה של שינוי ופועל לקידום מצע רחב יותר ומפורט יותר בנושא תחבורה ומאבק בתאונות דרכים. אדם שבהשכלתו ועיסוקו מוכר כאחד המומחים בארץ בתחום התחבורה והמלחמה בתאונות הדרכים,וחתן פרס יו"ר הכנסת לאיכות חיים (1990) על תרומתו בתחום זה. ולחלק מדבריו הכתובים "כמי שעוסק בתחום זה מזה 34 שנים, יועץ לכנסת מזה 26 שנים מחבר תוכנית האב לבטיחות בדרכים הראשונה של מדינת ישראל לשנים 1985-90(הערה של רונן:חלקים רבים מידי ממנה לא יושמו עדיין ושינוי תפעל לישמם לפחות עוד חלקים ממנו ועוד) יוזם חוק המאבק הלאומי בתאונות הדרכים וחתן פרס יושב ראש הכנסת לאיכות החיים על התרומה לנושא זה אני יכול להבטיח לך שנושא זה יטופל באופן יסודי אם וכאשר יהיה לשינוי מעמד בממשלה באמצעותו ניתן להשפיע על ראש הממשלה משרד התחבורה והמשרדים האחרים הנוגעים במלחמה בתאונות הדרכים. בתמצית: יש להעביר את הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים למשרד ראש הממשלה אחת לחודש לקיים דיון רלבנטי לנושא זה : יהיה זה בנושאי חינוך, הדרכה, הכשרה לנהיגה, הסברה ותקשורת, אכיפה, מערכת המשפט, תשתית עירונית, תשתית בין עירונית, אחריות השלטון המקומי, בטיחות כלי הרכב, מערך פינוי הניפגעים והטיפול הרפואי, טיפול במיגזרים בעייתיים: ילדים, קשישים,האוכלוסיה הערבית, נהגי רכב כבד ורכב ציבורי, ועוד.. בכל אחד מהתחומים הנ"ל קיימות תוכניות מפורטות, לחקיקה, להחלטה ולביצוע, אם תיתנן האפשרות וההזדמנות תעבור מדינת ישראל מהפכה שתביא לצמצום התאונות החמורות ומספר ההרוגים והפצועים קשה לכדי 50% מהרמה הקיימת כיום תוך 5 שנים. לקבלת מידע על תוכניות פרטניות אתה מוזמן להתקשר אלי(----חסוי-----) בברכה.. ד"ר משה בקר אכן צלצלתי אליו וזכיתי להרחבה (מאוד רחבה ) לגבי הנושאים לעי"ל ועוד. רק לשם סיבור האוזן תוך כדי שיחה עימו רשמתי לעצמי נקודות כדי שאח"כ אוכל להיות מסוגל לכשארצה לשחזר את דבריו הרבים לי והנקודות תופסות כשני עמודים.) כעת היתי בדילמה קשה האם לבוא ולפרסם את חלק מהיוזמות וההצעות כעת. וזאת לאור העובדה שתוך כשבועיים תושלם טיוטת המצע החדש בנושא התחבורה ומאבק בתאונות הדרכים ואז לכשתאושר תפורסם באתר הרישמי ויהיה ברור כי הבעלות על הרעיונות והיוזמות היא של שינוי. ולכן החלטתי שאני ימתין להשלמת הטיוטא ואישורה (דבר שלהערכתי יקרה עוד לפני הבחירות ) ואז אפרסמה ואוכל להרחיב לגביה אם יהיה צורך. ראוי לציין כי את ד"ר משה בקר ניצלו גורמים פוליטים מסוימים יריבים (שמנסים לרכוב על גל ההצלחה של שינוי והעתיקו כבר משינוי את רוב התפיסה הכלכלית ואת המסר של יושר ציבורי ומאבק למען ציבור הסטודנטים ולמען זכויות החילים והמילואימניקים) שבאו ושאלו לעצותיו ודעותיו בנושא התחבורה (דעות שמין הסתם נותנות הטון ומעצבות את המצע והעמדות בנושא תחבורה ומאבק בתאונות דרכים של שינוי .) וזאת מבלי לידע אותו בתחילת השיחה (אלה יותר לקראת סופה, מה שבעיני נתפס כחוסר הגינות מצידם) עבור מי ומה הם מבררים זאת. וכעת הם מיחסים לעצמם זאת כאילו המציאו תורה מסיני מבלי להזכיר ולספר שלא מעט רעיונות בנושא הם דלו מאיש שינוי. (והכי מצחיק שהעובדה לעי"ל לא מפריע להם להכפיש את שינוי לרדת עליה גם בנושא זה.) מכל מקרה אני מאמין שדי בדבריו לעיל ללא פירוט בכדי להבין באיזו נקודות שינוי רואה צורך להשפיע ולשנות בנושא זה ולכשיאושר טיוטת המצע כשם שאכן כפי שאמרתי שאברר עם ד"ר משה בקר נושא זה כך אני אומר שאביא אותו לפה וארחיב אם יהי צורך. ובקיצור תצביעו יש ,כי אין לנו ארץ אחרת. תצביעו יש,כי אנחנו רוצים לחיות במדינה שפויה ובריאה .

JonnyBoy

New member
ובכן,

אני יודע שד"ר בקר הוא חבר פעיל בשינוי ואני יודע שהוא אחד המומחים הבכירים בארץ בנושאי תחבורה וה"מלחמה" בתאונות הדרכים. את שמו אני מכיר ממזמן דרך מגזין "אוטו". עברתי לאחרונה על גליונות ישנים (מהשנתיים האחרונות) של המגזין. שמו של ד"ר בקר מופיע שוב ושוב במאמרי המערכת הצועקים "המלך הוא עירום". הבעייה היא, (ופה אביא ציטוט מדברייך) ש"קיימות תוכניות מפורטות, לחקיקה, להחלטה ולביצוע, אם תיתנן האפשרות וההזדמנות..." אבל אף אחד לא עשה כלום בנידון! אף אחד לא לקח אחריות, לא לקח את התוכניות האלו ולא הוציאן אל הפועל
המחדל הוא של שרי התחבורה, של ראשי הממשלה, של הרשות לבטיחות בדרכים, של מע"צ, של המשטרה, של חברי הכנסת וגם של הציבור! כולם חיפשו את המטבע מתחת לפנס ("מהירות הורגת" "הנהג אשם") ולאף אחד לא היה את האומץ להודות בטעות. אף אחד לא הקשיב למומחי התחבורה, אף אחד לא הסתכל ב"תוכניות המפורטות". זו הבעיה. איינשטין אמר פעם שהטירוף הכי גדול הוא לעשות שוב ושוב ושוב את אותו דבר ולצפות לתוצאה שונה (אני מניח שכבר שמעת את זה מהחבר´ה שלנו ). מה מבטיח לנו שהפוליטיקאים (ובכללם הפוליטיקאים של שינוי) יעשו משהו שונה? למה שנאמין להם אם היתה להם הזדמנות והם לא עשו כלום בנידון? אתה אומר ששינוי תפעל ואני שואל למה היא לא פעלה עד עכשיו. והלוואי שאני טועה. הלוואי שבזכות פעולתו של ד"ר בקר תיכנס שינוי באמ-אמא של שר התחבורה, ותאלץ אותו לפעול. כן יש תוכניות, יש הכל, רק ששר התחבורה ירים ת´תחת. מאיפה המידע ש"ניצלו את ד"ר בקר"? הגרסא שאני מכיר שונה לחלוטין ממה שאתה רומז. זה מה שהוא אמר לך? נסח את התשובה בזהירות, זהו פורום ציבורי. "ישראל אחרת" מתחייבת לעשייה. ל"ישראל אחרת" יש חזון ובו מתוארת המדינה כמו שהרצל חזה. ל"ישראל אחרת" יש תוכנית עשייה מפורטת בכל תחום. המצע הוא תוכנית פעולה מפורטת, לטווח המיידי, הקרוב והרחוק שמטרתו להוציא לפועל את החזון. זו הגדולה של "ישראל אחרת" שאיפה לעתיד טוב יותר שטובת המדינה היא בראש. הבעייה היא שקשה לאנשים להרים עיניים מעל הציניות, האדישות (והשנאה לחרדים) ולהסתכל באומץ קדימה. גם עם שינוי תתיחס במצעה לנושא התחבורה, עדיין אין לה, עד כמה שידוע לי, שום תוכנית 5 שנים קדימה ויותר. בשום תחום. זה ההבדל וזו הסיבה שאני פעיל ב"ישראל אחרת". "כי אף אחד לא יעשה את העבודה בשבילנו." אודי.

ronen1981

New member
כבר למדתי ,ומה שלמדתי זה

שאתם מפלגה של שקרנים סלפנים משתיקי פיות של אנשים שמציגים אותכם כפי שאתם.

למעלה