כותבי התנ``ך והברית החדשה
היו מושראים ברוח אלוהים בעת כתיבת הספרים מבראשית עד הספר האחרון בחזון יוחנן .. מהם היו נביאים בתנ``ך שאחד מפועלי עבודתם הרוחנית לכתוב בהשראת אלוהים , גם כתובים שינבאו על עתיד קרוב ורחוק עד ישוע המשיח, וגם לעתיד סוף הימים (תעשי הקבלה בין דניאל לחזון יוחנן). בעצם הנביאים לרוב כתבו בלי להבין מה משמעות הכתובים אלה , גם דוד כתב שירים בהשראת אותה רוח שמקבלים לפי הברית החדשה , על המשיח ... ישוע אמר פעם אני נוכח עוד מלפני אברהם, ואברהם רצה לראות אותי , נביאים היו רבים בתנ``ך , אולם לפי הברית החדשה , כל מאמין בישוע (קרי מסיחי או נוצרי) תינתן לו רוח הנבואה, והלימוד , וגם לבישור על האינג`יל (החדשות הטובות ביוונית ) , על המעמד החדש שקיבלנו , לא בזכות אלא בחסד.. המון הבטחות והמון נחמות, וגם מעמד של בנים לאלוהים, בדיוק כמו האח הגדול ישוע (ישוע אמר שאקרא לכם אחים ואהובים, ולא עבדים, כי מי שאוהב לא משעבד ) ונירוש את המלכות בעתיד , הוא אמר גם , כל מה שנתן לי האב אתן לכם ,,, הנבואות לעתיד , גילם אותה ישוע וגם כתבי הברית החדשה, עם כמה נבואות מנביאי התנ``ך , לעתיד יבוא דבר ישוע בנבואות שתוצאותם דו צדדית או דו זמנית , אחת אחרי שעלה בכמה שנים, וגם מאותה נבואה לעתיד יבוא .. נבואות על סוף הימים אפשר לקרוא באפוקליפסה בספר המסיים של חזון יוחנן.. לכן נוצרים קוראים לו (יוחנן הקריסטולוגי או בערבית לאהותי )