שאלה אישית....

elenae

New member
../images/Emo23.gif שאלה אישית....

יש לנו בת שנה וחודש. לפני לידה היו לנו יחסים מצוינים. לא שבלי בעיות קטנות, אבל למי אין. אנו נשוים 4.5 שנים. היום אני מרגישה שהיחסים הם לא כמו היו קודם, הרבה אכזבה, ואפילו לא כיף לי לחזור הביתה... הילדה מאוד אקטיבית ומעייפת, דושת את שלה ומבטאת את עצמה בבכי יותר מאשר ברוגע. בעלי גם מרגיש שקשה לו. אנו כל הזמן מדברים על כל מה שקורה ביננו, אך אני מרגישה אנו צריכים לזוז מהנקודה שאנו נמצאים בה ולעשות משהו שהחיים ישתפרו. אולי סדנא להורות וזוגיות בשילוב? אני רוצה גם להוסיף, שגם לי קשה עם הילדה, למרות שאני מאוד אוהבת אותה. יש לכם הצעות? אני אשמח!

maybesure

New member
../images/Emo127.gif

שבוע טוב ראיתי הודעות שלך חוזרות בכמה פורומים בנושאים שונים. שמתי לב שאת נורא נורא לחוצה בעניין הילדה. אז לדעתי יש לך להפריד 2 דברים: 1. הטיפול בילדה. 2. חיזוק הזוגיות. 1. תרגעי! ילדים חולים כשהם מתחילים גן יותר מאשר בשנים הבאות, הגוף מתחזק ושנה ראשונה היא בקשה ביותר. כמו כן יש לפעמים החלשות אחרי חופשות ארוכות, זה טבעי ולילדים רגישים זו אכן בעיה קצת יותר, אבל עדיין נורמלי. לגבי החלב: נכון, חלב אכן מגרה ריריות וגורם ליותר נזלת וסיבוכים, לכן ממליצים לילדים רגישים לעבור לתחליפי חלב. בעניין ההורמונלי לבנות-לא חושבת שמדובר בערכים שקיימים בתחליפי החלב, אולם באמת במחקרים על צריכת טופו בכמות רבה ולטווח ארוך, אצל נשים הסתמן איזה שיבוש. בחשיבה ריאלית: תתחילי להעביר את בתך למזון רגיל במהירות האפשרית, מעבר לכך שלא ייגרם לה נזק אלא תועלת, היא גם תוריד את צריכת התחליף והכל יהיה מאוזן. הילדה אקטיבית או בגלל הטמפרמנט הטבעי שלה (סממן מולד שלא תמיד מתאים לטמפרמנט או לסבלנות של ההורים, לצערנו) או פשוט כי היא נחה צהרים ואתם לא! אז אם אפשר-להעיר אותה משנת צהרים בצורה יזומה מעט לפני שעת ההתעוררות הטבעית, וזה יכול לגרום לה לחסר מועט שיתנה צורך לישון מוקדם יותר בערב. לגבי מכשירי אדים: הקרים לשעול יבש, סטרידור. החמים בעיקר לאף סתום וליחה. בחמים ניתן להוסיף שמן אקליפטוס. מומלץ בעיקר בחדרים מחוממים אשר האויר בהם מתייבש מאוד. אבל הם לא מהווים טיפול רפואי אלא רק הקלה. 2. חיזוק הזוגיות: לא מחדשת לך בטח שאת לא במיעוט, וגברים רבים מתחמקים מאחריות על ילדיהם, כשרק אפשר. הם לרוב יעשו את המינימום ולא יתנדבו מעצמם לעזור אלא כאשר את במצוקה. אז פשוט להנחית עליו אחריות: להשאיר אותו בהתחלה חצי שעה לבד איתה ולחזור (בחצי שעה הזו את לא זמינה וזהו!) אחרי תרגול של חצי שעה, להיעלם לשעה, וכן הלאה עד שיצליח לקחת עליה אחריות לשל ארבע חמש שעות וגם 24 אם צריך. לגדל ילדים זה ג'וב בפני עצמו, ומי אמר שיהיה קל? אבל יכולה לנחם אותך שהם גדלים ואז כל קשיי תקופת התינוקות מתגמדים ותזכרי רק איזה כייף היה להריח אותה ולצפות בה בשינה או בחידושים היומיומיים. נכון שעם הגדילה שלהם יש קשיים אחרים, אבל ככל שגדלה העצמאות שלהם-הקשיים פוחתים. הזוגיות קצת נדחקת בתקופה הזו, ואף שאת עצמך זקוקה לפרגון ופינוקים, והלחץ בו שניכם שרויים לא מאפשר זאת-תחושה כאילו אין לאן לברוח-קחי לך יעד של תקופת זמן בה את עושה הכל כדי להרגיל את הילדה לעצמאות בהתאם לגילה : למשל להרדם בעצמה, לעבור לאוכל מגוון, לשחק לבדה במיטה אם היא מתעוררת לפניך (לשים לה צעצוע בטיחותי בהישג יד). הכל אפשרי, מנסיון אישי! הבנתי גם שאין מצב להיעזר במשפחה לפנות לכם זמן זוגי, אז פשוט להתייחס לזה כאל תקופה שנראית קצת אחרת, ולא כנזק בלתי הפיך. הכל עובר! חזקי ואמצי. מייבי

elenae

New member
תשובתך כל כך מלאה!!!

תודה שהתיחסת גם לשאלות הקודמות שלי. חשבתי שהן כבר נמחקו מהפורום... יש לי עוד שאלה לגבי אוכל: בבוקר ולפני שינה אני עדיין נותנת לה בקבוק מטרנה עם תוספת דייסת שיבולת שועל. בשאר 3 ארוכות זה פירות, מרק עם עוף, ארוחה חלבית כמו יוגורט, קוטג', ביצה עם עגבניה. יש לך רעיון לגיוון ומה לתת לה במקום מטרנה בבוקר (4-5 לפנות בוקר שהיא רדומה) ולפני שינה?

maybesure

New member
המתכון: רגיעה

שוב היי, אני לא ממש מומחית בתינוקות, אבל מילדי שלי, הבוקר הוא פינוק אמיתי וכן הלילה, אין טעם להפחית להם את הארוחה בבקובוק, אשר בהחלט יכולה להיות על בסיס חלב או על בסיס סויה במידה והחלב מזיק. הבת שלי אכלה חלב, הבן רק סויה בגלל הרגישות. במשך הזמן, משהו כמו גיל 3 היא כבר תשתה מכוס ואולי תוותר לחלוטין על הבקבוק, כך שלפעמים כוס תה חמים ועוגיה בבוקר יספיק, עד לארוחת הבוקר בגן. אישית - אני מעדיפה את הצמחי במיוחד בתקופת החורף-אין ספק שתחושי בשיפור! כללית נראה שהארוחות שלה מגוונות מאוד, ועוד יגיע הגיל שהיא תכתיב לך
מה שכן מומלץ מאוד: להמעיט ככל האפשר בסוכר ומתוקים. הם תורמים לעודף המרץ, וממילא מגיע גיל שהם מגלים אותו בעצמם. מילד ראשון עוד קל למנוע. והעיקר: להרגע, תרגעי את-הילדה תהיה רגועה יותר. וגם הבעל כמובן. אם קשה לך להרגע, ואת מרגישה חרדה מהתקררויות, מאכילה, מהתנהגות, מבכי שלה וכו', אני ממליצה לך לקחת טיפות רסקיו אשר מאוד מרגיעות והן על בסיס פרחי באך (טבעי) ולא מטשטשות או מרדימות. וגם דעי שאינך לבד. אני בקושי מכירה אמהות לילד ראשון שלא עברו את החרדות האלו. אני הייתי הסטרית דווקא בילד השני. בהצלחה

אנחנו הלכנו ביחד לסדנא

של הורות במכון אדלר גם אם לא אהבנו ולא מיישמים את הכל עצם היותנו בקבוצה והוצאת כל התסכולים והקשיים יחד עם זוגות אחרים שמרגשים וחווים אותו דבר הרגיעה אותנו ועשתה לנו טוב וגם אפשר היה לנהל שיחות על הכל בבית לדעכתי זה מומלץ באדי

למעלה