פרח מכל גן
אוסף פנינים

חג שמח לכם

שלום לכולם, בחודשים האחרונים בגלל סיפור מטורף לחלוטין התחלתי להתעניין יותר לעומק בתולדות חייו של ישוע. אני פונה לכאן מכיוון שב"הודעת המנהל" כתוב שזוהי כנסיה וירטואלית וכאן המקום לדו שיח בריא על הפסוקים שבברית החדשה ואכן יש לי שאלות תאולוגיות רבות על הנושא. אציג את עצמי במספר מילים (כך ימנע מכם הטורח לרוץ לכרטיס האישי
למרות שבוודאי חלק מכם יעשה זאת בכל זאת
) שמי אוריאל מעוז בן 37 נשוי ואב ל-2: עדן וטליה ואני מתגורר בצרפת. גדלתי בבית דתי אך בגיל 16 "מרדתי" בדת אך עם השנים בהיותי איש מאמין חזרתי ללמוד על העולם הרוחני. כאוטודידקט למדתי תנ"ך, משנה, גמרא, מעט זוהר וקבלה, קראתי את הברית החדשה והקוראן, למדתי קצת על וודות ותרבויות מזרחיות ואני כיום עוסק ברפואה משלימה ואף כתבתי מספר לא מועט של מאמרים בנושא רייקי (שיטת טיפול בהעברת אנרגיה דרך הידיים) בראי היהדות והקבלה. מאז ומתמיד הייתי סקרן ושאלתי לא מעט שאלות קשות. לא מתוך קנטרנות או ניסיון להכשיל או להכעיס אלא מתוך רצון אמיתי וכנה לעלות ברוחניות ולהתעמק כמה שיותר בנושא ולהבינו על בוריו. אני מקווה שאמצא כאן דלת פתוחה ומענה אפילו חלקי לשאלותיי. האם אני אכן בפורום הנכון? אם אענה בחיוב אפתח בשאלותיי ובנתיים חג שמח לכולנו פסחא ויום טוב שני של פסח.....

justborn

New member
"מיסה" חרדית

לא תאמינו מה עושים החבד"ניקים ביום האחרון של פסח. הם אוכלים מצה ושותים יין וקוראים לסעודה שלהם... סעודת המשיח! מה דעתכם?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifדלתנו תמיד פתוחה אוריאל../images/Emo20.gif

ברוך הבא לביתנו המואר..מקווה שתמצא מענה לתהיותך, או שלפחות..ננסה להטיל קצת אור על השאלות
.. בברכת חג פסח שמח, אור ואהבה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאז ברוך הבא../images/Emo9.gif זהו ביתו של

בורא העולם..אחד מהרבה בתים

תודה ../images/Emo13.gif

אפתח בשאלה ראשונה ברשותך מספר מתיא: "אלה תלודות ישוע המשיח בן דוד בן אברהם.....{פסוק א'} ויעקב הוליד את יוסף איש מרים אשר ממנה נולד ישוע הנקרא משיח {פסוק ט"ז}" בפסוקים אלו מראים את שושלת ישוע מאברהם אבינו עד יוסף בעלה של מרים על מנת להראות את שושלתו העוברת דרך דוד המלך להראות את קישרו המלכותי כפי שכתוב בפסוק י"ז בספר מתיא: "והנה כל הדורות מאברהם עד דוד ארבעה עשר דורות, ומדוד עד הגלות בבלה ארבעה עשר דורות, ומן הגלות בבלה עד המשיח ארבעה עשר דורות" אך ישוע נולד מרוח הקודש ולא מיוסף {פסוק י"ח), כך שכל שושלת יוסף בעצם לא צריכה להיות קשורה לעיניין, שכן יוסף אינו אביו? האם גם מצד מרים אימו ישנו קשר שושלתי עד לדוד המלך? אם כן היכן לומדים זאת?

salt of earth

New member
כן

מרים הייתה גם מבית דוד, ושולשלת היוחסין המתוארת בלוקס היא של מרים כי האלי הוא אביה של מרים. נדמה לי שכתבתי תשובה על זה איפשהו בפורום http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=93991585&FlagSybase=1 ובהודעה הזאת גם מצורפים לינקים שמדברים על שולשלת היוחסין וברוך הבא אוריאל

למעלה