לחיות בשפע

איל באש

New member
../images/Emo23.gifלחיות בשפע

חברים וחברות יקרים בדיוק איך שאנו מתעוררים בבוקר אבל בדיוק כך נראה היום שלנו, נראים החיים שלנו. וכל אחד מאיתנו יודע טוב טוב אם הוא קם בבוקר עם שיר בלב ושמחה על יום חדש שנברא , או שקם עם ראש מוטרד ולב דואג. וככה חברים יקרים בדיוק ככה אנחנו חיים. בבוקר אי אפשר לשקר לעצמי ואין מקום למניפולציות . אז בואו אלמד אתכם תרגיל ריפוי מדהים: מחר בבוקר שאתם קמים נסו לראות איך קמתם, האם כעוסים? מוטרדים? מהורהרים? שמחים? מצפים? מתרגשים?... וכל אחד מכם ידע לפי ניסוי קטן זה על מה יש לעבוד . השלב הבא הוא לשאול את עצמי מדוע אני קם ככה כשבעצם לא תמיד יש לי סיבה לכך? כי מסתבר שאנו מתקבעים על מחשבות חוסר ואז רב הזמן עסוקים בלראות מה אין לנו, ואז אנו נמצאים בפער בין מה שאנו רוצים לבין מה שבאמת יש לנו, וככה אנחנו אוטומטית בבוקר חושבים על מה אין לנו . ומבלי משים זה הופך להיות מוטו בחיים, להיות כל הזמן לא מרוצה ולא מסופק, למצא כל הזמן מה אין לי . כמובן שההשלכות מתבטאות בין השאר ב : הפרזה באוכל, אלכוהול,סיגריות,סמים,טלביזיה,סיכונים,יחסי מין, ועוד כיד הדמיון הטובה. אז מה עושים? ובכן לומדים להודות לחיים על כל מה שיש לנו, וזה מתחיל בלהודות על כל חלק בגוף שלנו וממשיך בלהודות על כל כשרון ויכולת שיש לנו, ועל כל חפץ שיש לנו, ועל כל אדם בחיים שלנו,ועל הטבע שקיים מתחת לאף שלנו, ועל כל דבר שקורה לנו, בלי לשפוט את עצמנו, בלי לבקר ולרדת על חיינו, מתוך הבנה שיש לנו חיים נפלאים כדי לחיות אותם בשפע, וכל אדם וכל סביבה בחיינו היא מראה, כן מראה שפורטת על זכרוננו ורגשותינו, וגורמת לנו להגיב. שאנו רואים את המראות הללו ולומדים להודות להן על עצם קיומן בחיינו, אנחנו מתחברים לשפע הפנימי שלנו ולומדים לחיות מתוך כל היש, ולא מתוך כל האין ומתוך כל מה שחסר לנו. ושתתרגלו צורת חשיבה חדשה זו חברים יקרים תגלו שבחוץ ישנם הרבה מאוד אנשים שחושבים קודם כל מה אין , ולא מסוגלים לראות מה כן יש, שיש להם המון. זה כמו המשל על העשיר העני שלא היה מסוגל לראות איזה בחירה מופלאה יש לו בחייו, והיה עסוק רק בלאסוף יותר ויותר כסף, ולא יכול היה לראות מה שכולם ראו : שיש לו המון. ושתתרגלו תרגיל מופלא זה חברים ותצליחו לומר באמת תודה על מי ומה שהינכם , וכל אחד מכם מופלא בדרכו המיוחדת, תתחברו לשפע ותיצרו שפע. תתפלאו לדעת אם אגלה לכם שאנחנו מכניסים את עצמנו למינוס בחיים כל יום בעזרתן האדיבה של האמונוה הבסיסית שלנו על החיים ? : "החיים קשים, ורק מי שעובד קשה מצליח". "כל ירידה לצורך עליה". "צריך תמיד להיות מוכנים לרע ביותר". "מה שלא הורג מחשל" ???? ויש עוד המון כאלו. שאנחנו מגלים אמונה בסיסית כזו על החיים אנחנו יכולים לראות איך בעצם אנו קובעים לעצמנו את החיים וכועסים שהם כאלו, איך אנחנו נורא רוצים לזכות בלוטו, בעוד שהאמונה הבסיסית שלנו על החיים לא מאפשרת זאת. כי אם אנו מאמינים למשל : שהחיים קשים וצריך לעבוד קשה כדי להצליח, הרי איך נזכה בלוטו תרתי משמע ? איך נזכה באור אושר שמחה, תחושת הודייה ? איך לא יהיה לנו מינוס בבנק, משכנתא, תשלומים והלוואות? איך?. אז אנחנו אלופים בלהתלונן ולפחד נכון? אז הגיע הזמן לשנות והגיע הזמן לחיות בשפע ולייצר שפע, הגיע הזמן לראות מה כן יש לי בחיים הנפלאים הללו, הגיע הזמן לקום בבוקר עם שמחה ושיר בלב, הגיע הזמן לעזור לאחר ולהתחשב בעצם קיומו בעולם, הגיע הזמן להפסיק לחשוב כמה אנחנו מסכנים חסרי מזל וכמה רע לנו ולתת יד ולחיות יחד. שאדם חי בשלום עם עצמו הוא חי השלום עם סביבתו. שאדם מחובר לעצמו הוא מחובר לסביבתו. שאדם מביט לעצמו בעניים הוא יכול להביט בעניים לזולתו. שאדם חי בשפע הוא מיצר שפע לעצמו ולסביבתו. תודה על ההקשבה וההתיחסות בהמון אור ואהבה איל באש

קנה המידה האמיתי להצלחתך

קנה המידה האמיתי להצלחתך הוא לא היותך יותר או פחות טוב מהקולגות שלך , קנה המידה האמיתי להצלחתך הוא האם אתה טוב יותר ממה שהיית. התחרה בעצמך ובהתמדה שפר את ביצועיך, ותהיה אחד שלא ניתן לנצחו. אתה מה שהנך ונמצא במקומך בגלל מה שנכנס לתוך מוחך. כדי לשנות את מה שהנך ואת המקום שאתה נמצא בו עליך לעשות שינוי במה שנכנס לתוך מוחך. (זיג זיגלר) מתוך ספרי: "איך להצליח בחיים".

הצלחה ועצמך

אני חושבת שאני חולקת עליך באופן בסיסי. אלא אם כן לא הבנתי אותך. אתה טוען שההצלחה בחיים היא נצחוני שלי על עצמי ושיפור השגי הקודמים. ואם לא שיפרתי הישגים חומריים. אז לא הצלחתי? אני רואה את ההצלחה, או יותר נכון תחושת ההצלחה, כמימד הרבה יותר סובייקטיבי. לקום בבוקר עם חיוך ולהרגיש שנפלא לי , גם בלי לדעת למה. זו הצלחה!! אתה הרי מרגיש כזה מנצח עולמי ביום כזה. הייתי רוצה ללמוד להבין למה וממה נובעת ההרגשה הזו רק כדי לדעת לשחזר אותה. אך אני מסתפקת בקיומה. ייתכן שאני דווקא פחות יעילה, או רזה, או עשירה מימים אחרים, אבל השלווה והאושר הם ההצלחה בעיני. האמת, הם המטרה בעיני!! ושאר הפעילויות הםן הדרך שלי להגיע לשם. כשאני בוחנת את עצמי לאחרונה, אני אומרת: "יופי לי". למרות שמצבי הכלכלי כמו של כל המדינה... לא רואה איך העתיד ישתפר, אני לא עוסקת במקצועי פרופר ואני עדיין דוחה איזה מיליון דברים. אבל יש לי ת'לפים נקודות אור שבסיכומו של יום אומרות לי שאני ברת מזל. וככה אני רוצה לחיות, אבל עוד יותר!!! אני חושבת שהפורום הזה הוא עוד נקודת אור!

ההצלחה היא בתחרות על שיפור עצמך

ביחס לעצמך הנוכחי. אין כאן נצחון שלך על עצמך, אלא היותך יותר טובה ממה שהיית. נשאר אותו עצמך , אך השתפר, נהיה טוב יותר, זו ההצלחה - כך תהיי אחת שלא ניתן(לאחרים) לנצחה. אם לא חייכת היום לא היו לך חיים היום.

כאמור, אני לא מסכימה

אני לא חושבת ששיפור מתמיד של עצמי הוא הצלחה. אבל אני מבינה שכדי לקדם את הספר שלך אתה מטיף לכך. אני לא חושבת שהצלחה היא בהכרח הישג מדיד. ובמחשבה שניה, האם הצלחה היא מטרה? שבוע טוב

הגשמת שאיפות ומטרות

והשגת תוצאה טובה , זו ההגדרה של הצלחה. הגדרת את המטרה שלך כהשגת שלווה ואושר וההצלחה שלך היא בהשגת שלווה ואושר. את נעה מהצלחה להצלחה, משפרת ומגיעה לרמה גבוהה יותר של שלווה ואושר. הרשי לי להתעלם מהערתך לגבי ספרי, וסליחה שעניתי לשאלת משתתף בפורום.

ה מוזה

New member
זה כל מה שחשוב - התוצאה??

כולם רצים ומחפשים את האושר ובדרך שוכחים שהאושר הוא הדרך שהצלחה היא לא המטרה שהתוצאה היא לא העיקר הגדרת הצלחה היא השגת תוצאות טובות בהגשמת מטרות?? סליחה ,אבל אני לא חושבת כך .. עצם הניסיון להגשים , עצם ההשתדלות והכוונה - זה העיקר גם אם לא השגנו תוצאה טובה ,גם אם לא הגשמנו שאיפה העיקר שבדרך לשם היינו שלמים כבר חווינו אושר .. "את נעה מהצלחה להצלחה, משפרת ומגיעה לרמה גבוהה יותר של שלווה ואושר" מירוץ מטורף של לנוע מהצלחה אחת לשניה - זה יביא יותר שלווה? להיפך. רמה יותר גבוהה של שלווה ואושר? לאושר ולשלווה יש רמה אחת - אישית עבור כל אחד /ת קנה המידה לאושר הוא שונה אני דווקא רואה את הדרך כעיקר האושר ולא את ההצלחה או הכשלון גם אם נכשלתי להגשים שאיפה או חלום לא אהיה פחות מאושרת יודע למה? כי נהנתי ממהלך הניסיון להגשים ,מהחלום ..... ומהידיעה שנתתי את כולי נסיתי , לא הגעתי אולי להצלחה במימוש אבל הגעתי להצלחה פנימית ואישית של עוד התנסות בדרך האושר האושר הוא הדרך לא הדרך אל האושר יום טוב

ההגדרה נמצאת במילון - האם

מתווכחים עם ההגדרה של המילון? ההשתדלות , הדרך הם האמצעי להגיע אל המטרה שהוגדרה : האושר, השלוה. הם לא המטרה עצמה - אם לא הגעת לסוף הדרך - אל המטרה : האושר או השלווה - לא הצלחת, שמשמעותו ההיפך מהצלחה שזה כישלון . אתה יכול להגדיר לך את המטרה ביציאה לדרך ואז אתה יוצא לדרך והשגת את המטרה והצלחת. גם אם ניכשלת זה לא סוף הדרך , אם אתה לומד מהנסיון, משפר ,משתמש בו כמנוף להצלחה,מנסה שוב ומצליח. אתה יכול להיות גם מאושר במעבר מהצלחה להצלחה הבאה, אל האושר הבא(יש שיר כזה) בהחלט יום טוב.

גבול דק לפעמים בין הדרך לתוצאה

בגדול, אהבתי את שכתבת, המוזה. גם לי קשה עם "הגדרות המילון" הצרות הללו. יש בהן משהו נוקשה מידי לעומת החיים האמיתיים. הרי באושר אין "דרגות" שאפשר להבחין בהתקדמות או בהצטיינות... הדרך היא ללא ספק האושר, מתובלים מידי פעם בהישגים, אולי, אבל לא בהכרח השגים מדידים בהשוואה לאחרים, קודמים. לפעמים , בדרך, מחייך אלינו עובר אורח וכל המסע נפלא ומענג.האם חיוך האורח הוא הישג שלנו? אבל הוא גרם לאושר? ולמחרת, מצאנו פרח נדיר או שפתרנו חידה ישנה ושוב המסע והדרך קלים יותר. מה כאן ההישג? אבל האושר והשלווה מלווים אותנו והחיוך שנעניק לאחר הנמצא בדרכו שלו יתן לו את מנת השלווה והאושר שחיפש... איך מכמתים את ההישגים האלו?? כמובן שלא צריך והם המטרה או הדרך או איך שתרצה להגדיר אותם.. אבל המילון, לא ממש מצליח לתפוס אותם, לעניות דעתי...

איל באש

New member
../images/Emo39.gifהדרך או המטרה?

אנחנו רצים, אנחנו ממהרים, אנחנו רוצים, אנחנו חולמים, אנחנו מפספסים. שוכחים להביט לצדדים, דורכים על אנשים, נלחצים וטרודים, כועסים ועיוורים, לא רואים !!! שהדרך חשובה ולא המטרה! לא מפנימים, שהולכים בדרך מרגישים את האור זורח מבפנים . בהמון אהבה איל באש

כשתמצא את הדרך

כשתמצא את הדרך - אחרים ימצאו אותך. בהלכם בדרך הם יימשכו לפתחך. הדרך שלא ניתן לשמעה תהדהד בקולך. הדרך שלא ניתן לראותה תשתקף בעיניך. (לאו טסו, טאו טה טינג)

S H L I

New member
../images/Emo24.gif

שיהיה לך בהצלחה מכל הלב עם המון אהבה, שירי

שינוי בנקודת ההשקפה

לעיתים נדרש רק שינוי בנקודת ההשקפה כדי להפוך חובה משעממת להזדמנות מענינת. (אלברטה פלנדרס) אם אתה לא עושה זאת מצוין - אל תעשה זאת כלל. כי אם זה לא מצוין זה לא יהיה רווחי ולא יהיה כייפי, ואם אתה לא בעסקים בשביל כיף או רווחים- אז מה לעזאזל אתה עושה שם?

הקדש מדי בוקר זמן לפיתוח אישי

הקדש מדי בוקר זמן לפיתוח אישי, למדיטציה , לחזיון היום במוחך. קרא משהו בשביל הרוח שיקבע את הטון של יומך. (למשל ספר טיפים שלי: איך להצליח בחיים). הקשב לקלטת של ספרות מוטיבציה וקרא ספרות של מנהיגים ומצליחנים. התחלה כזו של היום היא אסטרטגיה נפלאה להתחדשות עצמית וליעילות. בהצלחה

kukes10

New member
../images/Emo42.gifלבני שבוע טוב

כתבת שאתה ממליץ על ספר "איך להצליח בחיים" אבל לא כתבת שם המחבר והוצאת ספרים בברכה KUKES10

kukes10

New member
לבני שבוע טוב מKUKES10

אתה הצעת ספר מעניין איך להצליח בחיים ואם אתה כותב ששווה לקרוא אז שאלתי מי מחבר הספר ואיזה הוצאת ספרים בברכה KUKES10

blonda3

New member
הזמנה לסדנת זוגיות בסוף השבוע../images/Emo23.gif

הקרוב. ראשית מאחלת לכולם חג אהבה שמח. ומזל טוב ובהצלחה לפורום החדש. ובהזדמנות רוצה להזמין אתכם לסדנת זוגיות שתתקיים בקיבוץ גבעת השלושה בסוף השבוע הזה. מצורף קובץ
בהצלחה

למעלה