../images/Emo23.gifלחיות בשפע
חברים וחברות יקרים בדיוק איך שאנו מתעוררים בבוקר אבל בדיוק כך נראה היום שלנו, נראים החיים שלנו. וכל אחד מאיתנו יודע טוב טוב אם הוא קם בבוקר עם שיר בלב ושמחה על יום חדש שנברא , או שקם עם ראש מוטרד ולב דואג. וככה חברים יקרים בדיוק ככה אנחנו חיים. בבוקר אי אפשר לשקר לעצמי ואין מקום למניפולציות . אז בואו אלמד אתכם תרגיל ריפוי מדהים: מחר בבוקר שאתם קמים נסו לראות איך קמתם, האם כעוסים? מוטרדים? מהורהרים? שמחים? מצפים? מתרגשים?... וכל אחד מכם ידע לפי ניסוי קטן זה על מה יש לעבוד . השלב הבא הוא לשאול את עצמי מדוע אני קם ככה כשבעצם לא תמיד יש לי סיבה לכך? כי מסתבר שאנו מתקבעים על מחשבות חוסר ואז רב הזמן עסוקים בלראות מה אין לנו, ואז אנו נמצאים בפער בין מה שאנו רוצים לבין מה שבאמת יש לנו, וככה אנחנו אוטומטית בבוקר חושבים על מה אין לנו . ומבלי משים זה הופך להיות מוטו בחיים, להיות כל הזמן לא מרוצה ולא מסופק, למצא כל הזמן מה אין לי . כמובן שההשלכות מתבטאות בין השאר ב : הפרזה באוכל, אלכוהול,סיגריות,סמים,טלביזיה,סיכונים,יחסי מין, ועוד כיד הדמיון הטובה. אז מה עושים? ובכן לומדים להודות לחיים על כל מה שיש לנו, וזה מתחיל בלהודות על כל חלק בגוף שלנו וממשיך בלהודות על כל כשרון ויכולת שיש לנו, ועל כל חפץ שיש לנו, ועל כל אדם בחיים שלנו,ועל הטבע שקיים מתחת לאף שלנו, ועל כל דבר שקורה לנו, בלי לשפוט את עצמנו, בלי לבקר ולרדת על חיינו, מתוך הבנה שיש לנו חיים נפלאים כדי לחיות אותם בשפע, וכל אדם וכל סביבה בחיינו היא מראה, כן מראה שפורטת על זכרוננו ורגשותינו, וגורמת לנו להגיב. שאנו רואים את המראות הללו ולומדים להודות להן על עצם קיומן בחיינו, אנחנו מתחברים לשפע הפנימי שלנו ולומדים לחיות מתוך כל היש, ולא מתוך כל האין ומתוך כל מה שחסר לנו. ושתתרגלו צורת חשיבה חדשה זו חברים יקרים תגלו שבחוץ ישנם הרבה מאוד אנשים שחושבים קודם כל מה אין , ולא מסוגלים לראות מה כן יש, שיש להם המון. זה כמו המשל על העשיר העני שלא היה מסוגל לראות איזה בחירה מופלאה יש לו בחייו, והיה עסוק רק בלאסוף יותר ויותר כסף, ולא יכול היה לראות מה שכולם ראו : שיש לו המון. ושתתרגלו תרגיל מופלא זה חברים ותצליחו לומר באמת תודה על מי ומה שהינכם , וכל אחד מכם מופלא בדרכו המיוחדת, תתחברו לשפע ותיצרו שפע. תתפלאו לדעת אם אגלה לכם שאנחנו מכניסים את עצמנו למינוס בחיים כל יום בעזרתן האדיבה של האמונוה הבסיסית שלנו על החיים ? : "החיים קשים, ורק מי שעובד קשה מצליח". "כל ירידה לצורך עליה". "צריך תמיד להיות מוכנים לרע ביותר". "מה שלא הורג מחשל" ???? ויש עוד המון כאלו. שאנחנו מגלים אמונה בסיסית כזו על החיים אנחנו יכולים לראות איך בעצם אנו קובעים לעצמנו את החיים וכועסים שהם כאלו, איך אנחנו נורא רוצים לזכות בלוטו, בעוד שהאמונה הבסיסית שלנו על החיים לא מאפשרת זאת. כי אם אנו מאמינים למשל : שהחיים קשים וצריך לעבוד קשה כדי להצליח, הרי איך נזכה בלוטו תרתי משמע ? איך נזכה באור אושר שמחה, תחושת הודייה ? איך לא יהיה לנו מינוס בבנק, משכנתא, תשלומים והלוואות? איך?. אז אנחנו אלופים בלהתלונן ולפחד נכון? אז הגיע הזמן לשנות והגיע הזמן לחיות בשפע ולייצר שפע, הגיע הזמן לראות מה כן יש לי בחיים הנפלאים הללו, הגיע הזמן לקום בבוקר עם שמחה ושיר בלב, הגיע הזמן לעזור לאחר ולהתחשב בעצם קיומו בעולם, הגיע הזמן להפסיק לחשוב כמה אנחנו מסכנים חסרי מזל וכמה רע לנו ולתת יד ולחיות יחד. שאדם חי בשלום עם עצמו הוא חי השלום עם סביבתו. שאדם מחובר לעצמו הוא מחובר לסביבתו. שאדם מביט לעצמו בעניים הוא יכול להביט בעניים לזולתו. שאדם חי בשפע הוא מיצר שפע לעצמו ולסביבתו. תודה על ההקשבה וההתיחסות בהמון אור ואהבה איל באש