אז ככה..

../images/Emo227.gif אז ככה..

בכמה מילים, איך מפתחים ביטחון עצמי ליד אנשים ? הרי אנשים רוצים להתקרב לאדם שיש לו ביטחון עצמי ולא מפחד מהצל שלו .. אז השאלה שלי היא איך לפתח את הביטחון העצמי שלי ? איך להיות ? מה להיות ? איך להתנהג ?הייתי רוצה שיהיה לי ביטחון עצמוואני ידע איך להשיג את המטרות שלי ואיך להיות עם אנשים :]

אושר361

New member
ביטחון עצמי

יום קסום, אסרטיביות- זה מה שאת צריכה,ללמוד ולחזק אותה.כל אחד יכול.וזה יוביל לביטחון עצמי. אשמח, אם תרצי, לסייע בעניין. בהצלחה, אושר

"אני ארוץ אל תוך האש...

...אם יחזרו משם". לרוץ לתוך האש - כלומר, בדיוק בסיטואציה הקשה לנסות להתעלות על עצמך. אם זה בלהגיד לעצמך דברים חיוביים בראש ולשים את הדברים בפרופורציות (למה הביטחון העצמי שלי נמוך? הרי אני שווה בדיוק כמו כל אחד אחר בחדר הזה). כשאת מסתכלת במראה - מחשבות חיוביות. כשאת מנסה משהו חדש - מחשבות חיוביות. כשאת נכשלת - מחשבות חיוביות. כשאת נכנסת לחדר מלא באנשים - מחשבות חיוביות. שימי לב ששפת הגוף שלך משדרת ביטחון - הליכה יציבה על הקרקע, תנועות ידיים פתוחות, כתפיים רפוייות (שימי לב שאת לא מתכווצת בתוך עצמך, שהגב ישר, שהמבט מורם). כך לאט עם הזמן ועבודה עצמית אני מאמינה שאפשר לשנות. אך לדעתי החשוב מכל - זה להבין שאין שום סיבה שבעולם שהביטחון העצמי שלך יהיה נמוך. כולנו אנושיים, כולנו טועים, לכולנו יש נקודות חולשה, כולנו חסרי ידע או כישרון בדבר מה. תסתכלי על היתרונות שלך ותחזקי את עצמך משם.

הי מקסימה ../images/Emo24.gif

ביטחון עצמי נובע בין היתר מ: - ההתנסויות שעברנו עם אנשים אחרים. - היחס של האנשים הקרובים אלינו בילדות (האם קיבלנו הערכה או ביקורת, האם גדלנו בבית חם ואוהב או בבית עם חוסר יציבות או קרות, האם ההורים שלנו חיבקו אותנו בילדות,, וכו'). - האמונות הבסיסיות שלנו לגבי עצמנו ולגבי אנשים אחרים. אני אשאל אותך שאלות: (1) האם יש אדם שאת מרגישה יחסית נוח לידו להיות את? שאת מרגישה יחסית עם ביטחון איתו? (2) איך ירגישו החיים שלך כשתהיי עם ביטחון עצמי? נסי לדמיין את זה. ממש לעצום עיניים ולהרגיש את זה, ואז נסי לתאר את זה במילים.

למעלה