• פותח הנושא calya
  • פורסם בתאריך

calya

New member
../images/Emo223.gif../images/Emo82.gif../images/Emo82.gif../images/Emo57.gif

חתמתי עם קבלן מפתח חוזה היום, בשעה טובה ומוצלחת. זהו, נושמת עמוק ובשמחה גדולה מעבירה הלאה את האחריות ללכך שהבית הזה יבנה
נותרו לי עוד דברים ספורים לעשות לפני שהתהליך יצא לדרך (בעיקר להעביר לקבלן מספרי טלפון של המודד, המתקין של המים והמתקין של החשמל הזמני שמחכים להודעה מתי לבוא והדפסת עותקים של תוכניות עבודה) ואז הקבלן הוא זה שמקדם אותו ואני רק הנגררת (סוף סוף). אני מרגישה שמצאתי את האדם הנכון (יש לנו קליק מוצלח ביותר) למשימה, כמו שהרגשתי כלפי האדריכלית שלי. הרבה אמון, הרבה "אנרגיה טובה" אם אפשר לקרוא לזה ככה. המסקנות שלי עד כה:
אדריכל טוב הוא אדריכל לחיים
אין לזה תחליף למישהו שאתם מרגישים שמקשיב לכם, ששומע אתכם, שמבין את אורח החיים שלכם וששם את האגו שלו בצד כדי לתכנן לכם משהו שיהיה לכם נעים לגור בו, יענה על חלק (לפחות) מהפנטזיות שלכם גם אם בצורה הגיונית ועם זאת יהיה מהודק, מתוכנן, יפה וחכם מבחינת ניצול השטח, הנוף ועלות הבניה העתידית.
לא להתיאש. הנייר סובל הכל - לשנות את התוכניות עד שהן משהו שאתם *רוצים* לבנות. אם יש ספק - אין ספק. עדיף להגרר עוד חודש מאשר לבנות משהו שלא שלמים איתו.
לבקש המון הצעות מחיר. לא מצאתם את המחיר הטוב לכם ? תמשיכו לחפש. להדפיס תוכניות זה אמנם יקר אבל לא בשמיים, אם תדפיסו עוד כמה עותקים תוכלו לחסוך הון קטן בבניה כשתמצאו את האדם הנכון.
חוזה ? אני מבינה שיש הרבה צדק במה שנאמר פה שהחוזה לא שווה את הנייר עליו הוא כתוב. אם הקבלן ירצה לברוח - הוא יברח. ואתם תחפשו אותו בבתי משפט 20 שנה לקבל פיצוי כי ככה המערכת עובדת. וגם ההפך - אם יתחשק לכם לא לשלם מה הקבלן יעשה ? יקח בחזרה את הבטון ? גם הוא יחפש אתכם 20 שנה בבית המשפט. כך שבסופו של דבר מטרת החוזה לוודא קודם כל שהאדם שמולכם מוכן בכלל להתחייב בחוזה על העבודה שלו, זה אומר הרבה על הכוונות והרצינות שלו. כל שינוי שאתם רוצים להכניס בחוזה בא ללמד אתכם איך אותו קבלן מתיחס לשינויים, לבקשות ולדברים שחשובים לכם - חיכוכים לא נעימים כבר בשלב הזה אומרים שזה לא האדם שאתם רוצים לעבור איתו את התהליך המורכב הזה. תרגישו את האנרגיות שבאות ממנו בשלב הזה וישר תדעו אם זה האדם לצאת איתו לתהליך. כמו כן מטרת החוזה "לרכך" חיכוכים אפשריים בינכם באמצע הבניה, לא כאלו שמביאים לפיצוץ אלא דברים קטנים... שאז פועלים לפי מה שכתוב בחוזה.
אמון - בסופו של דבר בסוף זה עניין של אמון. עם מפקח, בלי מפקח, זה לא ממש משנה... מה שמשנה זה שבסוף תצטרכו ללחוץ יד למישהו, להסתכל לו בעיניים ולסמוך עליו. לא משנה אם זה הקבלן, המפקח או כל מי שיעמוד בראש השרשרת הזו. אז נורא חשוב שתרגישו שזה מישהו שנוח וזורם ויש בינכם דיבור פתוח, "קליק" הייתי אומרת. ואחרי שכל זה נאמר - מתכוונת אולי לקחת מפקח אבל לא לשלב השלד אלא רק לגמר. אז עוד יש לי זמן
שיהיה בהצלחה

דרך צלחה!

אמנם אני בחרתי דרך אחרת, (קבלני משנה + מפקח) אבל בבחירת קבלן השלד עברתי תהליך מאוד דומה לשלך. הצעות רבות, כל אחת מהן גרמה לי להכנס יותר ויותר להלם. מחירים מטורפים. חודש שלם הייתי הצל של עצמי עד שהמפקח המדהים שלנו, איש חכם, הצליח לנווט אותי לקבלן הנכון, שהציע את ההצעה הכי טובה. דווקא לא היה לנו קליק מידי, הייתה חשדנות הדדית משום שמדובר באדם סגור מאוד אבל עם הזמן הוא השתחרר והתגלה כאדם ישר ואמין מאוד ואפילו עם חוש הומור חד. המחמאות שהוא מקבל מהקונסטרוקטורית הבעייתית שלי (שכולם מתחילים אצלה על תקן חשודים/אוייבים) רק גורמות לי לבטוח בו יותר ויותר. מסכימה איתך בעניין האמון, אבל יש גם אלמנט של מזל... מה שלא יהיה, מאחלת לך לצפות בשקט נפשי ובהנאה ב'פלא' שהולך ומרקם עד היותו ביתך-מבצרך

גוליגל

New member
בשעה טובה ובהצלחה!

מסכימה עם כל מה שכתבת על חוזה וכך נהגתי
יאללה, שירוץ, מתה לראות את האושר שלך כשזה לאט לאט יהפוך לבית חלומותייך.

yobara

New member
../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif בשעה טובה ומוצלחת.

THE UNDER TAKER

New member
חייבים פיקוח ולא משנה של מי

של המזמין או של מישהוא מטעמו , בניה ללא פיקוח זה הזמנת צרות בצרורות . זה לא משנה אם זה קבלן מפתח או יזמות עצמית , חייב להיות פיקוח יום יום באתר . דוגמא טרייה , סוף סוף התחילו להתקין את האלומניום בבית שלי , הכל טוב ויפה רק מה מסתבר שחלק מהפרופילים עם צבע מעט שונה, בהיר יותר, מסתבר גם שלשכן שלי יש את אותה הבעיה עם יצרן אחר . מי שלא משגיח ישאר עם הדפקטים . זו טעות לחשוב שקבלן מפתח מקל על תפקודיו של המזמין , הרבה משבירת הראש בבניה לא יכול להיות מואצל למישהוא אחר , הכאב ראש הוא אותו הכאב ראש, גם בעבודה מול בעלי מקצוע וגם בעבודה מול קבלן מפתח . אדריכל הוא עוד בעל מקצוע , יש להתיחס אליו כמו אל הטייח / רצף / חשמלאי / אינסטלטור . לשמור את הכסף עד לסיום הפרוייקט . רוב האנשים הבעייתיים או עושי הצרות לבונה , מתחילים את דרכם כילדים טובים , הבעיות באות בהמשך לאחר שקבלו את העבודה , במיוחד אם קיבלו עבודות נוספות שקשה להם לעמוד בלוח זמנים של כולן . או אם קיבלו יותר מידי כסף יחסית לשלב שביצעו . או אם איך שהוא קרה והם תמחרו נמוך מידי את הפרוייקט . יש אנשים שלהוציא כסף שלא מגיע להם זו אומנותם

calya

New member
שבוע אחרי שאני אתן תוכניות עבודה סופיות.

מה שיקרה בעוד כשבוע וחצי (סוכמו כמה שינויים "על הנייר" מולו, בעיקר בפיתוח, ביחד עם האדריכלית והם צריכים לעבור שירטוט ואז חתימה של הקונסטרוקטורית ואז הדפסה של התוכניות).

למעלה