../images/Emo223.gif../images/Emo82.gif../images/Emo82.gif../images/Emo57.gif
חתמתי עם קבלן מפתח חוזה היום, בשעה טובה ומוצלחת. זהו, נושמת עמוק ובשמחה גדולה מעבירה הלאה את האחריות ללכך שהבית הזה יבנה
נותרו לי עוד דברים ספורים לעשות לפני שהתהליך יצא לדרך (בעיקר להעביר לקבלן מספרי טלפון של המודד, המתקין של המים והמתקין של החשמל הזמני שמחכים להודעה מתי לבוא והדפסת עותקים של תוכניות עבודה) ואז הקבלן הוא זה שמקדם אותו ואני רק הנגררת (סוף סוף). אני מרגישה שמצאתי את האדם הנכון (יש לנו קליק מוצלח ביותר) למשימה, כמו שהרגשתי כלפי האדריכלית שלי. הרבה אמון, הרבה "אנרגיה טובה" אם אפשר לקרוא לזה ככה. המסקנות שלי עד כה:
אדריכל טוב הוא אדריכל לחיים
אין לזה תחליף למישהו שאתם מרגישים שמקשיב לכם, ששומע אתכם, שמבין את אורח החיים שלכם וששם את האגו שלו בצד כדי לתכנן לכם משהו שיהיה לכם נעים לגור בו, יענה על חלק (לפחות) מהפנטזיות שלכם גם אם בצורה הגיונית ועם זאת יהיה מהודק, מתוכנן, יפה וחכם מבחינת ניצול השטח, הנוף ועלות הבניה העתידית.
לא להתיאש. הנייר סובל הכל - לשנות את התוכניות עד שהן משהו שאתם *רוצים* לבנות. אם יש ספק - אין ספק. עדיף להגרר עוד חודש מאשר לבנות משהו שלא שלמים איתו.
לבקש המון הצעות מחיר. לא מצאתם את המחיר הטוב לכם ? תמשיכו לחפש. להדפיס תוכניות זה אמנם יקר אבל לא בשמיים, אם תדפיסו עוד כמה עותקים תוכלו לחסוך הון קטן בבניה כשתמצאו את האדם הנכון.
חוזה ? אני מבינה שיש הרבה צדק במה שנאמר פה שהחוזה לא שווה את הנייר עליו הוא כתוב. אם הקבלן ירצה לברוח - הוא יברח. ואתם תחפשו אותו בבתי משפט 20 שנה לקבל פיצוי כי ככה המערכת עובדת. וגם ההפך - אם יתחשק לכם לא לשלם מה הקבלן יעשה ? יקח בחזרה את הבטון ? גם הוא יחפש אתכם 20 שנה בבית המשפט. כך שבסופו של דבר מטרת החוזה לוודא קודם כל שהאדם שמולכם מוכן בכלל להתחייב בחוזה על העבודה שלו, זה אומר הרבה על הכוונות והרצינות שלו. כל שינוי שאתם רוצים להכניס בחוזה בא ללמד אתכם איך אותו קבלן מתיחס לשינויים, לבקשות ולדברים שחשובים לכם - חיכוכים לא נעימים כבר בשלב הזה אומרים שזה לא האדם שאתם רוצים לעבור איתו את התהליך המורכב הזה. תרגישו את האנרגיות שבאות ממנו בשלב הזה וישר תדעו אם זה האדם לצאת איתו לתהליך. כמו כן מטרת החוזה "לרכך" חיכוכים אפשריים בינכם באמצע הבניה, לא כאלו שמביאים לפיצוץ אלא דברים קטנים... שאז פועלים לפי מה שכתוב בחוזה.
אמון - בסופו של דבר בסוף זה עניין של אמון. עם מפקח, בלי מפקח, זה לא ממש משנה... מה שמשנה זה שבסוף תצטרכו ללחוץ יד למישהו, להסתכל לו בעיניים ולסמוך עליו. לא משנה אם זה הקבלן, המפקח או כל מי שיעמוד בראש השרשרת הזו. אז נורא חשוב שתרגישו שזה מישהו שנוח וזורם ויש בינכם דיבור פתוח, "קליק" הייתי אומרת. ואחרי שכל זה נאמר - מתכוונת אולי לקחת מפקח אבל לא לשלב השלד אלא רק לגמר. אז עוד יש לי זמן
שיהיה בהצלחה
חתמתי עם קבלן מפתח חוזה היום, בשעה טובה ומוצלחת. זהו, נושמת עמוק ובשמחה גדולה מעבירה הלאה את האחריות ללכך שהבית הזה יבנה