חידות

chen97

New member
../images/Emo221.gifחידות

על מי נאמר "עודנו מדבר"? (יש כמה)
על מי נאמר "עודנה מדברת"?
מי היה הרם?
מי הושלך לגוב אריות?
היכן נאמר "מדן ועד באר שבע"? (יש 6 או 7 פעמים)
ים המלח נקרא גם...?
"וישב עמו חודש ימים". מי?
כמה ימים נדרשו לעבור את כל נינווה?
איזה עץ נטע אברהם בבאר שבע?
למי נאמר "שבה עמדי"? (2 אנשים)
למי נאמר "שבה איתי"?

yaakii

New member
מקצת התשובות

1. השליח הכושי 2. אם שלמה. אברהם נטע עצי שיטים. שבה עמדי-אדם אחד ביקש ממלאך אחד. שכחתי מי.. (מצטער שאין מספרים לחלק מהתשובות, פשוט כשאני מגיב דרך הפלא אני לא רואה את ההודעה אליה אני מגיב, ולא זכרתי את מס` השאלות..

chen97

New member
אז ככה..

"עודנו מדבר"- יעקב בבאר. "עודנו מדבר עמם ורחל באה". יש עוד. "עודנה מדברת"- אם שלמה- נכון! "שבה עמדי"- לבן אמר ליעקב ומיכה אמר ללוי. נראה לי שהתכוונת לגדעון שביקש מהמלאך לחכות, אני צודקת? גוב אריות- דניאל. נכון! *תשובות לשאר השאלות בהמשך בעז"ה*

chen97

New member
תשובות

עודנו מדבר- "עודנו מדבר עמם ורחל באה עם הצאן" יעקב, בראשית, כ"ט, ט. "עודנו מדבר והנה יונתן בן אביתר הכהן בא" יואב, מל"א א, מב.
עודנה מדברת- "עודנה מדברת עם המלך ונתן הנביא בא" בת שבע, מל"א א', כב.
הורם היה מלך גזר. יהושע י', לג.
דניאל הושלך לגוב האריות.
מדן ועד באר שבע- התקהלות העדה כאיש אחד למדן ועד באר שבע וארץ הגלעד, לאחר פילגש בגבעה, שופטים כ, א. "וידע כל ישראל מדן ועד באר שבע כי נאמן שמואל לנביא לה'"- שמ"א, ג, כ. "להעביר הממלכה מבית שאול ולהקים את כסא דוד על ישראל ועל יהודה מדן ועד באר שבע" אבנר כועס... שמ"ב, ג, י. "כי יעצתי האסוף יאסף עליך כל ישראל מדן ועד באר שבע"- עצת חושי, שמ"ב יז, יא. "מדן ועד באר שבע ופקדו את העם"- מפקד העם, שמ"ב, כד, ב. "וימת מן העם מדן ועד באר שבע שבעים אלף איש"- דבר. שמ"ב, כד, טו. "וישב יהודה וישראל לבטח איש תחת גפנו ותחת תאנתו מדן ועד באר שבע כל ימי שלמה"- מלכות שלמה, מל"א, ה, ה.
ים המלח נקרא גם עמק השידים. "כל אלה חברו אל עמק השדים הוא ים המלח"- בראשית, יד, ג.
"וישב עמו חודש ימים"- יעקב ישב עם לבן. "ויאמר לו לבן אך עצמי ובשרי אתה, וישב עמו חודש ימים" בראשית, כט,יד.
לעבור את כל נינוה- "מהלך שלושת ימים" יונה, ג, ג.
אברהם נטע בבאר שבע עץ אשל.
שבה עמדי- לבן ליעקב, "טוב תתי אותה לך מתתי אותה לאיש אחר, שבה עמדי" - בראשית כט, יט. מיכה ללוי- "שבה עמדי והיה לי לאב ולכהן"- שופטים, יז, י.
שבה איתי- "שבה אתי אל תירא, כי אשר יבקש את נפשי יבקש את נפשך"- דוד לאביתר. שמ"א, כב, כג.

למעלה