דיון הMVP הרשמי

Malcolm X

New member
../images/Emo221.gifדיון הMVP הרשמי

אפשר לומר עכשיו שיש 3 מועמדים מובילים לזכייה. עם כל הכבוד (ויש כבוד) לכריס פול, אני לא חושב שייתנו לו את התואר כ"כ מוקדם. אז נתרכז בשלשת המועמדים המובילים. 1) לברון ג'יימס (קליבלנד) - עשה הכל לבד ועדיין עושה הכל לבד. 2) קווין גארנט (בוסטון) - לא מעט בזכות פירס ואלן. 3) קובי בראיינט (לייקרס) - לא לשכוח שהקבוצה השתפרה אחרי הגעת גאסול. זה הזמן לפתוח את הדיון! מיהו המועמד שלכם לתואר היוקרתי? יאאלה בלאגן!

אתה לא יודע עם מי הסתבכת

אין ספק שהמועמדים שהצעת הם בפיינל-פור לפרס הנ"ל: לברון עושה הכל לבד ומביא איתו מספרים מרשימים מאוד: 30, 8, 7.5, 2, 1. הוא מוביל את החבורה כמעט בהכל. קובי והלוזרים שלו הגיעו למקום ראשון עוד לפני צירוף גאסול. המספרים שלו פחותים משל LBJ, אבל עדיין: 28, 6, 5.4, 2. KG הוא בעיניי השחקן הכי טוב בליגה. אחד שעושה הכל ועדיין גורם לסובבים אותו להיות טובים יותר: 18.5, 9.9, 3.7, 1.5, 1.4. הוא פשוט מפלצת אגדית שלא ניתן לעצירה. הייתי המום מהפציעה שלו כי לא ידעתי שניתן לפצוע אותו. אבל מה עם CP3? בכל זאת, היחיד כאן עם דאבל-דאבל: 21, 4, 11, 2.8 ובדומה לקובי, הוא הקפיץ את הקבוצה שלו מאי שם למטה לצמרת. אני עדיין לא מכתיר אף אחד, אבל הוא באותה ליגה איתם. ובהערת אגב - בקצב הנוכחי, אין לדעת לאן T-MAC יגיע. תיכף הוא יתחיל לשחק לבד מול 5. אבל בכל זאת, הבחירה שלי - קובי. מה שקורה שם זה פשוט מדהים ועכשיו שיש לו את גאסול, השמיים הם הגבול. שימו לב שהאחים הלבנים (נאש-נוביצקי) בכלל לא כאן, אחרי שלטון של 3 שנים. גם דאנקן ירד למחתרת. ועוד מכנה משותף ל-3 הגדולים (וגם למקגריידי) - כולם ילדים יוצאי תיכון.

Malcolm X

New member
זה פונקציה גם של הייפ

לא תמיד מי שמגיע לו לוקח. לפי דעתי גארנט ובראיינט הם המועמדים המובילים לקחת השנה. אפילו KG לא מקבל מספיק כותרות בימים אלה.. כמו שלברון, טימאק ופול מועמדים ראויים ביותר, אבל אין את ההייפ סביבם...ולא בצדק.

לדעתי ל-KG לא מגיע העונה

קודם כל הוא לא השחקן החשוב ביותר לקבוצתו, זהו פול פירס, וזו כבר סיבה מספקת למה הוא לא אמור לקבל את ה-MVP. מעבר לכך מן הסתם גם המספרים שלו בירידה כי הוא משחק עם עוד 2 שחקנים דומיננטיים. חוץ מזה אני אישית רואה בכריס פול מועמד לגיטימי ואף מוביל לתואר וממש לא מעניין אותי אם הוא צעיר מדי או פחות מפורסם. הסגל סביבו פחות טוב מ-8 הקבוצות האחרות שמתמודדות על הפלייאוף במערב והוא הופך את השחקנים שלצדו לטובים יותר. קובי ולברון כמובן מועמדים מובילים כמו תמיד.

cache

New member
שעת הקובי- IT"S MY TIME

IT'S MY TIME אומר לבטח קובי והאמת שאי אפשר שלא להסכים איתו. אם נודה באמת יש מומעד אחד ברור לתואר השנה וכל עוד לא תתרחש שום ריעדת אדמה בלוס אנג'לס והלייקרס ישאר בטופ של המערב (השנה אנו רואים ששבוע אחד רע ואתה מחוץ לפלייאוף) קובי יזכה בתואר. אם כל הכבוד ובאמת שיש כבוד לפול, נאש, לברון, גארנט, מקגריידי ואחרים, העונה היא בסימן הקובי מתחילתה וכנראה עד סופה. השחקן שבתחילת העונה רצה רק לקום וללכת, הראה שהשנה יותר מאי פעם הוא בוגר יותר ובשל יותר. עצוב יהיה אם קובי יסיים את הקריירה מבלי תואר הMVP על אף שהוא מבחינתי ללא ספק השחקן הטוב בעולם בשנים האחרונות והשנה בניגוד לעבר הוא גם לבבי יותר, אוהד יותר ופחות שנוא. קובי התבגר ונדמה לי שגם אנחנו, לכן אני לא רואה תסריט אחר מאשר גביע MVP בסוף העונה.

WorldCenter

New member
אני חושב שדנקן צריך להיות כאן

בלי המון לפרט, קובי מקום ראשון אחריו דנקן, גארנט, להברון ופול\נאש.

נכון ל*עכשיו* קובי בגדול

זאת השנה שלו, אחרי שפתח בשביתה ולא בא לאימונים בגלל אי חיזוק הקבוצה, לקח את אותה קבוצה אנמית משנה שעברה (+פישר) לצמרת המערב בעונה פנטסטית, ומאז הטרייד עם גאסול מוביל את הלייקרס מרחק נגיעה מהמקום הראשון במערב הסופר-חזק. מבחינת מספרים ותורמה לקבוצה ולנצחונות, סה"כ יש תיקו בינו ללברון, בעצם במספרים יבשים לברון מוביל אפילו בנקודות, ובאפקט שלהם ברגעי הכרעה הם דומים והיחידים שמנצחים משחקים ממש-ממש לבד אבל האלמנט הקובע הוא שקליבלנד במזרח בקושי רביעית, והלייקרס כמעט ראשונים במערב. כריס פול, עדיין לא ראיתי אותו מספיק. אבל מהמעט שראיתי הוא לא בקליבר של קובי ולברון בכל הקשור ללקיחת הקבוצה על כתפיו לנצחון ויהי-מה, כפי שאמש עשו שני האחרים זה גם המקום להזכיר את דאנקן, שזכה שלוש פעמים או פעמיים בעבר בתואר העונה הרגילה, כאשר סן אנטוניו מובילה את הליגה. הוא אמנם לא נתן מספרים כמו שלהם, ולא ניצח משחקים לבד כמוהם, אבל האפקט שיש לו על הקבוצה בכלל עצום ולכן זכה, ולכן גם השנה היה יכול להיות מועמד אלמלא באמת שנה ענקית ומוצלחת של קובי ולברון. גארנט, עם כל הכבוד, הוא אחד משלושת המובילים את הסלטיקס, ובדרך כלל גם שני האחרים יותר קריטיים בדקות האחרונות. הוא עושה את שלו, אין ספק, מביא את עצמו לכל משחק, המנהיג, אבל גם במספרים הוא לא ממריא כפי שמעולם לא המריא.

סלים וארזה

New member
מנהל
למה לא כריס פול? לדעתי מגיע לו לפני לברון. הרי לפני האולסטאר ההורנטס היו מקום ראשון/שני במערב. מי יש ליד כריס? דיוויד ווסט היעיל, צ'נדלר שלא מסוגל לשים סל, פז'ה שיום קולע טוב ויומיים לא, מו פיט שיום קולע קצת ויומיים פצוע בגלל המאמץ שהשקיע + נמושות כמו פארגו, ראז'ול באטלר ואחרים. הצוות המסייע של כריס פול בהורנטס פחות טוב בהרבה מזה של לברון בקליבלנד והמאזן של ההורנטס עדיף (והם עוד במערב). עדיין מי שצפוי לזכות הוא קובי כי כבר "מגיע" לו. זה שגאסול הגיע, זה לא מעלה ולא מוריד. הלייקרס היו בצמרת גם ללא גאסול. קובי הרבה יותר דומיננטי בלייקרס מאשר דאנקן בספרס או גארנט בבוסטון. גם הפעם יש סביבו שחקנים שמוכנים לקבל את ה"מרות" של קובי. דרק פישר מכיר את "התכשיט", גאסול יודע שזה הצ'אנס שלו, ביינום תפקד לא רע לצד קובי ולוק וולטון + למאר אודום מעולם לא פצו פה נגד הבלק ממבה. 52 נקודות אתמול הראו שקובי השנה רוצה, רוצה מאוד.

stevey1

New member
לא מסכים

לכריס פול יש קבוצה טובה אולי אפילו טובה מאוד. דיוויד ווסט היעיל- הוא אולסטאר שחקן שהשתפר הרבה ועוזר הרבה בסיפוף נקודות. צ'נדלר שלא מסוגל לשים סל אז נכון ''שהוא לא מסוגל לשים סל אבל הוא שחקן הגנה נהדר חוסם וריבאונדיר טוב מאד. פז'ה שיום קולע טוב ויומיים לא- נכון אבל עדיין טוב יותר משחקני קליבלאנד נמושות כמו פארגו, ראז'ול באטלר ואחרים- פאגו השתפר מאד השנה והוא 'עולה מהספסל ותורם הרבה . חוץ מבונזי וולס שהוא שחק'ן נהדר ומייק ג'יימס שאמנם אנוכי אבל שחקן טובת שלפני שבאו היה א בובי ג'קסון שחק טוב עם נסיון. איזה שחקנים כאלה יש בקליבלנד שחקן הגנה מצוייןת אולסטארת וספסל טוב??

סלים וארזה

New member
מנהל
בוא נראה מה יש בקליבלנד לפני הטרייד: אילגאוסקאס עם שיא קריירה בריבאונד וגם קליעה בדאבל פיגרס דרו גודן וגם וארז'או ששואבים גם כן. לארי יוז כשלא היה פצוע הוא שחקן הגנה טוב. האחוזים בקאנטים, אבל עדיין 12 נקודות זה לא רע גיבסון עשה קפיצת מדרגה שנה שעברה והוא עדיף על פארגו בהורנטס בנוסף ישנו דיימון ג'ונס מהספסל (מאכזב), פאבלוביץ', הבלחות לעיתים של דיוויד בראון. מי עדיף, הסגל המשלים של הקאבס או של ההורנטס? נתון לויכוח. אבל אז הגיע הטרייד! עכשיו ישנם אילגאוסקאס, ג'ו סמית', בן וואלאס שזה אחלה קו קדמי (ביחד עם וארז'או). שצ'רביאק הוא סקורר שיכול להנות מלברון, דלונטה ווסט מפתיע לטובה ועדיין ישנם גיבסון והאחרים. קליבלנד השתדרגה עם הטרייד הזה ותביט על הסגל המסייע שיש ללברון כרגע ותראה שהוא עדיף על הסגל המסייע לכריס פול בהורנטס

Malcolm X

New member
אתה טועה ומטעה

* פאולוביץ ואנדרסון לא שיחקו בחודשיים הראשונים של העונה בכלל סכסוך חוזה. * לארי יוז בחצי העונה שלו עם הקאבס תרם 12 נקודות ב37% מהשדה. אחלה סייד-קיק. * דוניאל מרשל היה פצוע ולא עזר לקאבס עם הקליעה. לא היו לקאבס קלעים בכלל, חוץ ממיסטר די.ג'יי הגדול.. * גיבסון לא יכול להיות פול-טיים רכז או פול-טיים שוטינג. הוא היה ונשאר כולבו גארד נמוך ורך שמשמש גארד שלישי. לכריס פול הייתה ונשארה חמישיה מצויינת ומאוזנת, מה שלא היה ללברון עד לפני שבועיים. פג'ה ומו פיט אחראים על הקליעה. צ'אנדלר חוסם וריבאונדר מצויין. דוויד ווסט מכונת 20 10 מוכח, מה שגודן בחיים לא יהיה. מה שמשמח אותי שגם פול וגם לברון ייהנו מקצת עזרה אחרי הטריידים שהקבוצות שלהם עשו. מבחינתי אלה השחקנים שראויים לזכייה באם.וי.פי. אבל לצערי הם לא ייזכו השנה בגלל גילם הצעיר ומחסור בהייפ.

cache

New member
''ראויים''?

למה מבחינתך פול ולברון ראויים וקובי לא? במה הם יותר ראויים ממנו? האם במידה והורנטס יסימו שבעיים במערב והלייקרס ראשונים האם עדיין פול יהיה ראויי יותר. למה פול ראוי ונאש לא? מה עם גארנט? קליבךנד נחלשה משנה שעברה, מעונת גמר היא הפכה לקבוצה מדשדשת, כיצד זה הופך את לברון לראוי יותר מקובי שהפך את הלייקרס (הביינוניים) לקונטנדרים רציניים לתואר?

סלים וארזה

New member
מנהל
יש ללארי יוז אפקט מעבר לקליעות הוא נותן הגנה שזה משהו שלברון לא ממש עושה. סייד קיק לא נמדד רק בנקודות שהוא קולע. את מארשל אפילו לא הזכרתי (סוס מת). הרי אם תסתכל רק על סטטיסטיקות, אז אפשר לומר שכדאי לספרס לזרוק את ברוס בואן שלא תורם בשיט עבור הדקות שלו. לגבי פז'ה ומו פיט שאחראים על הקליעה, זה כבר לא אותה יכולת של סקרמנטו וטורונטו. דיוויד ווסט - נכון. 20 10 כמו שעון. תגיד עם יד על הלב: אחרי הטרייד למי יש צוות מסייע טוב יותר: ללברון או לכריס פול?

lirandr

New member
מחסור בהייפ ?

אנחנו מדברים על לברון ? לברון ג'יימס מקליבלנד ? בקשר לשאר ההודעה, דעתי זהה לחלוטין.

OrEl74

Well-known member
מנהל
סקר חדש ../images/Emo13.gif

מי צריך להיות ה-MVP?

tristan79

New member
לטעמי יש לך טעות בשלישיה המובילה

עם כל הכבוד, אני לא רואה את גארנט כמועמד ראוי לתואר ה MVP של העונה. המספרים שלו אמנם יפים ואחוז הנצחונות של בוסטון מרשים, אבל יש ירידה מתבקשת בתרומה האישית שלו והוא כבר לא מפלצת סטטיסטית כמו שהיה בשנים במיניסוטה ועדיין יש שני כוכבים לידו, שעל פירס אפשר להתווכח מי מהם הוא המוביל של הסלטיקס. גם דאנקן נותן עונה יעילה במובילת המערב נכון לרגע זה, אבל גם הוא מדורג ברמה אחת מאחורי לשלישיה המובילה. השלישיה המובילה לדעתי היא קובי ולברון, שהם הבחירות הקונפורמיסטיות משהו לתואר (ואין לי מה לפרט יותר מדי - הסבירו את זה מעלי יפה מאוד) והאופציה השלישית הראויה היא כריס פול שאולי הוא והעונה היפה של ניו אורלינס קצת נשכחים בצד כרגע (ושוב - יש יופי של הסברים למה לו מגיע מעלי). בגלל המצב כרגע בטבלאות עדיין קצת מוקדם לדבר על MVP - סיום חזק של קליבלנד שיעלה אותם לצמרת המזרח (כפי שקרה לקראת סוף העונה שעברה) או פרץ נצחונות\הפסדים של הלייקרס\הורנטס שישנה בקלות את המיקום שלהם בטבלת המערב יכול להכריע את הכף לכיוון כזה או אחר. הקול שלי כרגע הולך לפול, אבל תשאלו שוב בשבוע האחרון של העונה...

OrEl74

Well-known member
מנהל
דאנקן

מישהו הסב את תשומת ליבי לכך שהוא לא מועמד ואף הביע מורת רוח מהנושא. מה דעתכם, האם הוא ראוי להיות ברשימת המועמדים ל MVP?

את דאנקן יותר מעניין ה-MVP של הפלייאוף

ועוד טבעת על האצבע. יש לו עונה מצויינת, אבל הוא פחות משפיע מהאחרים ברשימה ויש לו עוד שני סטארים בקבוצה, לדעתי השנה הוא לא מועמד.

bostonForever

New member
כן, כן ועוד פעם כן!

למרות פציעה של טוני פארקר דאנקן מוביל בפעם המיליון את סן אנטוניו למאזן הכי טוב בליגה ומשאיר אותה המועמדת הבכירה לתואר. שומר על יציבות מבחילה כבר 11 שנים של דומיננטיות שגארנט יכול רק לקנא בה. לא לטעות, קובי צריך לקחת לדעתי בהליכה, אבל דאנקן (וגם כריס פול ולברון) ראויים להיות מועמדים לתואר. גארנט הופך מיום ליום לסייד קיק של פול פירס. זו דווקא נקודה גדולה לזכותו (שם את האגו בצד למען הקבוצה ומכיר בעובדה שפירס גדול עליו) אבל הופכת אותו לא רלוונטי לדיון הזה (כפי שכבר ציינו אחרים)

לדעתי הסיבה העיקרית שכריס פול

כרגע לא יכול עדיין לזכות בתואר, היא שהוא צעיר מדי וזו העונה הראשונה שבה הוא באמת בליגה של הטובים ביותר. מבחינה מקצועית, פול נותן עונה מדהימה מבחינה אישית ומבחינה קבוצתית. לדעתי הוא הפך להיות השנה הפוינט גארד הטוב בליגה ובעתיד עם קבוצה חזקה יותר שתוכל ללכת עד הסוף, הוא יהיה גם MVP. גארנט הוא צלע במשולש חזק ולא בטוח שהצלע הכי חשובה, זה לא מספיק כדי להיות MVP. המאבק האמיתי הוא בין לברון לקובי ולדעתי זו השנה של קובי. הוא התבגר והוביל את הקבוצה הצורה מרשימה לפני הגעת גאסול, אחרי ההגעה הוא כבר נראה בלתי ניתן לעצירה. למרות כל זה, אם אני הייתי בועדת הבחירה, את הקול שלי הייתי נותן לפול...

למעלה