שאלה לגבי שיר

../images/Emo220.gif שאלה לגבי שיר

ההיתי בחפלה והיה שם שיר קיצבי שבפזמון שרים מזיין ממזיין מני מזיין מיישהו יודע איזה שיר זה ומי מבצע

היה גם וידיאו של השיר? בדאלק...

סתאאאאאאם. משמעות השורת ז.י.נ. בערבית ובשפה הפרוטו שמית הוא יופי, קישוט. למשל השיר זינה של פריד שלנו משמעותו "יפה", במשמעות מאופרת ומקושטת. (להבדיל מ"גמילה" שמשמעותו יופי במשמעותו הכללית, הגנרית). לפיכך, להבדיל, אחד הפירושים הקבילים של המילה זונה (רחב הזונה) הוא: רחב היפה, המקושטת. זו מלה שחוזרת על עצמה בשירים רבים בערבית.

lydiamai

New member
בניב היהודי העירקי,

אזיין - פירושו 'אתגלח'. אין - ולעולם לא יהיה צחוק כל כך גדול כמו שהיינו צוחקים, כשהדוד שלי היה מכריז שהוא הולך להתגלח. עד היום, כשאני נזכרת בהכרזות שלו, הבטן כואבת לי מהזכרון של הצחוק הגדול.

fifi ness

New member
שיהי לנו יום מוזאיין../images/Emo214.gif

יום לתפארת,גם בניב יהודי מצרי הפירוש הוא דומה מאוד, אל מוזאיין יכול להיו המוזאייו,,באחד השירים של חכים המילה מוזאינין מאוד בולטת,גם אצלנו היו צחוקים על שורש מילה זו שפירושה העברי גרם לצחוקים ת הספר [כיום מעצב שיער] .הולכים להיטפח אצלובדיחות בקרב משפחתי.[עד היום]. אכן כן פאטמה סארחן אומרת "טלע אל ואלד חארמן"זה קטע אני ממש צוחקת ,בעברית זה מתפרש כאילו שאחרי שהכירו יותר ויותר את הבחור בן הטובים,מתגלה ומתברר שהוא חארמן.איזו מסכנה או ש.. איזה כייף לזו שהתברכה בו? הה? .הפירוש לחארמן כפי שאני מבינה מהשפה המצרית הרגל למשהו,או ש- מהמילה "התמכרות"לאהבה ,אמא תמיד אמרה על מי שישן יתר על המידה "חארמן נום". שיהיה לכם יום מחורמן בהזדיינות.[יום עם הרבה תיאבון ורצונות לתפארה]זאת כמובן הכוונה לנסות לפרש בשפת היום יום. פיפי.

lydiamai

New member
והעיקר שאצלך העיניינים ימשיכו

להאלהל (כמו אצל שמחה המכוערת). דרך אגב, סוף סוף אני מבינה מה משמעות שם השיר 'אל חוב יהלהל' נשיקות

חחח אלון מזכיר לי

בשיר של נוואל א-זורבי מא אנדמ עליכ יש משהו שנשמע לאוזן שלא מבינה ערבית: "וואנא חרמני" (תלמידות שלי נשפכות מצחוק בכל פעם) מה זה?

בדיוק על העקרון הזה...

מושתתים שירים של דנה אינטרנשיונל בערבית, שכה גורמים לי להתאהב בשיריה (מי שהגיע לשלדון בר השבוע - תיקלטתי אותה בהקשר הזה שלוש פעמים. היסטריתתתתתתתת). בערבית דווקא השיר נשמע מאוד מכובד ונכון. לא אשמתנו שמלים כאלה קיימות בעברית ומתפרשות לא נכון. לא הבנתי אם זה חרמאני או חאראמני... משמעות השורש חרמ בערבית היא לאסור על, לגזול משהו, להיאסר, להיגזל, להימנע או למנוע. זו המשמעו תהמקורית ומימנה צמחו מלים בתחומי חיים שונים, עם משמעויות רחבות יותר. (למשל מלים המסמנות מעמד של קדושה דתית משתמשות בשורש זה).

גם לי יש ../images/Emo13.gif

בשיר "כלימאת" יש שורה שנשמעת כמו "אני כאן זונה". אפשר לפתוח אתר שלם של "אבטיח" על שירים בערבית.

lydiamai

New member
אפרופו -אני מקשיבה הרבה לשיר 'שפתה'

של פארס כראם. יש שם שורה שבה הוא שר: "לה חאלה... לה חאלה". 'תפסתי' את הבן שלי (הקטן) מזמזם לעצמו את השיר, ובשורה הזאת הוא שר 'חבל על החלב'....

תגידי סאנשיין לא הספיק לך??? חחחחח

חחחחחחחחחחחחחחח את רוצה שהשיחה הזו תדרדר עוד יותר?? בקיצור אם את מדברת על השיר שאני חושבת שזה , אז יש לי אותו בדיסק שאני שמה לכם בשיעור. שיר מספר 7 באוסף... טוב, לך זה לא משנה. מי הזמר אני לא יודעת אבל זה מתוך איזו הופעה חיה. אשתדל לא לשכוח לשיעור הבא. ואם תרצי מן הסתם אביא לך דיסק שיהיה לך גם. טוב??? שבת שלום נאוה

Harmony 5

New member
לא, בהחלט לא התדרדר, אבל

השואלת שאלה בחיטים ונענתה בשעורים. היא לא בקשה שום הסברים על משמעות הפועל ז.י.נ. בערבית . סה"כ השאלה הייתה ברורה,(פעמיים שאלה) והמשיבים בחרו להתעלם ממנה לחלוטין וסחפו את השרשור לאן שסחפו... לפחות יכלו לענות לה שלא מכירים את השיר ואו/הזמר,ואחר כך להמשיך לאן שהאסוציאציה מובילה.. אז אולי זה לא התדרדר אבל בטח שקיבל תפנית עם גוון כחלחל...
נ.ב. זו לי הפעם הראשונה להגיב.-יש לכם פורום נחמד ועשיר באינפורמציה.

למעלה